Munca in Germania fara sa am Anmeldung?

Biroul de consiliere AEBS.org se confruntă în mod repetat cu faptul că angajatorii nu doresc sa plateasca salariul pe motiv ca angajatul nu are adresa anunțată in Germania. erichmocanu.TV va explică posibilitățile pe care le au cetățenii UE de a lucra în Germania fără a înregistra un domiciliu.

Drepturile de angajare se aplică chiar și fără înregistrarea căminului

În cazul în care lucrătorii nu sau înregistrat încă la primărie cu o adresa, dar lucrează, aceștia beneficiază de toate drepturile acordate de legislația germană a muncii. Prin urmare, nu este permisă refuzarea unui contract de muncă scris, a fișelor de plată sau chiar a plății pentru orele deja lucrate pentru simplul motiv că lucrătorii nu sau înregistrat încă prin Anmeldung.

Încheierea contractului

O adresă de contact a angajaților, de exemplu, chiar și în străinătate, este suficientă pentru încheierea unui contract de muncă. Înregistrarea prin Anmeldung în Germania nu este obligatorie.

Înscrierea în registrul fiscal

Fără înregistrare, biroul fiscal nu poate atribui automat un număr de identificare fiscală. Cu toate acestea, în aceste cazuri, angajatorii pot înregistra angajații la biroul fiscal de la locul de desfășurare a activității. În acest caz, nu există acces la datele ELstAM ale angajaților, astfel încât aceștia sunt decontați cu clasa de impozitare VI [§ 39 c alin. 1 din Legea privind impozitul pe venit (EStG)].

Dar plătesc mult Impozit la clasa de impozitare VI !

Poți recupera orice impozit pe salariu plătit în exces în anul calendaristic următor, prin depunerea unei declarații fiscale. Persoanele care nu au reședința permanentă în Germania primesc, la cerere, un număr de identificare pentru impozitul pe venit de la biroul fiscal.

Formularul necesar in găsiți pe https://www.formulare-bfinv.de/ sau contactati Biroul de Consiliere sau un Steuerberater (Contabil)

Pentru unii angajați străini, poate fi necesar un certificat în conformitate cu § 39 alin. 3 EStG pentru deducerea impozitului pe salariu. Acest certificat trebuie să fie solicitat și eliberat din nou în fiecare an la biroul fiscal al sediului angajatorului. Deoarece certificatul este legat de angajator, acesta trebuie solicitat din nou atunci când se schimbă locul de muncă.

Asigurare sociala și de sănătate

În principiu, angajații ar trebui să-si aleagă singuri asigurarea de sănătate. În lipsa unei adresa (Anmeldung), este posibil ca aceste informații să nu fie furnizate în chestionarul personalului. În cazul în care angajații nu prezintă certificatul de membru al casei de asigurări de sănătate și nu au fost niciodată asigurați în Germania, obligația de a alege și de a se înscrie la casa de asigurări de sănătate este transferată angajatorului [articolul 175 alineatul (3) teza 2 din Cartea a cincea a Codului social (SGB V)]. Înregistrarea la fondul de asigurări de sănătate de către angajatori face parte din înregistrarea pentru asigurarea socială. Prin urmare, declarația pentru asigurarea socială este făcută de către angajator în cadrul aceleiași proceduri. De îndată ce această declarație este făcută, fondul de pensii va emite automat un număr de asigurare națională.

Deschiderea unui Cont Bancar fara adresa in Germania

Deschiderea unui cont pentru plata fără numerar a salariilor este posibilă și pentru persoanele care nu sunt înregistrate oficial în Germania. În conformitate cu articolul 3 din Legea germană privind conturile de plăți (Zahlungskontengesetz, ZKG), persoanele care au reședința legală în UE nu pot fi discriminate la deschiderea unui cont “pe motiv de naționalitate, limbă sau loc de reședință sau din orice alt motiv”.

În caz de încălcări, se poate contacta Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară și orice centru de consiliere antidiscriminare.

Formularul de Reclamatie il gasiti aici

Context: Obligația de înregistrare după trei luni

În conformitate cu §27, alineatul 2, teza 3 din Legea federală privind înregistrarea (Bundesmeldegesetz, BMG), cetățenii UE care locuiesc de obicei in alt stat membru UE sunt, de asemenea, obligați să se înregistreze. După o perioadă de trei luni, aceștia trebuie să își înregistreze locuința la Biroul de înregistrare a rezidenților în termen de 14 zile. Termenul “locuință” trebuie înțeles în sens larg: “Orice spațiu închis utilizat pentru locuit sau dormit” (§ 20 BMG).

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu