Cat costa Vinieta in Europa: Sfaturi, Taxe, Amenzi - preprod.erichmocanu.tv

Cat costa Vinieta in Europa: Sfaturi, Taxe, Amenzi

Dacă conduceți către țările europene vecine, de obicei trebuie să plătiți taxe. Am adunat informații și sfaturi extinse pentru dvs.

Indiferent de locul în care duce o călătorie cu mașina în străinătate: Șoferii ar trebui să afle cu siguranță regulile de taxare în țările de tranzit și în destinația de vacanță înainte de a începe călătoria, deoarece reglementările de taxare sunt foarte diferite în Europa și încălcările pot fi costisitoare.

Acestea sunt cele mai importante prevederi

În  Uniunea Europeană,  există  o taxă rutieră în opt țări.  În Franța, Grecia, Irlanda, Italia, Croația, Polonia, Portugalia și Spania, șoferii trebuie să plătească o taxă pentru kilometrii parcurși. În țările din  afara UE,  Bosnia-Herțegovina, Marea Britanie, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia, Turcia și Belarus, facturarea se bazează pe distanță. Întreaga rețea de autostrăzi și autostrăzi nu este întotdeauna supusă taxelor. În funcție de țară, plata se face la intrarea sau ieșirea din stația de taxare.

În alte opt țări europene  , șoferii au nevoie de o vignetă atât pentru autostrăzi, cât și pentru autostrăzi: Bulgaria, Austria, România, Elveția, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă și Ungaria. Vinietele sunt valabile pentru perioade diferite de timp. Există, de asemenea, țări care necesită o taxă specială pentru poduri, tuneluri și trecători: Austria, Elveția, Italia, Franța, Danemarca și Suedia.

Taxe electronice și vignete digitale

Țări precum Portugalia și Polonia folosesc, de asemenea, sisteme electronice de plată pe diferite secțiuni ale rutei. Aici, kilometrii parcurși sunt înregistrați folosind un transponder care poate fi achiziționat. Pentru Ungaria, România, Slovacia și, din 2021, Republica Cehă, șoferii au nevoie de o vignetă electronică.

Și în Austria există o vinietă digitală în plus față de vineta adezivă din noiembrie 2017. Cu toate acestea, este valabil doar la 18 zile de la efectuarea comenzii pe Internet sau prin intermediul aplicației din mers. Puteți cumpăra vigneta digitală cu valabilitate imediată în sucursalele ADAC.

În Anglia (Londra), Irlanda (Dublin) și, de asemenea, în Italia (nordul Milano) există secțiuni de rute pentru care călătorii trebuie să se înregistreze în prealabil pe internet.

 De asemenea, puteți  cumpăra vinietele pentru Austria, Slovenia și Elveția online în  magazinul ADAC

Prezentare generală a prețurilor pentru vinietă

țarăPreț vinietă zilnicăPreț vinietă lunarăPreț anual de vinetăAmenda**
Bulgaria8,00 € / 7 zile *15,00 € / 1 lună *50,00 € *150 €
Austria9,50 € / 10 zile27,80 € / 2 luni92,50 €Taxă de înlocuire 120 EUR sau o amendă de 300 EUR sau mai mult
România3,00 € / 7 zile *7,00 € / 1 lună *; 13,00 € / 3 luni *28,00 € *80 €
Elveţia38,50 €175 € plus costuri de vinietă
Slovacia10,00 € / 10 zile14,00 € / 1 lună50,00 EURde la 80 € amendă
Slovenia15,00 € / 7 zile30,00 € / 1 lună110,00 EUR300 – 800 €, cu plată imediată 150 €
Republica Cehă12,00 € / 10 zile17,00 € / 1 lună *57,00 € *de la 195 € amendă
Ungaria10,10 € / 10 zile *13,80 / 1 lună *123,90 €Taxă de înlocuire de la 50 €

*  Preț în funcție de cursul de schimb. ** Informații furnizate fără garanție

Tuneluri și treceri în Alpi: care sunt supuse taxelor?

Indiferent dacă plătiți  o  taxă dependentă de rută  sau  cumpărați o  vignetă pe drumul spre vacanță –  în Alpi, multe treceri, tuneluri sau poduri costă suplimentar.  Am compilat costurile actuale pentru cele mai importante conexiuni.

În funcție de lungimea unui tunel, taxele variază de la 6 euro pentru tunelul austriac Bosruck (5509 metri) la 46,30 euro pentru tunelul Mont Blanc lung de 11,6 kilometri între Franța și Italia. Puteți calcula și planifica costurile exacte de taxare pentru ruta dvs. de călătorie în avans în Hărțile ADAC.

Cu toate acestea, din cauza creșterii digitalizării la stațiile de taxare, există tot mai multe dificultăți tehnice cu sistemele de plată. Oricine nu plătește taxa corect se poate aștepta la reclamații și amenzi suplimentare. De exemplu, Italia poate colecta taxe de plată neplătite timp de până la zece ani. Mai multe informații despre amenzi în străinătate puteți găsi aici .

Trecere / tunelțarăTaxă
Tunelul Mont BlancFranţa46,30 €
Marele tunel St. BernardElveţia27,80 €
Încărcarea autoturismului tunelului LötschbergElveţia27,00 CHF¹⁾
Tunelurile Gotthard și San BernardinoElveţiavigneta necesară²⁾
Tunelul PfänderAustriafără taxă
Tunelul ArlbergAustria10,50 €
ReschenpassItaliafără taxă
Treceți ThurnAustriafără taxă
Pasul BrennerAustria10,00 EUR
Tunelul FelbertauernAustria11,00 EUR
Drumul alpin GrossglocknerAustria37,00 EUR
Încărcare auto TauernschleuseAustria17,00 EUR
Tunelul Tauern / KatschbergAustria12,50 €
Tunelul KarawankenSlovenia7,60 €
Tunelul BosruckAustria6,00 EUR
Tunelul GleinalmAustria9,50 €

¹⁾ Tarif Vin – Duminică + sărbătoare legală: 29,50 CHF

²⁾ Este necesară vigneta anuală Elveția, 40 CHF

Care sunt amenzile?

Oricine nu cumpără o vignetă sau care nu o fixează corect pe parbriz se poate  aștepta la amenzi drastice în unele  cazuri . În Slovenia există un risc de până la 800 de euro. Austria (de la 120 de euro), Elveția (190 de euro plus costuri pentru vinietă) și Republica Cehă (de la 185 de euro) cer infractorilor de taxă să plătească corect.

Turiștii sunt  deseori prinși nepregătiți de digitalizarea crescândă  a sistemelor de taxare , deoarece și aici există întotdeauna inovații actuale, cum ar fi insigna de mediu pentru Paris și alte orașe franceze. Oricine călătorește cu propria mașină trebuie să comande online un ecuson de mediu cu cel puțin 15 zile înainte de plecare.

11 sfaturi împotriva stresului la stațiile de taxare

 • Aranjați la timp, evitați schimbările bruște de bandă
 • Chiar dacă există un blocaj de trafic, nu utilizați banda de rulare a camionului
 • Deplasați-vă lateral suficient de aproape de comutator
 • Aveți gata banii sau cardul de credit
 • Pregătiți-vă biletul când părăsiți Autostrada
 • Dacă bariera este deja deschisă în Italia, apăsați butonul „auto-help” sau „richiesta di intervento” sau „assistenza” înainte de a parcurge și scoateți chitanța
 • Este posibilă plata suplimentară în anumite țări: în Italia, de exemplu, până la 15 zile mai târziu la așa-numitele puncte Punto Blu sau prin transfer bancar
 • Dacă nu sunteți sigur, alegeți un birou cu personal
 • Contactați cluburile auto dacă aveți probleme
 • Rotirea și mersul înapoi sunt interzise la stațiile de taxare. Oricine se simte obligat să părăsească banda de taxare în sens invers trebuie să informeze personalul și să urmeze instrucțiunile acestuia.
 • Oricine resetează în ciuda interdicției și este prins sau filmat, de exemplu, se confruntă cu o amendă de 419 euro în Italia.

Pe  Hărți ADAC  veți găsi un planificator de rute detaliat, inclusiv costurile de taxare pentru ruta dvs. de călătorie.

Sfaturi tehnice: Departamentul de turism ADAC

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu