Regula 2G a fost anulată în comerțul cu amănuntul bavarez

TestelÎn primul rând, regula 2G a trebuit să fie relaxată în comerțul cu amănuntul bavarez, dar acum este complet desființată: Tribunalul administrativ bavarez a anulat provizoriu restricția de acces. Potrivit guvernului de stat, 2G va fi acum complet suspendat în comerțul cu amănuntul.

Tribunalul administrativ bavarez (BayVGH) a suspendat temporar restricția de bază de acces la magazinele cu amănuntul pentru persoanele vaccinate și recuperate (2G). Judecătorii au admis cererea urgentă a proprietarului unui magazin de lămpi din raionul Freising.

Regulamentul bavarez nu este suficient de clar

La sfârșitul anului, Tribunalul Administrativ a precizat deja că regula 2G nu ar trebui să se aplice magazinelor de îmbrăcăminte din Bavaria , deoarece acestea servesc pentru „acoperirea nevoilor zilnice” la fel ca librăriile sau florăriile. Magazinele de jucării au avut voie să dea jos panourile 2G înainte de Crăciun .

Acum, judecătorii au răsturnat întregul regulament: ei văd Legea privind protecția împotriva infecțiilor drept un temei legal suficient pentru restricțiile 2G în comerțul cu amănuntul. Cu toate acestea, ordonanța bavareză trebuie să precizeze clar și concludent tranzacțiilor cărora li se aplică regulamentul. Cerințele bavareze nu îndeplinesc aceste cerințe: lista excepțiilor nu este exhaustivă, magazinele cu „sortimente mixte” sunt tratate inconsecvent. Nu există nicio contestație împotriva deciziei Tribunalului de contencios administrativ.

Bavaria suspendă complet 2G în comerțul cu amănuntul

Șeful Cancelariei de Stat, Florian Herrmann (CSU) a anunțat că Bavaria va suspenda complet 2G în retail și va asigura astfel o „implementare rapidă și practicabilă” a deciziei. Odată cu introducerea regulii 2G în comerțul cu amănuntul anul trecut, guvernul statului bavarez a implementat o decizie a Conferinței prim-miniștrilor. „Din cauza dificultăților apărute, reglementarea ca în supermarketuri este acum alternativa mai simplă”, a spus politicianul CSU. El a adăugat: „Cerința de mască FFP2 în comerțul cu amănuntul continuă să se aplice și oferă protecție”.

Ministrul Economiei Hubert Aiwanger (Alegătorii Liberi) a salutat decizia Curții Administrative. „Comerțul cu amănuntul cere de multă vreme această relaxare, deoarece controlul 2G pentru gamele afectate a însemnat mult efort și nu există un risc deosebit de infectare în comerțul cu amănuntul din cauza măștilor FFP2”, a spus el pentru „Passauer Neue”. Apăsați”. Este o ușurare pentru retaileri să poată lucra fără 2G în viitor.

Reclamantul vede încălcarea libertății profesionale

Un purtător de cuvânt al Cancelariei de Stat a spus, întrebat de BR că suspendarea se aplică imediat. Nu este necesară modificarea ordonanței.

Conform celei de-a 15-a ordonanțe bavareze privind măsurile de protecție a infecțiilor, accesul la comerțul cu amănuntul poate fi acordat numai celor care s-au vindecat și celor care au fost vaccinați. Magazinele pentru nevoi zilnice sunt excluse. Această nevoie zilnică este specificată în ordonanță cu o listă de exemple, de exemplu magazine alimentare, farmacii și benzinării. Reclamanta a considerat acest lucru ca o încălcare a libertății sale profesionale și a principiului egalității de tratament.

Și pentru Saxonia Inferioară, instanța administrativă superioară locală din Lüneburg a anulat în mod surprinzător regula 2G pentru comerțul cu amănuntul la mijlocul lunii decembrie.

Avocat: clientul „complet încântat”

Avocatul reclamantului din raionul Freising, Claus Pinkerneil, a declarat BR că clienta lui este „complet nerăbdătoare și foarte fericită că acum are claritate juridică” după decizia Tribunalului administrativ bavarez.

Pentru că era într-o zonă gri cu afacerea ei. Magazinele de bricolaj nu ar fi avut o restricție 2G tot timpul. „Un magazin de lămpi este parțial un magazin de hardware, deoarece magazinul de hardware are acum și lămpi pe el, sau nu?” Avocatul a spus că clientul său este foarte nesigur. Prin urmare, este foarte plăcut că VGH a eliminat acum incertitudinea pentru dvs. și toți comercianții cu amănuntul din Bavaria.

Asociația comercială critică regula 2G

Asociația comercială din Bavaria a fost mulțumită de sfârșitul regulii 2G în magazine. „Sperăm că subiectul nu este în sfârșit de pe masă”, a spus directorul general Bernd Ohlmann. Decizia instanței de contencios administrativ era așteptată de mulți retaileri. „Acum avem claritate”.

Ohlmann s-a plâns că regula 2G ordonată de guvernul statului „a stricat afacerea de Crăciun” pentru comercianții cu amănuntul. Accesul restrictionat nu i-a adus la vaccinare pe refuzatori notori de vaccinare, au cumparat online – la fel ca si multi vaccinati care au fost descurajati de cozile din fata controalelor din magazine.

IHK: Decizia creează claritate

Directorul general al IHK pentru Munchen și Bavaria Superioară, Manfred Gößl, a salutat, de asemenea, sfârșitul rețelei 2G în retailul bavarez. Asta creează claritate. Decizia Curții Administrative confirmă aprecierea Camerei de Industrie și Comerț potrivit căreia „regulile corona bazate pe gamele de produse din comerțul cu amănuntul contrazic principiul egalității de tratament și nu sunt nici corecte, nici practice”.

Cerința de mască FFP2 și cerințele de distanță sunt mijloace eficiente care se pot demonstra de a minimiza riscul de infecție în comerțul cu amănuntul. „În același timp, această soluție este mult mai puțin o povară pentru dealeri și clienți decât controalele 2G care au fost necesare până acum”, a subliniat Gößl.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu