Verdict: regula 2G nu se aplică magazinelor de îmbrăcăminte din Bavaria

Magazinele de îmbrăcăminte din Bavaria, precum si librăriile sau florăriile, servesc pentru „acoperirea nevoilor zilnice” și, prin urmare, nu sunt supuse regulii 2G. Tribunalul administrativ bavarez a decis miercuri. Decizia este definitivă.

La începutul lunii decembrie, guvernul statului a decretat că doar cei care au fost vaccinați și cei care și-au revenit au avut acces la comerțul cu amănuntul bavarez. Magazinele „pentru acoperirea nevoilor zilnice” sunt excluse. Magazinele de îmbrăcăminte nu sunt enumerate ca excepție în regulament. Potrivit hotărârii judecătorilor, însă, și ei sunt scutiți de regula 2G, „deoarece importanța lor pentru publicul larg nu ține locul al doilea față de cea a pantofilor, cărților, florilor tăiate sau uneltelor de grădină, iar nevoia de îmbrăcăminte poate apar zilnic”.

Excluzând magazinele de jucării

Prin urmare, Tribunalul Administrativ a respins cererea urgentă a unei companii de îmbrăcăminte împotriva regulii 2G ca inadmisibilă: magazinele de îmbrăcăminte nu erau oricum supuse restricției.

Înainte de Crăciun, judecătorii au precizat că și magazinele de jucării sunt scutite de acest lucru. Cât de importantă și urgentă trebuie să fie o cerință zilnică pentru ca afacerea să nu fie supusă reglementării 2G nu poate fi dedusă din textul regulamentului sau din justificare. Pe lângă magazinele alimentare și farmaciile, regulamentul denumește, printre altele, magazine de cărți și flori, piețe de grădină și vânzări de pomi de Crăciun.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu