SERIA-3: CE SI DE CAND POATE COPILUL SA DECIDA SINGUR?

Când poate copilul meu să meargă singur la școală?

Găsirea combinației potrivite de independență și securitate este dificilă cu copiii. Aici este important să găsești mijlocul de aur și să te orientezi pe stadiul de dezvoltare al copilului tău.

În calitate de părinte, sunteți legal responsabil pentru supravegherea pe drumul spre școală sau acasă de la școală. Cu toate acestea, elevii din școlile publice sunt asigurați prin asigurarea legală pentru accidente. Dacă școlarii sunt transportați cu autobuzul școlar, datoria de supraveghere revine operatorului autobuzului școlar.

Am formulat câteva întrebări pentru a vă ajuta:

  • Ai încredere în copilul tău să meargă singur la școală?
  • Poate copilul dumneavoastră să se concentreze bine în trafic?
  • Cât de sigur este drumul către școală?
  • Ați mers deseori pe drumul spre școală în trecut, de exemplu pentru că este pe drumul direct de a merge la cumpărături? Sau este o cale nouă pe care copilul tău trebuie să o cunoască mai întâi?
  • Copilul tău merge singur sau cu frații sau prietenii mai mari?
  • Dacă da, cum se comportă copilul dumneavoastră într-un grup cu copii de vârstă similară? Uită să ai grijă de trafic atunci când vorbește cu un un prieten sau prietena?
  • Ai încredere în copilul tău să acționeze corect în situații neprevăzute?
  • Copilul tău pur și simplu fuge când vede un prieten peste stradă sau poate fi convins să ia un alt traseu?
  • Copilul tău respectă întotdeauna regulile convenite în alte situații?
  • Cunoaște cele mai importante reguli de circulație?

Înainte ca copilul dumneavoastră să poată face față singur drumului către școală, este nevoie de suficientă practică . Mergeți împreună pe calea de mai multe ori și priviți-vă copilul cum o face. La ce acordă atenție în trafic? Arată fiabil în dreapta și în stânga unei străzi? Acordă atenție pistelor de biciclete? De asemenea, este bine dacă iubitul tău îți arată el însuși drumul și îți spune unde să mergi fără să intervii tu – în afară de situațiile periculoase.  

Ai încredere în instinctul tău și în ceea ce spune copilul tău. Dacă ar prefera să fie adusă de mama sau tata, nu este încă gata. Dar dacă iubita ta cere în fiecare zi să i se permită să alerge singur la școală, se simte pregătită pentru mai multă independență.

Când poate să rămână copilul meu peste noapte?

Nu există un punct stabilit în timp în care copilul dumneavoastră poate petrece noaptea în altă parte. Ca de multe ori, depinde de dezvoltarea copilului dumneavoastră și de ceea ce vă simțiți confortabil. Unii copii petrec noaptea la bunici încă de la șase luni, alții doar la trei ani, iar pentru alți copii este absolut normal la vârsta de cinci ani să se culce cu un prieten.

Dacă încă vă alăptați copilul noaptea sau dați biberonul, este posibil să fie încă puțin prea devreme. Chiar și în așa-numita fază de străin a copilului tău, uneori este mai bine să aștepți puțin înainte de prima noapte.

Este important să ai încredere în persoană și să ai un sentiment bun . De asemenea, este important ca copilul dumneavoastră să fie familiarizat cu persoana respectivă și să se simtă confortabil în preajma ei. Dacă intenționați să vă petreceți prima noapte cu bunicii dvs., este util dacă aceștia au participat deja sau au participat la ritualul dvs. de noapte acasă. Astfel, ei pot oferi copilului dumneavoastră întreținere în prima lui noapte.

Copiii care și-au petrecut noaptea cu membri familiari în mai multe rânduri, de obicei, le este mai ușor să se culce cu prietenii mai târziu. Este important ca inițiativa să vină de la copil și să nu fi fost convinsă de un alt copil sau să se simtă presat. Cel mai bine este să vorbești cu copilul tău calm înainte de prima sa noapte de ședere și să-i dai senzația că, dacă îi este dor de casă, poate veni acasă oricând. De asemenea, este bine dacă prima noapte la un prieten este pregătită printr-o activitate comună.

Când poate copilul meu să înoate singur?

Înotul este o mare plăcere pentru mulți copii. Nu e de mirare că cei mici ajung la un moment dat și întreabă dacă pot merge ei înșiși la piscină cu iubita sau iubitul. Nu există o reglementare uniformă de la care copiii să aibă voie să înoate independent . Municipalitățile și operatorii de piscine stabilesc vârsta minimă. Media este de șapte ani.

Dar asta nu înseamnă automat că copilul tău poate merge singur la piscină de la vârsta de șapte ani. Mult mai importantă decât vârsta este capacitatea lui de a înota – și doar insigna de căluți de mare nu este suficientă pentru asta. Înotători buni: în interior pot înota 15 minute fără asistență, se scufundă doi metri și pot sări de pe placa de un metru. De asemenea, sunt familiarizați cu regulile de scăldat. Ei știu exact ce este permis și ce este interzis. Dar cu toată prudența, nu uitați că există salvamari în toate piscinele care sunt responsabile de protecția oaspeților.

https://preprod.erichmocanu.tv/familie/seria-2-ce-si-de-cand-poate-copilul-sa-decida-singur/
erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu