Netflix: creșterea prețului a fost ilegală – așa poti capata banii înapoi!

Tribunalul Regional din Berlin a decis: Toate creșterile de preț pe care Netflix le-a făcut în ultimii ani au fost ilegale.

Cum să vă revendicați banii înapoi!

Serviciul de streaming Netflix este disponibil în Germania din septembrie 2014 și de atunci a făcut parte din programul de divertisment pentru mulți oameni. Cu toate acestea, distracția a devenit mai scumpă de-a lungul anilor. Abonamentul standard costa 8,99 euro pe luna la inceput, dar acum platesti 12,99 euro. Situația este similară cu abonamentul premium, care a crescut treptat de-a lungul anilor de la 11,99 la 17,99 euro. Doar abonamentul de bază a costat întotdeauna 7,99 EUR.

În patru pași, Netflix și-a înăsprit prețurile, bazându-se pe termenii și condițiile (AGB) de fiecare dată. În acesta, furnizorul american își acordă dreptul de a-și modifica prețurile „din când în când, la discreția sa rezonabilă, pentru a reflecta efectele modificărilor costurilor totale asociate serviciului”. O clauză care dă mână liberă companiei când vine vorba de prețuri – și pe care Tribunalul Regional din Berlin a declarat-o acum invalidă!

Termenii și condițiile Netflix sunt prea neclare

Într-o hotărâre recentă, în urma unui proces din partea Federației Organizațiilor Germane de Consumatori, instanța a concluzionat că Netflix a fost prea neclar în termenii săi de serviciu. Clienții nu văd că pot avea o examinare judecătorească dacă compania ține cont în mod echitabil de interesele clienților săi atunci când crește prețurile. Într-un limbaj simplu, aceasta înseamnă că toate creșterile de preț din ultimii ani au fost ilegale.

Dacă aveți Netflix cu un abonament permanent și ați suportat în tăcere ajustările de preț, acum puteți solicita înapoi taxele plătite în exces. În cel mai bun caz, adică 226 de euro dacă ți-ai luat abonamentul înainte de prima creștere a prețului din 2017 și nu l-ai anulat de atunci. Deși verdictul nu este încă definitiv și Netflix a făcut recurs, experții juridici de la Stiftung Warentest presupun că Curtea de Apel din Berlin, care este responsabilă de apel, precum și Curtea Federală de Justiție vor confirma verdictul.

Cum se solicită o rambursare

Potrivit AEBS.org, cei afectați vor trebui cel mai probabil să solicite în mod activ rambursarea, deoarece Netflix nu oferă în prezent nicio rambursare. Organizatia ce apara drepturile romaniilor a pregătit pentru membri sai, un exemplu de scrisoare cu informații detaliate pe care le puteți descărca gratuit, astfel încât să vă puteți afirma cererile de rambursare într-un mod etanș și sigur din punct de vedere legal. Scrisoarea stabilește Netflix un termen limită de plată, după care se acumulează chiar și dobânda.

Dacă se efectuează efectiv o rambursare, depinde în primul rând de faptul dacă Curtea Federală de Justiție confirmă definitiv hotărârea. Pentru dumneavoastră, însă, cererea de rambursare rămâne în mare parte fără riscuri. În cel mai rău caz, Netlifx îți va anula abonamentul în vechile condiții. Apoi vă puteți înscrie cu ușurință pentru unul nou.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu