Districtul Bautzen nu dorește să pună în aplicare vaccinarea obligatorie pentru personalul medical

De la jumătatea lunii martie va exista vaccinarea obligatorie pentru personalul din clinici și unități de îngrijire. Dar acest lucru nu ar trebui să se aplice cartierului săsesc Bautzen – există aplauze din partea oponenților măsurilor corona.

Districtul Bautzen din Saxonia nu dorește să impună vaccinarea obligatorie împotriva virusului corona pentru personalul din clinici și unități de îngrijire, care este planificată de la jumătatea lunii martie. Din 16 martie, departamentul raional de sănătate „nu va interzice angajaților din asistență medicală și din domeniul medical, nicio interdicție de intrare”, a declarat luni seara viceadministratorul districtual Udo Witschas (CDU), în aplauzele sutelor de manifestanți care au protestat împotriva măsuri corona în Bautzen .

Există un răspuns simplu la întrebarea de ce nu va exista nicio interdicție de intrare pentru personalul medical din raion. „Cine ar trebui sau va avea grijă de acești oameni care au nevoie de îngrijire în clinicile și unitățile noastre de îngrijire atunci când nu mai sunt acolo?”, a spus Witschas, care este responsabil pentru departamentul de sănătate.

Administratorul districtului Bautzen, Michael Harig, a solicitat anterior într-o scrisoare către prim-ministrul sas Michael Kretschmer (ambele CDU) ca vaccinarea obligatorie legată de unități să fie amânată sau eliminată complet. »Reglementările legale ar trebui făcute numai dacă implementarea lor este fezabilă și obiectivele asociate sunt realizabile. Ambele nu sunt date”, a scris Harig în scrisoarea publicată luni.

În același timp, Harig a subliniat că eficiența vaccinării ca instrument de combatere a pandemiei nu trebuie în niciun caz pusă sub semnul întrebării. Totuși, autoritățile sanitare ar trebui să țină cont de securitatea îngrijirii persoanelor care urmează să fie îngrijite și îngrijite atunci când implementează cerința de vaccinare. Având în vedere situația deja tensionată a personalului din asistență medicală, nici măcar o pierdere de aproximativ zece procente nu poate fi compensată prin vaccinarea obligatorie.