Test rapid pozitiv și test PCR negativ? Acesta este ceea ce trebuie să știți acum

Mersul la testul gratuit “antigen” pentru cetățeni a devenit acum o rutină binecunoscută pentru mulți germani. Dacă rezultatul este negativ, problema este clară. Dar ce se întâmplă dacă rezultatul este pozitiv? De obicei, trebuie efectuat un test PCR. Dar ce se întâmplă dacă rezultatul acestui test este brusc negativ. erichmocanu.TV oferă răspunsurile.

Pentru a confirma un autotest pozitiv sau un test rapid, celor afectați trebuie să li se efectueze întotdeauna un test PCR gratuit. Și din punctul de vedere al experților, aceasta este și calea corectă. „Din punctul meu de vedere, testarea asimptomatică cu autotestare nu are sens”, spune virologul Oliver Keppler de la Universitatea Ludwig Maximilian.

Mai ales atunci când infecția este în faza inițială, multe autotestări disponibile comercial eșuează – și, prin urmare, și teste rapide. Virologii critică că încărcătura virală nu este deosebit de mare la începutul infecției. Prin urmare, trusele de testare nu au putut detecta o infecție.

În general, nu este sigur dacă testele rapide scuipă în prezent rezultate corona valide . Într-un studiu realizat de LMU condus de Keppler, opt din nouă teste rapide utilizate în mod obișnuit au o infecție cu omicron mai rău decât o infecție delta.

La fel ca ministrul federal al Sănătății, Keppler cere ca o listă scurtă de teste care sunt potrivite pentru detectarea omicronilor să fie publicată rapid – la urma urmei, acum există 580 de teste rapide pe piață. „Testele orb cu un singur ochi pentru detectarea omicronului trebuie acum identificate și publicate rapid de Institutul Paul Ehrlich.” Aproximativ zece teste ușor disponibile ar fi suficiente pentru aceasta.

Ce trebuie să fac dacă testul rapid este pozitiv și PCR este din nou negativ?

Dacă testul rapid este pozitiv, persoana în cauză trebuie să limiteze contactele, să evite vizitele și să se izoleze în propriii patru pereți. În același timp, celor afectați ar trebui să li se efectueze un test PCR.

Dacă apar simptome diferite ale unei infecții corona, se aplică și o carantină imediată, care trebuie respectată timp de maximum zece zile. Dacă nu există simptome și se efectuează un test PCR negativ, carantina poate fi de obicei încheiată.

Cu toate acestea, este recomandabil să contactați autoritatea sanitară responsabilă.

Practic, nu aveți nevoie de un test PCR. Mai ales nu dacă poți lucra de la biroul tău de acasă și, prin urmare, nu trebuie să ieși din casă. Oricine a fost testat pozitiv printr-un test rapid se consideră că și-a revenit la 28 de zile de la infecție și poate primi, de asemenea, un certificat de recuperare . Farmacia te poate ajuta cu asta.

Am nevoie de un test PCR după un test rapid pozitiv?

Există opinii diferite despre asta. Practic, ar trebui să discutați cu autoritatea sanitară responsabilă și să clarificați ce se aplică în cazul dumneavoastră. De regulă, un test PCR trebuie utilizat întotdeauna dacă testul rapid este pozitiv. În acest caz, testul PCR este gratuit. Trebuie să prezentați notificarea de testare pozitivă în scris sau digital.

Dacă suferiți de simptome ale bolii corona, asigurați-vă că contactați medicul de familie.

Ce fac dacă testul rapid este pozitiv și testul PCR este negativ?

Există diferite motive pentru care un test rapid sau un test PCR scuipă un rezultat incorect. Potrivit Centrului Federal pentru Educație pentru Sănătate, acest lucru se poate întâmpla dacă kiturile de testare au fost utilizate incorect, au fost deteriorate sau nu au fost depozitate corespunzător.

Cu testul PCR, motivul poate fi că proba a fost prelevată prea devreme. La începutul unei infecții există puțini sau deloc viruși prezenți.

Din acest motiv, este important să confirmați rezultatul cu un al treilea test.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu