1.080 de euro bonus suplimentar pentru familii

Consiliul Național al Austriei adoptă un pachet antiinflație care oferă familiilor cu venituri mici 60 de euro pe lună și copil până la sfârșitul anului 2024 – în timp ce criticile la adresa măsurii nu se sting.

Consiliul Național austriac a adoptat un nou pachet antiinflație pentru familiile cu venituri mici. În cadrul pachetului, gospodăriile afectate vor primi 60 de euro pe lună și copil până la sfârșitul anului 2024. Sprijinul se aplică beneficiarilor de indemnizații de șomaj și de ajutoare de urgență, pensionarilor cu venit minim, precum și părinților singuri și persoanelor cu un singur venit cu un venit lunar mai mic de 2000 de euro brut.

400.000 de copii beneficiază

Sigrid Maurer, liderul Partidului Verde, subliniază că 400.000 de copii ar putea beneficia de această protecție pe termen lung. Ministrul afacerilor sociale Johannes Rauch (Verzi) adaugă că asistența este rapidă, precisă și nebirocratică. Ministrul Familiei, Susanne Raab (ÖVP), subliniază sprijinul acordat în special părinților singuri.

SPÖ critică pachetul ca fiind insuficient și susține că cei 60 de euro în plus pe lună nu ar scoate niciun copil din sărăcie. În schimb, partidul solicită măsuri precum o garanție de întreținere și o alocație de bază pentru copii. Neos susține această critică și subliniază că diverse grupuri, cum ar fi persoanele care beneficiază de reabilitare și de indemnizații de boală, sunt excluse de la acest sprijin.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu