Camera deputaților a decis: Ce restricții ne așteaptă?

Dacă un district sau un oraș independent depășește o incidență de mai mare de 100, măsurile la nivel național vor reduce incidența infecției acolo în viitor. Acest lucru s-a decis ieri 21.Aprilie în Bundestag cu un supliment la Legea privind protecția împotriva infecțiilor. Noua versiune este menită să ajute la încetinirea celui de-al treilea val al pandemiei.

Restricții de contact pentru întâlniri private în interior și în aer liber: Reducerea contactelor private și profesionale este cea mai eficienta metoda de a reduce numărul de noi infectari. Cu toate acestea, nimeni nu ar trebui să rămână singur. Prin urmare, este încă posibil să întâlnești o altă persoană din alta gospodărie, la o incidență mai mare de 100 – dar să nu întâlnești mai mulți oameni.

Deschiderea magazinelor: chiar și cu o incidență ridicată, aprovizionarea populației cu alimente, bunuri de larg consum și servicii esențiale este asigurată în mod fiabil. Magazine alimentare, magazine de băuturi, produse alimentare naturiste, magazine pentru copii, farmacii, opticieni, profesioniști în asistență auditivă, stații de benzină, puncte de vânzare a ziarelor, librării, magazine de flori, magazine pentru animale de companie, piețe de hrană pentru animale, centrele de grădină și angrosiștii vor rămâne deschise. În toate cazurile, desigur, respectarea conceptelor de igienă adecvate și cerința de a purta o mască sunt o condiție prealabilă.

Dacă incidența este mai mică de 150, va fi posibil, de asemenea, în toate celelalte magazine să faceti cumpărături cu o programare și cu un rezultat actual negativ al testului. În sectorul serviciilor, tot ceea ce nu este interzis în mod expres rămâne deschis, de exemplu atelierele de reparații de biciclete și mașini, băncile și casele de economii, oficiile poștale și altele asemenea.

Servicii de închidere a corpului – numai în cazuri excepționale: Serviciile corporale trebuie utilizate numai în scopuri medicale, terapeutice, de îngrijire medicală sau pastorale. Excepție: vizitarea coaforului și îngrijirea picioarelor, dar numai dacă clienții pot prezenta zilnic un test de coroană negativ – și bineînțeles doar cu o mască.

Oportunități de agrement și sport restricționate: Gastronomia și hotelurile, facilitățile de agrement și culturale se vor închide atunci când incidența este peste 100 Excepții: zone în aer liber ale grădinilor zoologice și botanice. Acestea pot fi vizitate cu un test negativ curent. Sportivii profesioniști, precum și sportivii competitivi din echipele naționale și de stat pot continua să se antreneze și să organizeze competiții – ca de obicei fără spectatori și ținând cont de conceptele de protecție și igienă. Pentru toți ceilalți, se aplică următoarele: sport, da, dar singur, ca cuplu sau numai cu membrii propriei gospodării. Excepție: copiii cu vârsta de până la 14 ani pot face sport în afara unui grup cu până la cinci alți copii fără contact.

Restricții de ieșire: în perioada cuprinsă între orele 22:00 și 5:00, numai cei care au un motiv întemeiat ar trebui să iasă din casă – de exemplu, să meargă la muncă, să aibă nevoie de ajutor medical sau să plimbe câinele. Până la miezul nopții va fi posibil să faceți jogging sau să faceți o plimbare singur. Restricțiile de ieșire sunt un instrument printre multe altele. Ele ajută la limitarea mobilității. Iar restricțiile de mobilitate ajută la reducerea numărului de noi infecții.

Nu există cursurii față în față dacă incidența este peste 165: infecția nu se oprește la ușa școlii. Datorită situației dinamice a infecției, este important, prin urmare, să se respecte reglementările la nivel național și aici, dacă situația epidemiologică o impune. Dacă incidența este peste 165, prezenta în școli și îngrijirea regulată în centrele de zi ar trebui interzise. Posibile excepții: absolvirea cursurilor și școlile cu nevoi speciale.

Birou la domiciliu: Obligația de a oferi birou la domiciliu, dacă acest lucru este posibil din punct de vedere operațional, face deja parte din Ordonanța Corona privind sănătatea și securitatea ocupațională. Odată cu includerea în Legea privind protecția împotriva infecțiilor, obligația de a lucra de acasă crește. Angajații au acum și obligația de a profita de ofertele de birouri la domiciliu, dacă este posibil în mod privat.

 

Andrea Schmidt