De aceea ar trebui să raportați infecția cu corona ca un accident ?

Dacă te infectezi cu Corona la locul de muncă, poate fi raportat ca un accident de muncă. Același lucru este valabil și pentru copiii de la școală. Experții explică de ce acest lucru poate fi benefic.

Dacă o infecție cu corona probabil a avut loc la locul de muncă sau la școală, o puteți raporta ca un accident. Deci la asociația comercială responsabilă sau, în cazul școlilor, la casa de asigurări de accidente a statului federal respectiv.

Dacă infecția cu corona este recunoscută ca un accident, acest lucru este cu siguranță avantajos, spune expertul în drept medical și social Nikolaos Penteridis de la Bad Lippspringe (NRW).

Pentru ca asigurarea legala de accident plătește mai mult decat asigurarea de sanatate . „Asigurătorii de accidente plătesc tot ce este necesar – adică fiecare încercare de vindecare, fiecare măsură de reabilitare”, spune avocatul. Asigurările de sănătate, pe de altă parte, de obicei „numai” plătesc pentru ceea ce este necesar din punct de vedere medical.

Dovedeste infectia

Părinții ar trebui să știe: Copiii de vârstă școlară sunt asigurați legal împotriva accidentelor în timpul petrecut la școală și pe drumul dus și înapoi. O infecție cu corona poate constitui și un accident școlar, scrie asociația centrală a companiilor de asigurări de accidente și a asociațiilor profesionale, Asigurările statutare de accidente din Germania (DGUV).

Condiția prealabilă este că a existat un contact intens demonstrabil cu o persoană infectată cu coronavirus – în timpul orelor de curs sau la evenimentele școlare.

Cum demonstrezi asta? De exemplu, prin explicații din partea profesorilor sau a școlii, DGUV vă va informa la cerere. Infecția propriului copil trebuie la rândul său dovedită printr-un test PCR în timp util.

Fiecare caz individual este verificat

Compania de asigurări de accidente verifică și mai mult. De exemplu, dacă ar fi putut exista contact cu alte persoane infectate în „zonele neasigurate” în momentul posibilei infecții. De exemplu, în familie sau în timpul activităților de agrement.

În cele din urmă, demonstrabilitatea este, desigur, principala problemă atunci când vine vorba de întrebarea dacă infecția cu corona și o boală Covid 19 rezultată sunt recunoscute ca un accident școlar, spune avocatul Nikolaos Penteridis. „Este un virus care trece prin societate în ansamblu. În practică, acest lucru poate face dificilă demonstrarea cu certitudine că m-am infectat acolo.”

Când școala trebuie să raporteze o boală

DGUV sfătuiește: Dacă există indicii că copilul a fost infectat la școală, școala trebuie informată. În cazul cazurilor ușoare și lipsite de simptome de Covid-19, școlile nu trebuie să depună un raport de accident.

O altă recomandare: Toate faptele legate de infecție ar trebui să fie documentate în cartea de prim ajutor școlară. Dacă simptomele se agravează și copilul are nevoie de tratament, această înregistrare servește drept bază pentru raportarea accidentului, explică DGUV. În acest fel, boala poate fi raportată ulterior ca un accident școlar. Chiar dacă îl raportați mai târziu, poate fi recunoscut ca un accident școlar.

Părinții pot lua măsuri

Părinții pot face și ei un raport, spune avocatul Nikolaos Penteridis. Nici tații și mamele nu trebuie să respecte un termen limită pentru aceasta. „Desigur, este mai bine pentru păstrarea dovezilor dacă părinții le raportează cât mai curând posibil”.

Practic, dacă fondul de asigurări de accidente este informat despre un caz suspect de către școală, un medic sau părinți, aceștia vor investiga. Apoi verifică dacă sunt îndeplinite cerințele pentru recunoașterea unui accident școlar. Și pe baza acestui fapt, ce servicii ar putea trebui să furnizeze. Pe baza cazului individual, ea verifică apoi și de ce informații și dovezi are nevoie.

Raportarea nu poate aduce decât beneficii

În rezumat: Părinții ar trebui să raporteze acest lucru la școală dacă cred că copilul lor a fost infectat cu Corona acolo. În plus, nu vă dăunează dacă raportați acest lucru singur la compania de asigurări de accidente. „Este doar o scrisoare scurtă și nu poate aduce decât beneficii până la urmă”, spune avocatul Nikolaos Penteridis. Companiile de asigurări de accidente oferă formulare de raportare a accidentelor școlare pe site-urile lor web.

Bine de știut: școlile sunt obligate să raporteze o boală Covid 19 mai gravă. Și: Recunoașterea ca accident școlar este posibilă și după un raport ulterior.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu