Ce înseamnă noile clase de permis de conducere? - preprod.erichmocanu.tv

Ce înseamnă noile clase de permis de conducere?

În prezent, există în jur de 110 modele de permise de conducere diferite în Spațiul Economic European. Odată cu cea de-a treia directivă UE privind permisul de conducere, se introduce acum un permis de conducere UE uniform. Acest lucru este însoțit și de o standardizare a claselor de permis de conducere.

Acest lucru se schimbă odată cu cea de-a treia directivă UE privind permisul de conducere

Cea mai importantă inovație a celei de-a treia directive a UE privind permisul de conducere este valabilitatea sa limitată: permisele de conducere eliberate începând cu 19 ianuarie 2013 sunt limitate la 15 ani – indiferent de permisul de conducere subiacent. Aceasta pentru a se asigura că datele personale din permisul de conducere rămân actualizate.

Permisele de conducere eliberate înainte de 19 ianuarie 2013 vor rămâne valabile până cel puțin 2022. Apoi, acestea trebuie schimbate cu noul permis de conducere temporar al UE. Permisele de conducere achiziționate rămân neschimbate și sunt pur și simplu transferate în noul document.

Permisul de conducere uniform al UE este, de asemenea, destinat să ușureze munca pentru autorități și ofițeri de poliție, să asigure protecția împotriva falsificării și să simplifice controlul vehiculelor în țară și în străinătate.

Clase de permis de conducere vechi și noi: o comparație

Odată cu cea de-a treia directivă UE a permisului de conducere, clasele anterioare ale permisului de conducere au fost, de asemenea, reorganizate și completate: până în 1999, șapte clase de permise de conducere erau în vigoare, marcate cu numere de la 1 la 5 și coduri suplimentare.

A doua directivă UE privind permisul de conducere a introdus un nou sistem de reglementări: de atunci au existat permise de conducere pentru clasele A până la E, precum și pentru M, L și T / S.

A treia directivă UE privind permisul de conducere prevede acum 16 clase cu diferite subclase. Noul permis de conducere UE clasa AM înlocuiește clasele anterioare M și S (quad-uri / trik-uri cu motor redus, motorete și biciclete cu motoare auxiliare). Motocicletele cu o putere a motorului mai mică de 35 KW se încadrează în clasa cu restricție de putere A2.

Vechi clase de permis de conducereNoi clase de permis de conducere
motocicletă1A.
Motocicletă cu restricție1aA2
Motociclete ușoare1bA1
camion2/3C, CE, C1, C1E
Mașină3B, BE
autobuz3 *D, D1, DE, D1E
MopedeAl 4-leaLA
Agricole și forestiere tractoare5L, T

Noul permis de conducere al UE: scurtă explicație a claselor

Clasele noii ordonanțe privind permisele de conducere sunt completate de numărul 1 și / sau de adăugarea E – unde E reprezintă o clasă de permis de conducere cu remorcă și numărul 1 pentru o restricție de greutate. Acest lucru are ca rezultat următoarele clasificări valide:

  • Motociclete, motorete, motociclete și motorete: A, A1, A2, AM
  • Mașini cu și fără remorci: B, BE, B cu numărul de cod 96 (integrat în clasa BE)
  • Camioane, camionete: C1, C1E, C, CE
  • Autobuz (cu permis suplimentar pentru transportul de pasageri): D1, D1E, D, DE
  • Tractoare agricole și forestiere: T și L

Clasele permisului de conducere sunt valabile și în această formă în alte țări ale UE; cu toate acestea, fiecare țară este liberă să își stabilească propriile clase naționale de permis de conducere.

Clasele A, B, BE, C, CE, D, DE și subclasele A1, C1, C1E, D1 și D1E sunt reglementate la nivel internațional. L și T sunt clase de germană.

Noile clase de permise de conducere UE: Acest lucru se va schimba pentru dvs.

Cu cea de-a treia directivă UE privind permisul de conducere, vechiul permis auto de clasa 3 va deveni noul permis de conducere clasa B. În practică, acest lucru nu va schimba nimic pentru dvs. Deținătorilor unei licențe de clasa B li se permite să tragă remorci cu o greutate de până la 750 de kilograme. Remorcile mai grele pot fi transportate numai dacă greutatea totală admisibilă a vehiculului și remorcii nu depășește 3,5 tone. Înainte era de 7,5 tone.

Cu toate acestea, reglementarea drepturilor dobândite se aplică și titularilor de permise de conducere cu clase vechi de permis de conducere . În consecință, proprietarii vechii clase 3 au, de asemenea, dreptul de a conduce vehicule din noile clase de permis de conducere B, BE, C1 și C1E.

Următoarele se aplică și altor clase de permise de conducere: Dacă permisul dvs. de conducere a fost eliberat până la 18 ianuarie 2013, puteți conduce toate vehiculele care fac parte din noua clasă – chiar dacă acest lucru depășește prevederile clasei dvs. anterioare de permis de conducere.

Asta înseamnă numerele cheie

Cifre cheie pentru clasele de permis de conducere

Așa-numitele numere cheie sunt notate în coloana 12 din spatele noului permis de conducere UE. Acestea reprezintă informațiile suplimentare, restricțiile și cerințele clasei respective de permis de conducere și se aplică în întreaga Europă. Numai numerele cheilor naționale cu trei cifre sunt valabile numai în Germania.

De exemplu, mențiunea „01.01” înseamnă că titularul permisului de conducere poartă ochelari – sau, conform numărului de cod „78”, este permis doar să conducă vehicule cu transmisii automate.

Dacă un număr cheie se referă în mod specific la o anumită clasă de permis de conducere, se notează direct în linia clasei corespunzătoare. Dacă se aplică tuturor claselor de permis de conducere eliberate, se introduce în câmpul 12, adică sub clasa T.

Noul permis de conducere UE clasa AM

Noul permis de conducere UE clasa AM înlocuiește vechile clase M și S. Poate fi utilizat pentru a conduce următoarele vehicule:

  • motociclete cu două roți
  • motociclete cu trei roți
  • autovehicule ușoare cu patru roți
  • Motociclete

Permisele de conducere clasele A, A1, A2, B și T vă oferă, de asemenea, dreptul de a conduce un vehicul din clasa AM.

În Germania, vârsta minimă pentru clasa permisului de conducere AM este de 16 ani. Instruirea în școala de șoferi include douăsprezece ore duble, lecții teoretice și două ore duble de material suplimentar. Numărul de ore de conducere nu este obligatoriu. Antrenamentul se încheie cu un test de conducere de 30 de minute.

Schimbul permisului de conducere în noul format UE

Cu cea de-a treia directivă UE privind permisul de conducere, a fost introdus și un format standard pentru toate permisele de conducere UE : un card de plastic de dimensiunea unui card de credit cu o fotografie și caracteristici de securitate îmbunătățite. Un astfel de permis de conducere este recunoscut în întreaga UE.

Conform celei de-a treia directive a UE privind permisul de conducere, toate permisele de conducere eliberate înainte de 19 ianuarie 2013 trebuie schimbate cu noul permis de conducere al UE în momente diferite . După termen, vechiul permis de conducere devine invalid. O schimbare voluntară a documentului permisului de conducere înainte de data expirării este posibilă în orice moment cu autoritatea permisului de conducere din locul de reședință actual.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu