Te-a prins Covid-19? Aceste medicamente vă pot ajuta acum

Pozitiv! Si acum? Dacă primești corona, adesea nu trebuie să mergi imediat la spital. Dar ce te ajută? Există acum medicamente care pot preveni o evoluție severă – și medicamente clasice pentru ameliorarea simptomelor.

Numărul de noi infecții continuă să crească vertiginos. Toată lumea cunoaște acum oameni care au un rezultat pozitiv al testului în mâinile lor în aceste zile. Dacă Corona v-a prins, medicii generaliști pot oferi acum mai multe terapii decât au făcut în toamna anului 2020 – în special cei cu risc crescut, adică toți cei care prezintă un risc ridicat de boală severă din cauza vârstei sau a bolilor anterioare.

Martin Scherer este Președintele Societății Germane de Medicină Generală și Medicină de Familie (DEGAM) și Director al Institutului și Policlinicii de Medicină Generală de la Centrul Medical Universitar Hamburg-Eppendorf (UKE). Împreună cu colegii, medicul rezumă într-un ghid ce le pot oferi medicii generaliști în prezent pacienților aflați în stadiile incipiente ale bolii.

Acolo sunt menționate două medicamente: fluvoxamina și budesonida. Este adevărat că nu sunt „perfect” care schimbă fundamental tratamentul unei infecții corona. Dar ele pot avea efecte pozitive asupra persoanelor nou infectate. „Ambele Medicanemte nu numai că au un efect antiinflamator, dar pot fi capabili să inhibe direct multiplicarea virusului”, explică Scherer într-un interviu pentru „Die Welt”. Cel puțin asta au indicat studiile de laborator.

Budesonide spray pentru astm

Budesonida este un spray pentru inhalare cu cortizon pe care îl folosesc de obicei persoanele cu astm. În ghid, experții recomandă pacienților în vârstă și/sau bolnavi anterior cu infecții Sars-CoV-2 să inhaleze cu acesta. Acest lucru poate preveni un curs sever.

Potrivit lui Scherer, utilizarea budesonidei spray pentru astm bronșic se datorează faptului că este deosebit de eficient acolo unde majoritatea virusurilor pot fi găsite în primele zile după infectare: local în tractul respirator.

Fluvoxamină antidepresivă

Tableta este de fapt prescrisă pentru depresie. În urmă cu câțiva ani, s-a recunoscut că medicamente precum fluvoxamina pot avea efecte antiinflamatorii, explică președintele DEGAM în podcastul „Ärztezeitung” . Acești așa-numiții SSRI (inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei) pot, de asemenea, inhiba replicarea virusului printr-o reacție de stres intracelular.

„Baza de date pentru fluvoxamină s-a îmbunătățit semnificativ”, spune Scherer. „Studiul TOGETHER este acum disponibil din Brazilia cu 750 de persoane testate în fiecare grup și totuși a demonstrat că fluvoxamina poate fi eficientă împotriva internărilor în spital.

Sub nicio formă nu trebuie luată comprimatul ca măsură preventivă sau când apar primele simptome de răceală. „Aș recomanda să-l luați doar dacă rezultatul testului a fost pozitiv. Și doar acei pacienți care prezintă un risc deosebit de mare de apariție a unui curs sever de Covid-19 ”, explică Scherer în interviul „Welt”. Ceea ce nu s-a demonstrat încă este că ajută și la scăderea mai rapidă a virusului sau la îmbunătățirea din nou.

Ameliorează simptomele corona

Medicul Scherer explică în continuare că terapia se limitează altfel la atenuarea simptomelor. Mai exact, aceasta înseamnă pentru diferitele reclamații:

Febră: Paracetamolul poate ajuta la scăderea febrei sau la reducerea durerilor corporale. „Doza maximă este de patru grame pe zi, dar ca adult ar trebui să încercați să vă descurcați cu de patru ori 500 de miligrame”, spune Scherer. În doze mari, agentul poate afecta ficatul.

Tuse uscată: Pe de altă parte, medicul de familie ar recomanda și un spray cu budesonidă pacienților mai sănătoși cu Covid 19.

Răceală: un spray nazal poate ajuta aici.

Agenți de anticorpi împotriva Covid-19

Agenția Europeană pentru Medicamente EMA tocmai a recomandat două noi medicamente pentru aprobare . Ronapreve (de la compania farmaceutică elvețiană Roche) și Regkirona (de la producătorul Celltrion din Coreea de Sud) conțin anticorpi artificiali și sunt destinate pacienților aflați în stadiile incipiente ale bolii Covid-19.

Cei afectați le vor primi rar de la medicul de familie. Cu toate acestea, aceasta se poate referi la clinicile adecvate.

Pentru cine sunt potrivite noile medicamente corona?

Experții EMA au verificat și evaluat toate datele din studiile producătorilor privind eficacitatea și posibilele efecte secundare ale agenților. După recomandarea pozitivă, Comisia UE trebuie să ia decizia finală. Dar asta este o chestiune de formă. Anterior, Remdesivir (numele comercial Veklury) era singurul medicament aprobat în UE – dar numai pentru anumiți pacienți grav bolnavi de corona. Noile medicamente sunt acum potrivite pentru stadiile incipiente ale infecției .

Mijloace Ronapreve este format din doi anticorpi (Casirivimab și Imdevimab). Ar trebui să poată fi administrat persoanelor de la vârsta de doisprezece ani care sunt infectate cu coronavirus și au un risc ridicat de apariție a unei boli severe . În Germania, această combinație de anticorpi este deja utilizată în cazuri speciale pentru pacienții cu corona.

Experții EMA se referă la rezultatele unui studiu. În consecință, mai puțin de unu la sută dintre pacienții cu Covid au trebuit să fie internați în spital după tratamentul cu Ronapreve sau chiar au murit. În grupul de comparație, totuși, aceasta a fost de 3,4 la sută dintre pacienți. Un total de 1193 de pacienți au fost implicați în acest studiu.

Regkirona medicamentul este destinat tratarea adulților care au un risc crescut de a dezvolta o boală severă , care au Covid-19 , dar nu au nevoie încă de oxigen. Un studiu arată că trei la sută dintre pacienții tratați cu acesta au trebuit să fie internați în clinici, au primit oxigen sau chiar au murit. La pacienţii care nu primiseră remediul, evoluţiile foarte grave ale bolii au apărut mai frecvent, şi anume în aproximativ unsprezece la sută. Un total de 880 de pacienți au participat la acest studiu.

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a salutat decizia. „Facem un salt uriaș către obiectivul nostru de a aprobarea până la cinci noi terapii în UE până la sfârșitul anului”. 

Medicamentele nu sunt o alternativă la vaccinare

Deci există progrese în ceea ce privește terapiile Corona. Cu toate acestea, un adevărat schimbător de joc încă lipsește. Aici este nevoie urgentă de acțiune, așa cum avertizează Academia Națională de Științe Leopoldina.

„Puținele medicamente existente împotriva Sars-CoV-2 nu sunt suficiente”, a explicat virologul Helga Rübsamen-Schaeff, membru al Leopoldina. Este important să aveți ingrediente active extrem de eficiente care să poată fi utilizate cât mai devreme posibil după o infecție pentru a opri înmulțirea virusului și transmiterea agentului patogen.

În consecință, Martin Scherer avertizează și el: Nu are sens să nu fii vaccinat cu perspectiva unei terapii eficiente. „Vaccinarea este și rămâne până acum mijlocul care oferă de departe cea mai bună protecție împotriva bolilor severe”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu