Parlamentul German a aprobat interzicerea de a mai ieși noaptea din casa!

Camera deputaților din Germania a aprobat interzicerea de a mai ieși noaptea din casa!

Bundestag a decis pentru frână de urgență uniformă la nivel național. Modificările aduse Legii privind protecția împotriva infecțiilor conferă guvernului federal puterea de a dispune restricții de contact și închideri. Modificările vor fi dezbătute Joi în Senatul German (Bundesrat) și dacă e posibil cel târziu la weekend sa fie aprobat de Președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier.

Modificațiile includ restricții extinse de ieșire de la 22:00 la 05:00, închiderea școlilor și reglementări mai stricte pentru companii.

342 de parlamentari au votat într-un apel nominal pentru frâna de urgență, 250 împotrivă și 64 s-au abținut.

Modificările aduse legii conferă guvernului federal puterea de a dispune restricții de contact și închideri. Până în prezent, statele federale sunt responsabile pentru acest lucru.

Frâna de urgență trebuie aplicată dacă numărul de infecții noi raportate la 100.000 de locuitori într-un district sau oraș este de peste 100 în șapte zile timp de trei zile la rând. La un prag mai mare de 165 ar trebui să se aplice pentru trecerea la învățământul la distanță în școli. Modificările aduse Legii privind protecția împotriva infecțiilor ar trebui să ajungă la Consiliul Federal Joi și să intre în vigoare rapid – inițial până la sfârșitul lunii iunie.

Închiderea facilităților de agrement și a magazinelor

Cu o incidență de șapte zile de 100, deschiderea de facilități de agrement, muzee, cinematografe, teatre și facilități similare, precum și restaurante este, de asemenea, interzisă. Cu toate acestea, livrarea de alimente și băuturi, precum și vânzarea lor la domiciliu sunt încă posibile. Majoritatea magazinelor ar trebui, de asemenea, să închidă. Regulamentul exclude comerțul cu produse alimentare, inclusiv comercializarea directă, magazine de băuturi, magazine de produse naturiste, magazine pentru copii, farmacii, magazine de aprovizionare medicală, farmacii, opticieni, acusticieni pentru aparate auditive, stații de benzină, puncte de vânzare a ziarelor, librării, magazine de flori, piețe de produse pentru animale de companie , piețe pentru hrana animalelor și centre de grădină.

Sunt prevăzute restricții suplimentare pentru exercitarea sportului și utilizarea serviciilor prietenoase cu corpul. Furnizarea de cazare peste noapte în scop turistic poate fi, de asemenea, interzisă. Regulamentele expiră dacă valoarea incidenței scade sub 100 în cinci zile lucrătoare consecutive.

Reglementări pentru funcționarea școlii

Restricții suplimentare afectează operațiunile școlare. Școlile, școlile profesionale, universitățile, instituțiile extracurriculare de educație a adulților și instituțiile similare trebuie să întrerupă predarea la clasă cu o valoare a incidenței de 165 sau mai mult. Proiectul inițial al coaliției prevedea o valoare a incidenței de 200, Bundestag a redus valoarea la 165. Cu toate acestea, sunt posibile excepții pentru absolvirea cursurilor și a școlilor cu nevoi speciale.

Legea prevede, de asemenea, o strategie de testare pentru studenți și profesori. De două ori pe săptămână, acestea ar trebui testate pentru detectarea corona virusului, pentru a putea participa la cursurile față în față.

Andrea Schmidt