Decizia Senatului: scădeți temperatura camerei, opriți apa fierbinte, stingeți luminile! Va fi frig și întuneric la Berlin erichmocanu.tv

5,5 milioane de oameni nu-și încălzesc corespunzător locuințele din cauza lipsei de bani

Milioane de oameni nu își permit să își încălzească locuințele în mod corespunzător. Numărul acestora s-a dublat față de anul 2021. Un grup este deosebit de afectat.

În vremuri de prețuri ridicate la energie, o locuință caldă nu este un lucru de la sine înțeles pentru mulți oameni: anul trecut, 5,5 milioane de persoane din Germania au trăit în gospodării care nu au putut să-și încălzească în mod adecvat casa sau apartamentul din cauza lipsei de bani. Acest lucru corespunde la aproximativ 6,6 % din populație, potrivit Oficiului Federal de Statistică. “Proporția s-a dublat față de 2021”, a precizat acesta. “Principalul motiv al acestei creșteri este probabil să fi fost prețurile mai mari la energie în legătură cu războiul din Ucraina.

Persoanele din gospodăriile monoparentale au fost deosebit de frecvent afectate: Aproximativ 14,1% dintre acestea au declarat că nu au putut să își încălzească locuința în mod corespunzător din cauza lipsei de bani. Persoanele din gospodăriile cu doi adulți și cel puțin trei copii (9,7%) și persoanele care locuiesc singure (7,3%) au fost, de asemenea, afectate mai frecvent decât media.

Cu o pondere a populației de 6,6%, Germania se situează cu mult sub media UE: Anul trecut, aproximativ 9,3 % din populația Uniunii Europene (UE) a estimat că se află în imposibilitatea financiară de a-și menține locuința la o temperatură adecvată. Proporția a crescut, de asemenea, în întreaga UE, comparativ cu anul 2021, când se situa la 6,9 %.

Locuitorii din Bulgaria au declarat cel mai frecvent că nu reușesc să își încălzească locuințele în mod corespunzător: Unul din cinci (22,5 %) a fost afectat. Aceasta a fost urmată de Cipru (19,2%) și Grecia (18,7%). Cea mai mică proporție a fost înregistrată în Finlanda (1,4 %), Luxemburg (2,1 %) și Slovenia (2,6 %).

Datele sunt rezultatele statisticilor Comunității Europene privind veniturile și condițiile de viață. Autoevaluarea de către gospodării a caracterului adecvat al încălzirii locuinței lor este unul dintre criteriile utilizate pentru a măsura deprivarea materială și socială.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu