ASISTENTĂ MEDICALĂ PENTRU BĂTRÂNI INFRACTOR ÎȘI FALSIFICĂ O NOUĂ IDENTITATE DE ROMÂNCĂ

Dresda/Mönchengladbach – Stefan S. (39 de ani, lucrător la un depozit) are în spate o lungă carieră infracțională; el însuși dependent de droguri, a fost condamnat de mai multe ori pentru infracțiuni legate de BTM. O singură dată a reușit să scape de justiție, deoarece s-a ascuns ca fals român în Dresda. Dar cartea sa de identitate falsă l-a adus acum din nou în fața instanței.

Stefan S. vine din Mönchengladbach și îi povestește reporterului BILD pe marginea procesului: “Am fost eliberat temporar din închisoare în 2018 pentru a urma o terapie. Dar acolo am fugit”. Consecința: Stefan S. a fost căutat din nou cu un mandat de arestare. A fugit la Dresda în vara lui 2018, și-a făcut rost de un pașaport românesc fals.

Ștefan S. a folosit o carte de identitate românească falsă ca aceasta (foto exemplu) Foto: Inspectoratul de Poliție Federală Rosenheim

Sub numele de Vasile Radu, născut pe 9 martie 1988, se înregistrează la primărie, își deschide un cont curent la Poștă, închiriază un apartament cu două camere, nimeni nu se îndoiește de pașaportul său românesc. “Apoi m-am angajat ca asistent medical geriatric și m-am dus la serviciu în mod normal”, spune Ștefan S.

Ștefan S. locuiește în Dresda timp de o jumătate de an, plătește chiria și impozitele, până când este prins la un control aleatoriu al poliției pe Prager Straße, kilometrul comercial al Dresdei. Ofițerii de poliție recunosc imediat legitimația falsă, iar cătușele fac clic.

Ștefan S. trebuie să își ispășească pedeapsa rămasă până în ultima zi, el urmând să fie eliberat în vara anului 2020. Acum lucrează la Amazon, locuiește cu prietena sa și cu două pisici. Luni are loc procesul la Tribunalul districtual din Dresda. “Acesta este ultimul act al fostei mele vieți. Atunci voi putea în sfârșit să las trecutul în urma mea”, spune S.

Impresionată de atâta remușcare și perspicacitate din partea acuzatului, instanța districtuală a suspendat provizoriu procedura pentru falsificare de documente. În ciuda numeroaselor condamnări anterioare. Ștefan S. trebuie să presteze în schimb doar 60 de ore de muncă în folosul comunității.