Veniturile din amenzi de circulație în Bavaria sunt mai mari ca niciodată

Oare este prevenție sau batjocura? Ce parere aveti despre afacerea cu Amenzile de Circulatie?!

Anul trecut, contravenienții au plătit amenzi în valoare de aproximativ 143 de milioane de euro – mai mult ca niciodată. Aproximativ 38 de milioane de euro au fost aplicate numai pentru depășirea vitezei. Cu toate acestea, numărul de infracțiuni a scăzut în general. Doar aparent o contradicție.

Biroul de administrare a poliției bavareze, cu sediul în Straubing și Viechtach, în districtul Regen, a înregistrat venituri record de aproximativ 143 de milioane de euro pentru anul trecut. Banii provin din procedurile de avertizare și amendă pentru încălcări ale regulilor de circulație pe drumurile din Bavaria.

Mai multe venituri, mai puține infracțiuni

Potrivit statisticilor anuale publicate luni, infracțiunile din mai multe domenii au scăzut în același timp: cu șase procente față de anul precedent și cu 20% față de anul 2019, anul pre-Corona. În ceea ce privește numărul, acestea se află la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani, a precizat autoritatea.

Contradicția aparentă între veniturile record și scăderea numărului de infracțiuni poate fi explicată prin creșterea amenzilor introduse la sfârșitul anului 2021, în special pentru infracțiunile de viteză.

Autoritatea vrea siguranță – nu venituri record

Președintele Biroului Administrativ al Poliției Bavareze, Timo Payer, a subliniat că – chiar dacă nu dorește să ascundă veniturile record – obiectivul nu este niciodată acela de a obține o sumă maximă de venituri. “Scopul final este siguranța rutieră”, a declarat Payer. “Chiar dacă impresia pozitivă este că majorarea ratelor amenzilor a descurajat potențialii infractori rutieri și, astfel, a redus numărul total de încălcări, este în continuare nevoie de o monitorizare consistentă a traficului pentru siguranța rutieră.”

Permisul de conducere a dispărut: În principal din cauza vitezei

În 2022, potrivit celor mai recente statistici, în Bavaria au fost emise în total aproximativ 835.000 de sancțiuni contravenționale și 1,3 milioane de avertismente. În total, au fost înregistrate 1,1 milioane de încălcări ale regimului de viteză, care au adus aproximativ 38 de milioane de euro în vistieria statului. Viteza excesivă a fost, de asemenea, principalul motiv pentru interdicțiile de conducere emise anul trecut, reprezentând 46%.

Cea mai mare infracțiune de viteză din 2022 a fost comisă de un adolescent de 16 ani din districtul Garmisch-Partenkirchen. Fără permis de conducere, el a condus cu 186 de kilometri pe oră pe un drum de țară, la viteza legală de 70. A fost inițiată o procedură penală împotriva lui și a proprietarului vehiculului.

Rata de opoziție mai scăzută ca niciodată

Procentul de 4,4 la sută de contestații la avizele de sancționare este cea mai mică valoare calculată vreodată și arată acceptarea de către cetățeni a activității polițiștilor, a declarat președintele Biroului de Administrare a Poliției. Pe lângă utilizarea tehnologiei moderne, poliția bavareză se bazează și pe perspicacitatea cetățenilor.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu