Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

Ajutor pentru cetățeni (Bürgergeld): JobCenter continuă să solicite concediu medical în formă de hârtie

De la începutul anului 2023, angajații cu asigurări legale de sănătate în Germania nu mai sunt obligați să depună un aviz de boală angajatorului lor. Agențiile de ocupare a forței de muncă și centrele de locuri de muncă continuă să solicite un certificat de incapacitate de muncă (AU) în formă de hârtie.

Angajații nu mai trebuie să predea certificatul de boală

Cei cu asigurare legală de sănătate nu mai trebuie să depună certificatul AU pe hârtie. În schimb, angajatorii pot prelua datele de incapacitate electronic de la casele de asigurări de sănătate. Atunci nu mai este necesară o versiune pe hârtie. Totuși, angajații trebuie să își informeze angajatorul cu privire la incapacitatea lor de a lucra cât mai curând posibil.

Centrele de locuri de muncă continuă să insiste

Agențiile de ocupare a forței de muncă și centrele de locuri de muncă continuă să solicite prezentarea unui certificat de incapacitate de muncă. Cu toate acestea, acest regulament se aplică doar până în 2024.

Mai este posibil să obțineți un certificat medical pe hârtie, care servește drept probă legală. Acesta trebuie depus de către cei afectați la centrul de locuri de muncă sau agenția de ocupare a forței de muncă și poate fi tipărit în cabinetul medicului.

Certificatul de hârtie poate fi tipărit în cabinetul medicului. Spitalele participă și ele la procedura digitală, dar există și excepții: medicii privați, medicii din străinătate, kinetoterapeuții și psihoterapeuții și instituțiile de reabilitare nu participă în prezent la procedura digitală.

Deci, deși certificatul pe hârtie nu mai este obligatoriu pentru toți angajații, acesta va rămâne disponibil pentru moment. Acesta continuă să servească drept probă legală și trebuie prezentat centrului de locuri de muncă sau agenției de ocupare a forței de muncă de către cei afectați.

Șomerii sunt excluși de la beneficii

Procedura electronică de incapacitate (eAU) oferă angajaților numeroase avantaje. Este mai convenabil și mai rapid, deoarece angajatorii pot suna digital AU de la compania de asigurări de sănătate imediat după vizita la medic. Cu toate acestea, certificatul pe hârtie rămâne disponibil pentru moment și poate fi folosit de cei care au nevoie de el.

Oricine este bolnav și nu poate ține programarea la centrul de locuri de muncă trebuie să depună aviz medical pentru a nu risca o reducere a indemnizațiilor (sancțiuni). Boala este un motiv important pentru a nu putea ține o întâlnire.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu