Absenta școlară: Amendă pentru chiulangii

Școala poate fi uneori plictisitoare. Dar foarte puțini elevi sunt interesați de toate materiile. Dacă apar probleme, de exemplu cu colegii de clasă, unii elevi au ideea de a chiuli pur și simplu de la școală.

Puțini sunt conștienți de faptul că absențele nemotivate reprezintă o abatere administrativă care poate fi sancționată cu o amendă consistentă. Părinții au, de asemenea, datoria de a-și încuraja copiii să participe la cursuri.

Dar cât de mare este de fapt amenda stabilită pentru absenteismul școlar? Care sunt consecințele în cazul în care cursanții chiulesc de la școala profesională? Următorul ghid explorează aceste întrebări și vă oferă informații complete.

Catalogul amenzilor: Absentism

IncalcareaAmenda
contra Învățământul obligatoriu
Baden-Württembergpana la 1.000 €
Bayernpana la 1.000 €
Berlinpana la 2.500 €
Brandenburgpana la 2.500 €
Bremen*pana la 500 € (pentru Elevi)
pana la 1.000 € (pentru Părinții)
Hamburg*pana la 1.000 €
Hessen*pana la 1.000 €
Mecklenburg-Vorpommern*pana la 2.500 €
Niedersachsenpana la 1.000 €
Nordrhein-Westfalenpana la 1.000 €
Rheinland-Pfalzpana la 1.500 €
Saarland*pana la 1.000 €
Sachsenpana la 1.250 €
Sachsen-Anhaltpana la 1.000 €
Schleswig-Holsteinpana la 1.000 €
Thüringenpana la 1.500 €
* în cazul răspunderii penale ca urmare a încălcărilor continue sau repetate ale obligațiilor: Amendă de până la 180 de taxe zilnice sau închisoare de până la 6 luni.

Ce înseamnă să chiulești?

O amendă pentru chiulul de la școală poate fi aplicată numai dacă aveți încă vârsta obligatorie de școlarizare. În principiu, în Germania, elevii trebuie să frecventeze școala timp de cel puțin nouă ani de la începerea școlii.

În funcție de landul federal, învățământul obligatoriu cu normă întreagă poate dura până la zece ani. După ce au absolvit cu succes acest ciclu, elevii primesc Mittlerer Schulabschluss (MSA). După aceea, elevii au opțiunea de a continua să meargă la școală și de a lua Abitur.

Cu toate acestea, nimeni nu este obligat din punct de vedere legal să facă acest lucru. Acest lucru înseamnă că, dacă chiuliți de la școală și sunteți în clasa a 11-a sau a 12-a, nu trebuie să vă temeți de o amendă, deoarece școlarizarea obligatorie nu se mai aplică.

Este bine de știut: Nu numai părinții chiulangiilor pot fi amendați. În cazul în care chiulanul a împlinit vârsta de 14 ani, acesta poate fi, de asemenea, urmărit penal în temeiul Legii privind infracțiunile administrative.

Chiulul de la școala profesională: Poți fi exmatriculat pentru asta?

Frecventarea școlii profesionale este o parte esențială a formării profesionale. Prin urmare, participarea este obligatorie. În cele mai multe cazuri, prezența obligatorie la școală nu se mai aplică atunci când se merge la școala profesională, astfel încât chiulangii nu trebuie să se teamă de o amendă.

Pe de altă parte, pot exista consecințe grave la locul de muncă. De exemplu, absențele nejustificate pot duce rapid la un avertisment din partea superiorului. Dacă elevul din învățământul profesional nu își schimbă comportamentul, va urma un al doilea avertisment.

Dacă în continuare nu există nicio îmbunătățire, situația a mers prea departe: Angajatorul va rezilia contractul fără preaviz. Chiulul de la școala profesională poate avea consecințe drastice.

Este bine de știut: În cazul în care stagiarul profesional se află încă în perioada de probă, acesta poate fi amenințat cu concedierea chiar și fără avertisment dacă continuă să chiulească de la școala profesională.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu