Trebuie să contactez biroul de asistență pentru tineret înainte de a depune o cerere LA INSTANȚĂ, de a primi vizita cu copilul meu?

De multe ori, cand este vorba de divorz, parintele de pleaca din familie nu isi pai poate vedea copilul/copii din cauza ca celalalt parinte face tot posibilul sa nu se ajunga la asta.

Dar trebuie să contactez mai întâi biroul de asistență pentru tineret sau pot solicita direct instanței de judecată pentru aranjamente de contact? 

La această întrebare se răspunde adesea cu „NU” de către instanțe. Apoi se spune că trebuie mai întâi să încercăm să găsim un acord cu privire la biroul de asistență pentru tineret înainte de a putea fi luată în considerare o soluție judiciară. 

Cu toate acestea, Tribunalul Regional Superior din Zweibrücken (decizia din 12 noiembrie 2020 – 2 UF 139/20) a decis la sfârșitul anului 2020 că dreptul la clarificare judiciară a dreptului de acces nu depinde de o soluție extrajudiciară fiind încercat cu ajutorul biroului de asistență pentru tineret. 

Acest lucru este foarte binevenit. 

Pentru că, spre deosebire de acordul biroului de asistență pentru tineret, acordul de contact cu instanța este executoriu dacă este aprobat de instanță.  

Aceasta înseamnă că fiecare parte trebuie să respecte decizia, altfel poate exista o penalizare. 

Dacă se poate presupune că una dintre părți nu va respecta oricum acordul biroului de asistență pentru tineret, poate fi deci oportun să contactați direct instanța de familie pentru a nu pierde în continuare timp foarte valoros.

Dacă este logic să încercăm mai întâi să ajungem la un acord cu participarea biroului de asistență pentru tineret, așadar, necesită întotdeauna un studiu de caz individual precis. 

AEBS.org va poate consilia individual si orientat catre solutii! 

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu