Noi legi și modificări în martie 2022: acest lucru se va schimba pentru tine!

Noile legi și modificări din martie 2022 sunt caracterizate în principal de relaxarea pandemiei care a fost decisă. Dar și alte lucruri se schimbă din nou – vă vom spune la ce să vă așteptați.

In martie 2022 vor fi din nou câteva legi noi și modificări. Viața se schimbă pentru mulți, dar nu doar din cauza Corona. Alte schimbări afectează și populația generală, în sens pozitiv.

Pe 4 martie va avea loc a doua etapă a mult-așteptata relaxare a pandemiei corona. Având în vedere scăderea numărului de infecții și varianta mai ușoară de omicron, următoarele modificări au fost acum avute în vedere pentru a doua fază a relaxării în martie 2022 :

  • 3G în gastronomie și hoteluri sau înnoptări – adică cu un test negativ posibil și pentru persoanele nevaccinate și nevaccinate complet
  • Discotecile și cluburile au voie să se deschidă conform așa-numitei reguli 2G+. Aceasta înseamnă că vizitatorii trebuie fie triplu vaccinați, fie dublu vaccinați sau recuperați + testați.
  • Evenimente mari precum concerte și jocuri de fotbal: 3G – ocupare în interior: 60 la sută și max. 6.000 de persoane – ocupare în zone exterioare (stadion sau în aer liber): 75 la sută și max. 25.000 de persoane. Măștile FFP2 trebuie purtate pentru aceasta.

Relaxarea este supusă situației din spitale. Cu toate acestea, nu este de așteptat nicio suprasarcină de la varianta Omicron.

Relaxarea III – pe 20 martie

Pe 20 martie va avea loc a treia fază a relaxării. Apoi, toate măsurile mai de anvergură ar trebui retrase. Doar măsurile cu prag scăzut ar trebui menținute pentru moment, de exemplu obligația de a purta măști la cumpărături și în autobuze și trenuri.

Cerințele privind distanța și testele sau dovezile atunci când vizitează spitale, case de bătrâni și Compania sunt, de asemenea, probabil să rămână. Cerința biroului la domiciliu va fi, de asemenea, odată cu data, ceea ce înseamnă că angajatorii pot cere angajaților să revină la birou . Cu toate acestea, există semne de compromisuri în multe locuri, astfel încât prezența obligatorie este posibilă, dar nu obligatorie.

Schimbarea orei pe 27 martie – se apropie ora de vară

Este din nou momentul, vara bate. Pe 27 martie, ceasul va avansa de la 2:00 la 3:00 cu o oră, oferindu-ne o oră mai puțin să dormim noaptea. Drept recompensă, se menține lumina mai mult timp seara, cel puțin după o privire la ceas.

Consultatie medicala pentru donarea de organe si tesuturi

nouă lege din martie 2022 le permite medicilor să consilieze pacienții cu privire la donarea de organe și țesuturi la fiecare doi ani, dacă este necesar, și să factureze pentru consultații . Acest lucru ar trebui să crească disponibilitatea de a dona, deoarece medicii pot oferi informații.

Totuși, Asociația Națională a Medicilor de Asigurări Statutare de Sănătate (KBV) critică și faptul că se poate factura o sumă de 7,32 euro per consultație. KBV consideră că acest lucru este prea puțin, deoarece câteva minute de discuție nu sunt potrivite pentru subiect. Șeful KBV, Andreas Gassen, critică: „Tema donării de organe este prea importantă și pentru majoritatea oamenilor există atât de multe întrebări – inclusiv despre boală și moarte – încât o conversație de câteva minute va fi cu greu de ajuns”.

Intră în vigoare Legea privind contractele echitabile ale consumatorilor

Pe 1 martie va avea loc o schimbare pentru tine care va aduce o îmbunătățire semnificativă. De atunci, contractele nu mai pot fi prelungite automat fără acordarea unui preaviz de o lună. Aceasta înseamnă că contractele pe care le încheiați de atunci sunt reglementate de această regulă.

Protecția copacilor și a gardurilor vii

Această modificare din martie 2022 se repetă în fiecare an – și este valabilă până pe 30 septembrie. În acest timp, tufișurile, gardurile vii, copacii, gardurile vii și alte plante lemnoase nu pot fi tăiate . Acest lucru se datorează conservării naturii și este prevăzut în Legea federală privind conservarea naturii.

Acest lucru nu se aplică grădinii de acasă sau grădinii mici . Cu toate acestea, dacă intenționați să doborâți un copac pe proprietatea dumneavoastră, este recomandabil să verificați în prealabil dacă acest lucru este permis în comunitatea dumneavoastră. Adesea există interdicții corespunzătoare. De asemenea, este permisă tăierea gardurilor vii și a pomilor fructiferi.

Cu toate acestea, dacă păsările sau alte animale trăiesc în copac sau tufișuri, trebuie să vă amânați proiectul. Conform Legii Federale pentru Conservarea Naturii, este interzisă „deteriorarea sau distrugerea habitatelor animalelor și plantelor sălbatice fără un motiv întemeiat”.

Nouă lege în martie 2022: Protecția împotriva insectelor va fi extinsă

Legea Federală pentru Conservarea Naturii reglementează, de asemenea, protecția împotriva insectelor. Vor fi inovații aici de la 1 martie 2022, deoarece guvernul federal nu mai poate trece cu vederea faptul că 75% din biomasa tuturor insectelor din Germania (adică masa tuturor insectelor) a dispărut în ultimele decenii. Pajiști bogate în specii , livezi de luncă, cairns (adică marginile cairnului la marginile câmpurilor și câmpurilor) și zidurile de piatră uscată vor fi protejate prin lege în viitor .

Amenajarea peisajului ar trebui, de asemenea, să țină cont mai bine de protecția împotriva insectelor, iar utilizarea diferitelor biocide (pesticide sau agenți de conservare a lemnului) și erbicide în zonele protejate este interzisă. În zonele protejate, protecția împotriva insectelor ar trebui consolidată.

În plus, iluminatul stradal este interzis în rezervațiile naturale, la fel și panourile iluminate . Așa-numitele sky beamers sunt, de asemenea, restricționate, iar capcanele pentru insecte care folosesc surse de lumină artificială sunt interzise.

Cu toate acestea, regulile nu se aplică în zonele de habitat florofaunistic decât dacă acestea sunt oricum protejate și există și excepții pentru pereții de piatră uscată din zonele viticole. Reducerea pesticidelor în agricultura convențională ar trebui să se facă pe bază voluntară. Ar trebui verificat până în 2024 dacă acest lucru funcționează.

Consiliere telemedicala doar pana la sfarsitul lunii martie – se apropie prelungirea

În prezent, o conversație și diagnosticul cu un medic pot fi efectuate și prin videotelefonie . Cu toate acestea, această opțiune va expira acum pe 31 martie.

Așa-numita consultație telemedicală a fost introdusă în cursul pandemiei corona. Cu toate acestea, posibilitatea ar trebui să rămână , așa că poate această schimbare nu se va întâmpla în martie 2022.

Regulile jocului Eurojackpot sunt modificate

joci la loto? Atunci acest mesaj poate fi relevant pentru dvs. – deoarece probabilitatea dvs. de câștig este redusă, dar, în același timp, jackpot-ul este crescut . Cel puțin cu așa-numitul Eurojackpot .

Pe lângă extragerea normală de vineri, o altă tragere va fi introdusă marți din 25 martie 2022. În plus, acum poți câștiga un total de 120 de milioane de euro la jackpot în loc de 90 de milioane de euro. În plus, formula jocului (5 din 50 și 2 din 10) este modificată – la 5 din 50 și 2 din 12. Probabilitatea de câștig scade. O mică picătură de amărăciune: plata în diferitele categorii de premii va fi mărită.

Modificare în martie 2022: Plăcuță verde pentru scutere

Culoarea plăcuțelor de înmatriculare a scuterului se schimbă din nou. De la 1 martie 2022, oricine călătorește cu un moped, scuter, moped, e-scooter sau S-Pedelec de până la 50 cmc va avea nevoie de o plăcuță de înmatriculare verde. Dacă mai aveți o plăcuță de înmatriculare albastră veche, vehiculul dumneavoastră nu mai este asigurat pe drum.

Alexa zboară în jurul lunii

Este posibil ca această știre să nu te afecteze direct, dar este o anecdotă destul de ciudată. Poate că aveți în casă un așa-numit asistent de limbă Alexa de la Amazon – și astfel o piesă care va fi folosită în curând în spațiu.

În martie 2022, Alexa ar trebui să zboare în jurul Lunii – ca de obicei într-o capsulă fără pilot. Scopul este de a testa în ce măsură poate fi util în sprijinirea viitorilor astronauți spațiali în călătoriile lor prin spațiu. Numele misiunii lunare este Artemis 1.

Bruce Willis primește propria sa categorie la „Golden Raspberry”

Pe 26 martie 2022 va fi din nou acel moment, „Zmeura de aur” va fi premiată și ajută filmele și realizatorii de film la o onoare dubioasă . Există o nouă creație la fel de dubioasă în categoriile în care este premiată. Și poate că și tu ai devenit o „victimă” a unuia dintre filmele nominalizate cu Bruce Willis…

Pentru că fostul superstar Die Hard, care a fost unul dintre cei mai bine plătiți actori de la Hollywood în urmă cu 15 ani, primește propria categorie: „Cea mai proastă performanță a lui Bruce Willis într-un film din 2021” . În aceasta concurează cu toate cele opt filme în care a jucat în 2021.

Punctul culminant al problemei: toate aceste filme sunt producții cu buget redus, așa că au avut puțini bani la dispoziție și sunt adesea proaste în mod corespunzător – și au trecut sub radar. În Europa, nici măcar nu a ajuns la cinema cu vreo bandă.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu