Dupa Bavaria, berlinul introduce testarea obligatorie pentru copiii de la gradiniță

Valul Omicron în #Germania: Un test corona obligatoriu pentru #copii este introdus în centrele de zi din Berlin.

Noul regulament este de așteptat să se aplice începând cu 24 ianuarie 2022 pentru toți copiii de grădiniță începând cu vârsta de un an, așa cum a anunțat luni administrația educațională. Atunci testele acadelelor prietenoase pentru copii ar trebui să fie disponibile în cantități suficiente.

Potrivit informațiilor, sunt necesare trei teste pe săptămână. Luni este obligatorie, celelalte două zile sunt stabilite de centrul de zi. Părinților li se fac testele necesare pentru acadea de la grădiniță. Practic, acestea ar trebui făcute acasă. Cu toate acestea, centrele de zi pot prevedea, de asemenea, că testele trebuie efectuate sub supraveghere în unitate în zile individuale.

Dacă părinții își testează copiii acasă, aceștia trebuie să confirme în scris creșei că există un rezultat negativ. Părinții vor primi și un șablon pentru această confirmare de la grădiniță.

Odată cu intrarea în vigoare a obligației de testare, copiilor netestați li se interzice, în general, intrarea în centrele de zi. Se aplică excepții copiilor care au fost vaccinați sau s-au recuperat, precum și copiilor care nu pot fi testați din cauza cerințelor lor individuale.