Multe modificări ale permiselor de conducere, TÜV și asigurări îi așteaptă pe șoferi

Nu este ușor să fii șofer în zilele noastre. Prețurile la carburanți sunt mari, mașini noi sunt greu de găsit, iar legiuitorul este ocupat să stabilească noi reguli. Va trebui să vă pregătiți pentru aceste schimbări în 2023.

Oricine se gândește la o mașină nouă va trebui aproape sigur să sape mai adânc în buzunare în 2023. Electromobilitatea este încă un subiect important, dar subvențiile pentru mașinile electronice se vor micșora drastic în 2023 .

  • Subvenția pentru hibridele plug-in este complet eliminată
  • 4.500 de euro este subvenția de stat pentru mașinile pur electrice al căror preț net de listă nu depășește 40.000 de euro. Până acum a fost 6.000 de euro. În acest caz, producătorul adaugă jumătate din subvenția de stat, adică 2.250 de euro.
  • Cu un preț net de listă de până la 65.000 de euro, din 2023 vor fi doar 3.000 de euro de la stat, anterior era de 5.000 de euro. În acest caz, producătorii contribuie cu 1.500 de euro.
  • De la 1 septembrie 2023, doar persoanele fizice vor primi finanțare.
  • În plus, fondul de finanțare pentru 2023 este limitat la 2,1 miliarde de euro . Dacă această sumă este epuizată, nu mai există finanțare. Nu ar trebui să continue până în 2024. Alte 1,3 miliarde de euro sunt alocate pentru aceasta. Cu toate acestea, în 2024 vor fi finanțate doar vehicule până la un preț net de listă de 45.000 de euro.

Permis de conducere nou

Schimbul de permis de conducere va continua în 2023. Cei născuți între 1959 și 1964 nu mai au mult timp în noul an . Ei au până la 19 ianuarie 2023 să își transforme permisul de conducere roz sau gri în modelul cardului de credit.

Este o idee bună să nu așteptați chiar înainte de schimb pentru a face schimb. Prin urmare, cei născuți între 1965 și 1970 ar trebui să devină activi și în 2023. Licența dvs. de hârtie va expira pe 19 ianuarie 2024 .

Trusa de prim ajutor standard reînnoită

Standardul DIN 13164:2022 este de fapt un regulament care a intrat în vigoare pentru trusele de prim ajutor de la 1 februarie 2022. Dar va fi deosebit de relevant la data cheie de 1 februarie 2023 . Pentru că perioada de tranziție se încheie la sfârșitul lunii ianuarie și până atunci trebuie să porți în mașină o trusă de prim ajutor corespunzătoare .

În ianuarie puteți folosi o trusă veche de prim ajutor (DIN 13164:2014) și puteți adăuga două măști de față. Măștile FFP2 nu sunt absolut necesare pentru asta, măștile chirurgicale procedează la fel.

Costurile asigurărilor cresc

Ca în fiecare an, există și o nouă clasificare a clasei de tip pentru 2023 . Puteți întreba pur și simplu ce înseamnă acest lucru în mod specific pentru mașina dvs. În general, există modificări pentru aproximativ 13 milioane de șoferi.

Aproximativ 4,8 milioane de șoferi vor beneficia de clase de tip mai bune în anul viitor. Clasificări mai înalte se vor aplica la aproximativ 8,1 milioane în viitor. Nu se va schimba nimic pentru 29,3 milioane anul viitor.

Există și noi clase regionale pentru 2023. Aici vă puteți verifica cu ușurință situația personală . 10,1 milioane de șoferi trebuie să facă față creșterilor, reduceri fiind calculate pentru aproximativ 5,5 milioane. Pentru restul de 26,8 milioane de persoane cu asigurare de răspundere civilă, evaluarea riscului rămâne aproape neschimbată.

În cazul asigurării globale, aproximativ 2,8 milioane de persoane cu asigurări complete și aproximativ 3,1 milioane cu asigurări parțiale vor avea în viitor evaluări mai proaste ale riscurilor, în timp ce aproximativ 900.000 de persoane cu asigurări complete și aproximativ 2,9 milioane parțial vor avea evaluări mai bune ale riscurilor.

Ecusoane HU într-o culoare nouă

Culoarea insignei se va schimba din nou în 2023. Oricine colectează autocolantul TÜV, cunoscut sub numele de autocolant TÜV, ca parte a unei inspecții generale, îl primește în portocaliu.

Dar ar trebui să fie mai important: oricine călătorește cu o insignă roz trebuie să meargă la inspecția principală în 2023. Acest lucru este indicat și de numărul din mijloc, pe plăcuțele roz scrie 23. Important este și numărul din poziția de la ora 12. Aceasta indică în ce lună mașina dvs. trebuie să treacă la inspecția generală.

Ca parte a HU, așa-numitele date OBFCM ar trebui citite și din mai 2023. Monitorizarea consumului de combustibil la bord este obligatorie în toate mașinile nou înmatriculate din 2021 și monitorizează consumul de combustibil și energie electrică.

Preturile combustibilului

Benzina și motorina sunt încă scumpe, la urma urmei, creșterea prețului CO2 planificată pentru 1 ianuarie 2023 a fost amânată . 35 de euro pe tona de CO2 nu vor fi datorate până în 2024, în prezent este de 30 de euro.

Tradus, asta înseamnă că prețurile la benzină și motorina vor rămâne cu câțiva cenți mai ieftine pe litru. Dar nu ar trebui să fie chiar ieftină deocamdată.

Noua cerere pentru cota de GES

Șoferii de mașini electrice ar putea asigura peste 400 de euro prin cota de GES . Aceasta va fi o problemă și anul viitor. Important aici este că trebuie să reîncepi vânzarea certificatelor în fiecare an, inclusiv pentru 2023. Cu toate acestea, evoluția actuală este că prima pentru 2023 ar putea fi mai mică. În orice caz, ar trebui să vă asigurați banii.

Vignetele de autostradă sunt mai scumpe în Austria

Conducerea pe autostrăzile și autostrăzile austriece va fi mai scumpă anul viitor. Prețul pentru vinietă va crește cu 2,8 la sută, a anunțat luni operatorul de autostrăzi Asfinag.

Vinieta anuală a mașinii va costa 96,40 EUR, iar vinieta de zece zile 9,90 EUR. Noua vignetă va fi disponibilă în ultimele zile ale lunii noiembrie 2022 de la aproximativ 6.000 de parteneri de vânzări Asfinag din Germania și străinătate sau digital de la CHIP și va fi valabilă de la 1 decembrie 2022.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu