Sursa: Polizei Nürnberg

Alexandra R., dispărută, probabil moartă: poliția a finalizat în mare parte ancheta

La mai bine de un an de la dispariția Alexandrei R. din Nürnberg, poliția și-a încheiat în mare parte ancheta. Există suspiciuni puternice împotriva a doi bărbați.

Din 9 decembrie 2022, Alexandra R., pe atunci în vârstă de 39 de ani, din cartierul Katzwang din Nürnberg, a fost dată dispărută. Dimineața, aceasta își lăsase copilul adoptiv la grădiniță. Ulterior, partenerul ei a raportat dispariția ei. Femeia de origine română era însărcinată în opt luni la momentul respectiv. În lunile care au urmat, poliția a urmărit diverse piste – inclusiv un Jaguar suspect în România. La începutul lunii septembrie 2023, ofițerii l-au arestat apoi pe fostul partener al Alexandrei R. și pe partenerul său de afaceri.

Potrivit procuraturii, aceștia sunt puternic suspectați că au răpit-o și ucis-o pe femeie. Niciunul dintre ei nu a comentat încă aceste acuzații, a declarat vineri (24 noiembrie 2023) Heike Klotzbücher, purtător de cuvânt al procuraturii din Nürnberg-Fürth. Deocamdată nu se poate spune dacă și când vor fi formulate acuzații împotriva celor doi bărbați aflați în arest.

Cu toate acestea, ancheta poliției este în mare parte finalizată. Anchetatorii presupun că femeia în vârstă de 39 de ani este moartă. Cu toate acestea, cadavrul ei nu a fost încă găsit.

Actualizare din 26.10.2023, ora 11.25: Alexandra R. din Nürnberg – Procurorul general oferă informații actualizate cu privire la suspecții de crimă

Cazul a stârnit vâlvă mult dincolo de granițele Franconiei: Alexandra R., pe atunci în vârstă de 39 de ani, din districtul Katzwang din Nürnberg, era dispărută din decembrie 2022. De atunci, nu s-a mai găsit nicio urmă a femeii, care era foarte însărcinată la acea vreme. Anchetatorii sunt acum siguri că femeia a fost ucisă.

La 6 septembrie 2023, poliția a arestat doi suspecți. Aceștia erau fostul partener al femeii din Nürnberg și partenerul său de afaceri. Potrivit procuraturii, un număr mare de probe a condus la suspiciunea puternică că cei doi bărbați au răpit-o și ucis-o pe femeie.

O dispută legată de bani este un posibil motiv. Suspecții au fost aduși în fața judecătorului de instrucție la scurt timp după ce au fost arestați în septembrie.

Dar ce s-a întâmplat de atunci? “Cei doi suspecți sunt încă în arest și nu au comentat încă acuzațiile”, a declarat, la cerere, pentru inFranken.de, procurorul general Heike Klotzbücher, purtătorul de cuvânt al Parchetului din Nürnberg-Fürth. Ancheta poliției nu a fost încă finalizată. “O decizie cu privire la depunerea de acuzații poate fi luată doar după ce ancheta va fi finalizată”, explică Klotzbücher.

Faptul că ancheta este încă în curs de desfășurare este în mod clar legat de un aspect în special. Prin urmare, punctul nevralgic este următorul: “Bineînțeles, cadavrul este încă căutat”, a declarat joi (26 octombrie 2023) procurorul general într-un interviu acordat inFranken.de. Alexandra R. este dispărută de aproape 11 luni – corpul ei nu a fost încă găsit.

Un purtător de cuvânt al sediului poliției din Mittelfranken a oferit o declarație similară pentru inFranken.de în luna martie a acestui an. “Piesa centrală a puzzle-ului care continuă să determine investigațiile noastre este întrebarea: Unde este femeia?”, a declarat purtătorul de cuvânt la acea vreme. Numai după ce se va răspunde la această întrebare se vor putea clarifica și alte circumstanțe. Cu toate acestea, potrivit procurorului general, ancheta poliției va fi finalizată în viitorul apropiat. “De îndată ce cineva va fi arestat, ancheta va fi încheiată în mod accelerat”, explică Klotzbücher.

Multă vreme nu s-a știut ce s-a întâmplat cu Alexandra R. din Nürnberg, dispărută de la sfârșitul anului trecut. Anchetatorii au stabilit acum că femeia din cartierul Katzwang, care era foarte însărcinată la momentul respectiv, a fost victima unei crime violente. Miercuri (6 septembrie 2023), doi bărbați au fost în cele din urmă arestați sub suspiciunea de crimă.

Cei doi suspecți sunt fostul partener al femeii dispărute și partenerul său de afaceri. Aceștia ar fi răpit-o și ucis-o pe femeia de 39 de ani. Disputele legate de bani reprezintă un posibil motiv.

“Amândoi au fost aduși în fața judecătorului de instrucție”, a relatat joi dimineață (7 septembrie 2023) procurorul general Heike Klotzbücher, purtător de cuvânt al biroului de presă al procuraturii din Nürnberg-Fürth, într-un interviu acordat inFranken.de. “Amândoi rămân deocamdată în arest preventiv”. Potrivit procurorului superior, cei doi suspecți nu au dorit să ofere nicio informație despre acuzațiile care li se aduc. “Ei nu au făcut nicio declarație”, afirmă Klotzbücher.

Dar ce se întâmplă acum? Potrivit avocatului, fostul partener al Alexandrei R. și partenerul său de afaceri sunt în arest preventiv până la noi ordine. “Între timp, ei au încă posibilitatea de a face declarații”, explică Klotzbücher. “Parchetul va decide apoi dacă va depune sau nu acuzații”.

După cum s-a anunțat miercuri, anchetatorii sunt acum siguri că femeia însărcinată dispărută a fost ucisă – chiar dacă trupul femeii din Nürnberg nu a fost încă găsit.

Acest caz de dispariție îi nedumerește pe anchetatorii din Franconia încă de la sfârșitul anului 2022: În decembrie, Alexandra R. din Nürnberg, gravida în stare gravă, a dispărut, de atunci au avut loc mai multe operațiuni de căutare de amploare, dar de atunci nu s-a mai găsit nicio urmă a femeii de 39 de ani. Acum, însă, a avut loc o răsturnare de situație în acest caz, după cum au anunțat miercuri dimineață procuratura din Nürnberg-Fürth și sediul poliției din Franconia Mijlocie: Au fost emise mandate de arestare pe numele a doi suspecți.

Astăzi, miercuri, fostul partener al Alexandrei R., Dejan B., în vârstă de 50 de ani, și partenerul de afaceri al acestuia, Ugur T., în vârstă de 48 de ani, au fost arestați în baza unui mandat de arestare emis de tribunalul districtual din Nürnberg. Ambii sunt suspectați de urgență că au răpit-o și ucis-o pe Alexandra R. la 9 decembrie 2022.

În acea zi, femeia din cartierul Katzwang din Nürnberg, care era însărcinată în opt luni la momentul respectiv, a dispărut după ce și-a lăsat copilul adoptiv la un centru de îngrijire de zi. Se bănuiește cu tărie că aceasta a fost victima unei infracțiuni violente, deși corpul ei nu a fost încă găsit.

După investigații extinse efectuate de o comisie specială a departamentului de investigații penale din Nürnberg, sub conducerea Parchetului din Nürnberg-Fürth, în numeroase țări europene și după evaluarea a aproximativ 900 de urme și indicii, suspiciunea împotriva fostului ei partener și a partenerului său de afaceri a devenit mai concretă, explică Parchetul și poliția. “Existau, de asemenea, legături de afaceri între Alexandra R. și suspecți”, potrivit unui comunicat comun.

După despărțirea din primăvara anului 2022, Dejan B. ar fi amenințat victima din motive financiare. De asemenea, împreună cu partenerul său de afaceri, acesta ar fi obținut în mod fraudulos un titlu executoriu pentru o sumă de bani cu șase cifre împotriva femeii de 39 de ani, împotriva căruia Alexandra R. s-a apărat pe cale civilă. Ea a depus, de asemenea, mai multe plângeri penale împotriva acuzatului.

Prin urmare, autoritățile de anchetă presupun că inculpatul a preluat controlul asupra Alexandrei R. în ziua respectivă, a ucis-o și i-a dus cadavrul într-un loc încă necunoscut. La cererea procuraturii din Nürnberg-Fürth, tribunalul districtual din Nürnberg a emis marți (5 septembrie) mandate de arestare împotriva celor doi bărbați, inclusiv pentru luare de ostatici și crimă. Ambii suspecți au fost arestați miercuri dimineață la domiciliul lor și vor fi aduși în fața judecătorului de instrucție.

În ultimele nouă luni, anchetatorii au urmărit aproximativ 700 de piste pentru a rezolva dispariția Alexandrei R. din Nürnberg-Katzwang. “Pistele includ indicii și abordări de investigație, de la verificarea alibiurilor și a amprentelor digitale până la ponturi primite prin telefon”, a explicat un purtător de cuvânt al sediului central al poliției din Mittelfranken într-un interviu acordat inFranken.de. Se poate întâmpla ca un rezultat să conducă la o altă întrebare, ceea ce face ca numărul real să fie dinamic.

Un obiect central al investigațiilor este, de exemplu, Jaguar-ul pe care un bărbat din cercul Alexandrei R. l-a folosit și l-a adus în România. Totuși, acest bărbat nu s-a dovedit a fi un suspect, așa cum a relatat anterior inFranken.de. “Probele de la Jaguar nu au fost încă analizate. În plus, laboratoarele încă analizează purtătorii de date digitale”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției.

Deoarece acest lucru depinde și de capacitatea din întreaga Bavaria, poliția nu știe exact când va primi rezultatele. Un lucru este clar: potrivit poliției, aproximativ 100 de piste înseamnă încă câteva săptămâni de muncă.

Alexandra R. din Nürnberg-Katzwang a dispărut fără urmă din 9 decembrie 2022 – dar nu există nicio pistă în acest caz misterios. Recent, în interviurile cu rudele ei din România existau mari speranțe. Femeia, care era foarte însărcinată în momentul dispariției sale, s-a născut în țara est-europeană.

În decembrie, un Jaguar a apărut în România, după cum a confirmat pentru inFranken.de sediul central al poliției din Franconia Centrală. “Vehiculul a fost confiscat de autoritățile române, care au asigurat și urme pe și în mașină”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției. “Știm, de asemenea, că vehiculul a fost folosit ultima dată de un apropiat al Alexandrei R. și a fost adus în România. Cu toate acestea, în stadiul actual, acesta nu este suspect”, a continuat purtătorul de cuvânt.

Autoritățile de investigare din România au trimis probele la poliția din Franconia – în prezent, se fac analize suplimentare. În același timp, interogatoriile rudelor nu au dus la o anchetă reușită: “În primul rând, au fost interogate persoane din cercul familial al Alexandrei R.. Interogatoriul se referea la faptul dacă cineva a observat vreun semn de viață din partea Alexandrei R. după 9 decembrie. Cu toate acestea, interviurile nu au dezvăluit nimic de acest gen”, spune purtătorul de cuvânt al poliției.

“Ofițerii specializați în probleme financiare” sunt, de asemenea, implicați în unitatea specială de anchetă înființată pentru acest caz. Aceștia sunt cu ochii pe “construcțiile de afaceri din anturajul Alexandrei R., dar în momentul de față accentul se pune în mod clar pe ancheta privind infracțiunea violentă pe care ne-o asumăm”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Cu toate acestea, detaliile sunt “tăinuite în mod deliberat pentru a nu alimenta zvonurile și a nu periclita investigațiile în curs”. În cadrul activității poliției în acest caz, au fost deja percheziționate mai multe spații comerciale din Franconia Mijlocie; potrivit informațiilor de pe inFranken.de, fostul partener al Alexandrei R., printre altele, face parte din structuri corporative opace din regiune. Pentru a rezolva acest caz misterios, în anchetă a fost implicată acum și conducerea poliției din Franconia Inferioară, după cum explică purtătorul de cuvânt.

“Aici lucrăm conform principiului celor patru ochi, care servește la asigurarea calității. Acest lucru înseamnă că colegii din afară analizează munca de investigație de până acum și poate că una sau două idei creative vor ajuta”, spune purtătorul de cuvânt al poliției. Cu toate acestea, acest proces “nu este încă încheiat”. Doi bărbați apropiați ai Alexandrei R. sunt în continuare suspecți, după cum a confirmat poliția – dar probele actuale nu sunt suficiente pentru o suspiciune urgentă.

Încă de la începutul lunii mai se vorbește despre o mașină suspectă în România – locul de origine al femeii dispărute. La scurt timp după dispariția din decembrie 2022, aceasta ar fi fost văzută în apropierea casei părinților Alexandrei R. din România. Michael Konrad, purtător de cuvânt al presei din cadrul Direcției de Poliție din Franconia Centrală, a confirmat pentru inFranken.de că este vorba despre un Jaguar care “provine din mediul femeii” și de la care au fost asigurate urme “clasice”.

“Analiza este în curs de desfășurare în Germania și încercăm să vedem dacă putem obține informații. Trebuie să analizăm și să evaluăm urmele” pentru a stabili dacă Jaguar-ul este relevant pentru cazul persoanei dispărute, explică Konrad.

El nu poate spune cu siguranță cât timp va dura ancheta. În plus, un document de 150 de pagini cu rezultatele interviurilor cu rudele din România ar putea oferi în curând informații valoroase.

Poliția analizează dosarul în cazul dispariției Alexandrei R.
Va aduce un dosar somptuos din străinătate descoperirea sperată în cazul dispariției Alexandrei R.? Poliția din Franconia a primit un document amplu din partea autorităților române. Documentul de 150 de pagini conține rezultatele interviurilor cu rudele femeii dispărute din Nürnberg. Este posibil ca această nouă abordare a anchetei să facă lumină în cazul dispariției femeii?

În România, țara de origine a femeii dispărute, poliția locală a efectuat anterior investigații în mediul în care trăia Alexandra R.. Transcrierea dosarului, care este în limba română, este în prezent în curs de traducere în limba germană, după cum a explicat miercuri (3 mai 2023) Michael Konrad, purtător de cuvânt al presei de la sediul central al poliției din Franconia Centrală, într-un interviu acordat inFranken.de.

“Deocamdată nu putem oferi informații cu privire la conținut”. Prin urmare, o evaluare a documentelor este încă în curs de desfășurare, iar un vehicul aparent confiscat de autoritățile române ar putea juca, eventual, un rol în cadrul anchetei.

Potrivit unor informații încă neconfirmate, ar fi vorba despre o mașină cu numere de Franconia care ar fi fost văzută în apropierea casei părinților Alexandrei R. din România, la scurt timp după dispariția femeii din Nürnberg, însărcinată gravide, în decembrie 2022.

Cu toate acestea, nu există concluzii concrete nici cu privire la acest aspect. Purtătorul de cuvânt al poliției din Franconia Centrală nu a vrut nici să confirme, nici să infirme informația potrivit căreia mașina presupus confiscată ar fi fost un Jaguar.

De asemenea, o declarație valabilă în acest sens poate fi făcută doar după ce va fi analizat documentul amplu al autorităților române.

A trecut mai bine de un sfert de an de când angajata bancară Alexandra. R. din cartierul Katzwang din Nürnberg a dispărut fără urmă. Poliția are în continuare sub suspiciune doi bărbați din cercul apropiat al femeii. Cu toate acestea, dovezile decisive au lipsit până acum. Timp de câteva săptămâni, anchetatorii au analizat în principal datele de pe smartphone-uri, după cum explică un purtător de cuvânt al sediului central al poliției din Franconia Centrală.

“Ei sunt ocupați cu analiza și evaluarea datelor. În prezent, 30 de ofițeri lucrează din nou la acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt. Cel mai recent, au fost în jur de 24 de polițiști. Creșterea forței speciale desfășurate este “legată de domeniile de responsabilitate corespunzătoare, totul se bazează pe o diviziune a muncii”, a continuat purtătorul de cuvânt. El a subliniat că “numărul nu reprezintă o evaluare a priorității cazului”. În același timp, ancheta privind dispariția Alexandrei R. “nu a fost în niciun caz lăsată deoparte”.

Totuși, există noutăți din România. Poliția a înaintat deja de ceva timp o cerere de asistență juridică autorităților judiciare din această țară est-europeană pentru a putea investiga familia Alexandrei R., originară din România. “Se pare că anchetatorii din România au luat deja acest lucru în propriile mâini pe baza întrebărilor noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției. “Ca răspuns, am primit un document de 150 de pagini cu rezultatele interviurilor cu rudele”. Documentul este în prezent în curs de traducere și va fi apoi analizat în detaliu. Acest lucru va începe “în următoarele zile”, a precizat purtătorul de cuvânt. Speranța de a face mai multă lumină în acest caz misterios este mare.

În cazul dispărutei Alexandra R. din Nürnberg, care a dispărut fără urmă la 9 decembrie 2022, investigațiile comisiei speciale înființate continuă cu toată viteza, după cum a explicat pentru inFranken.de un purtător de cuvânt al direcției de poliție Mittelfranken. “Suntem convinși că cineva este responsabil pentru dispariția femeii”, spune purtătorul de cuvânt, care se referă de asemenea la acest caz ca la o “crimă fără cadavru”.

Suspecții sunt în continuare “doi bărbați din cercul Alexandrei R.”. Potrivit informațiilor de pe inFranken.de, aceștia ar fi un fost partener al femeii dispărute și unul dintre partenerii săi de afaceri. Cu toate acestea, poliția nu a confirmat oficial acest lucru, invocând investigațiile în curs și viața privată a suspecților. Potrivit purtătorului de cuvânt, în ultimele săptămâni au fost efectuate percheziții în acest sens în clădiri. “Suspiciunile împotriva persoanelor persistă. Cu toate acestea, lipsesc probe decisive care să poată fi legate între ele pentru a se putea vorbi de o suspiciune urgentă.”

El a subliniat că ancheta în cazul Alexandrei R. nu este nici pe departe încheiată. La 21 martie 2023, poliția a efectuat o nouă percheziție a Canalului Main-Dunăre cu ajutorul unui elicopter și a vorbit despre o “finalizare a măsurilor de căutare” în aceste ape. “Dar asta nu înseamnă că nu se va mai face nimic”, a declarat ofițerul de poliție. “Suntem departe de un caz închis, nu toate măsurile au fost epuizate nici pe departe”.

Aceștia se află în prezent în plin proces de analiză a datelor. “Există dosare Leitz aproape întregi, pline de conversații scrise, fotografii și mesaje pe diverse dispozitive. Anchetatorii au în față o întreagă muncă de puzzle detaliată.” Rapoartele din presă potrivit cărora au fost trimise mesaje dubioase de pe smartphone-ul femeii însărcinate în ziua dispariției sale – inclusiv către organizația de asistență socială pentru tineret Diakonie din Roth – nu vor fi comentate aici și se referă la analiza în curs.

Diakonie Rummelsberger spune ea însăși că înțelege “interesul public în acest caz”, dar este “angajată în respectarea drepturilor personale ale clienților și angajaților, precum și a protecției datelor”. Între timp, poliția “bineînțeles că nu exclude” viitoarele căutări ale Alexandrei R. Totuși, acest lucru ar necesita informații specifice despre “anumite locații”, a precizat purtătorul de cuvânt. În acest moment, accentul se pune puternic pe “analiza datelor digitale”. După “spargerea dispozitivelor – dacă este necesar”, accentul se pune acum pe “o privire mai atentă”.

Între timp, nu a existat “încă niciun feedback din partea României”. Autoritățile de anchetă trimiseseră o cerere de asistență juridică acestei țări la începutul lunii februarie, deoarece o parte din familia femeii dispărute locuiește acolo. În plus, cotidianul Süddeutsche Zeitung a relatat atunci că un Jaguar cu număr de înmatriculare din Franconia a apărut la domiciliul rudelor femeii. Comandamentul de poliție din Franconia Mijlocie nu poate decât să speculeze cu privire la motivul pentru care autoritățile din România nu au reacționat încă. “Desigur, cu siguranță nu există doar un singur caz important, este întotdeauna o chestiune de prioritizare pe teren și dacă autoritățile preferă să investigheze singure.” În acest moment, trebuie să așteptăm și să vedem. De ce poliția este vizibil reticentă cu informațiile în acest moment? “Obiectivul nostru principal este succesul anchetei. Acesta nu trebuie să fie pus în pericol. Chiar dacă din exterior nu pare întotdeauna așa: continuăm să lucrăm intensiv la cazul Alexandrei R.”, subliniază el.

Descoperirile de trape de bebeluși sunt rare, așa că descoperirea unui bebeluș de doar câteva ore în clinica districtului Roth miercuri (15 martie 2023) a atras cu atât mai mult atenția. Femeia dispărută era foarte însărcinată în decembrie 2022 și urma să nască pe 5 februarie 2023. O comisie specială a investigat o posibilă legătură. “Pot să o spun pe scurt: Noi negăm legătura”, a declarat pentru inFranken.de un purtător de cuvânt al sediului central al poliției din Franconia Centrală.

Vârsta copilului găsit în trapa pentru copii nu corespunde cu data nașterii femeii dispărute. Poliția va continua să investigheze și alți bebeluși abandonați sau cadavre găsite. Comisia specială investighează în fiecare zi. Există încă “multe urme și date care trebuie analizate”. Probele individuale continuă să sugereze că femeia a fost victima unei infracțiuni. Există doar o mică probabilitate reziduală ca ea să fie încă în viață. Două persoane sunt în continuare suspectate. Acestea sunt fostul partener al femeii dispărute și partenerul său de afaceri.

Anchetatorii se întorc pe Canalul Main-Dunăre în cazul dispariției Alexandrei R., în vârstă de 39 de ani, din Nuremberg-Katzwang. Din decembrie anul trecut nu s-a mai găsit nicio urmă a femeii gravide din Nürnberg, iar poliția presupune că este vorba de un joc necurat. La mai bine de 14 săptămâni de la dispariția femeii, marți după-amiază (21 martie 2023) va avea loc o “căutare a canalului Main-Dunăre cu elicopterul poliției”. Acest lucru a fost anunțat de poliția din Franconia Mijlocie. În ultimele săptămâni, scafandrii au cercetat alte secțiuni ale canalului Main-Dunăre în direcția sud, în continuarea operațiunii de scufundare de mare amploare din Katzwang din decembrie 2022, potrivit poliției. Aici, ofițerii au făcut scufundări în puncte specifice, cum ar fi zone de poduri sau locuri cu maluri cu pante abrupte. Cu toate acestea, aceste măsuri nu au avut succes.

Motivul pentru reînnoirea operațiunii de căutare în apă: din 11 martie și până la sfârșitul lunii, traficul maritim pe Canalul Main-Dunăre a fost suspendat din cauza unor lucrări de întreținere, potrivit poliției din Franconia Centrală. Este afectată secțiunea dintre ecluzele Hilpoltstein și Bachhausen. Datorită închiderii, apa canalului se va limpezi în timp, făcând posibilă inspectarea din aer a albiei canalului.

În perioada premergătoare operațiunii cu elicopterul de lângă Hilpoltstein, dronele de la sediul central al poliției din Franconia Centrală au fost desfășurate marți dimineața în zona care urmează să fie cercetată. În cazul în care în timpul căutării cu elicopterul poliției sau în timpul evaluării imaginilor din dronă se va detecta ceva suspect, vor fi mobilizați scafandri de la unitatea de operațiuni tehnice a poliției antirevoltă, explică poliția procedura ulterioară. Cu toate acestea, actuala căutare marchează, de asemenea, sfârșitul căutărilor pentru Alexandra R. dispărută în apele Canalului Dunăre-Main.

Alexandra R., în vârstă de 39 de ani, din cartierul Katzwang din Nürnberg, este dispărută din decembrie. De la dispariția femeii, care era foarte însărcinată la momentul respectiv, anchetatorii unei comisii speciale au încercat să afle unde se află aceasta. Până în prezent, fără succes. Cu toate acestea, fostul partener al femeii dispărute și partenerul său de afaceri sunt în continuare considerați suspecți. Cu toate acestea, nu există încă “nicio suspiciune urgentă” împotriva celor doi bărbați, după cum a subliniat joi (9 martie 2023) Michael Konrad, purtător de cuvânt al presei de la sediul central al poliției din Franconia Centrală, într-un interviu acordat inFranken.de.

“Investigațiile noastre se concentrează în prezent asupra faptului dacă suspiciunile pot fi confirmate sau infirmate.” În acest context, poliția a efectuat alte percheziții imobiliare la un total de trei persoane la mijlocul lunii februarie. Pe lângă cei doi suspecți, a fost efectuată o percheziție și la domiciliul unui martor, potrivit purtătorului de cuvânt al poliției. Rezultatul acestor măsuri nu este încă cunoscut. “Evaluarea probelor este încă în curs de desfășurare”, spune Konrad.

Femeia în vârstă de 39 de ani din Katzwang era însărcinată în opt luni când a dispărut fără urmă la 9 decembrie 2022. Ea lăsase în urmă bani, acte de identitate și pașaportul de maternitate. Ancheta a condus poliția și în România, de unde era originară femeia dispărută. Până în prezent nu a existat niciun răspuns la o cerere de asistență juridică adresată țării UE, relatează joi Deutsche Presse-Agentur cu referire la sediul central al poliției din Franconia Centrală. Potrivit raportului, poliția din România ar dori să interogheze persoane și să verifice faptele.

Pentru a face lumină în cazul dispariției misterioase a Alexandrei R., poliția din Franconia Mijlocie ia în considerare și un pas tactic suplimentar de investigare: pentru a obține, eventual, o nouă perspectivă asupra cazului, sediul poliției din Nürnberg ar putea solicita sprijinul altor secții de poliție. “Aceasta este cel puțin o posibilitate”, explică Konrad. Totuși, în ce măsură și din ce moment se va întâmpla acest lucru este încă complet deschis. “În acest moment, avem încă piste care sunt procesate de comisia specială.” Există, de asemenea, întrebarea în ce măsură celelalte departamente de poliție au capacitatea necesară pentru cooperarea preconizată.

Cu toate acestea, anchetatorii continuă să presupună că acest caz se bazează pe o crimă violentă. “Presupunem acest lucru”, raportează Konrad. “Piesa centrală a puzzle-ului care continuă să determine investigațiile noastre este întrebarea: Unde este femeia?”. Numai după ce se va răspunde la această întrebare se vor putea clarifica și alte circumstanțe. Așa cum stau lucrurile, există multe indicii că femeia dispărută nu este o “victimă întâmplătoare”. “Presupunem că cheia se află în accident”, spune purtătorul de cuvânt al poliției din Nürnberg înFranken.de. “Bineînțeles, nu presupunem că femeia a dispărut în mod voluntar”, subliniază Konrad. “În acest moment, presupunem că a fost comisă o infracțiune”.

Între timp, ancheta comisiei speciale continuă. “Mai sunt încă multe date de analizat”. Probele sunt încă în curs de analiză în multe domenii. “În acest moment, continuăm să facem tot posibilul pentru a o găsi pe femeie”, dă asigurări Michael Konrad, purtătorul de cuvânt al secției de presă a poliției din Franconia Centrală, referindu-se la Alexandra R. din Nürnberg, dispărută de exact un sfert de an.

Cazul Alexandrei R. din Nürnberg-Katzwang, dispărută din 9 decembrie 2022, provoacă speculații în toată Franconia și nu numai, poliția vorbind și ea de circumstanțe “foarte ciudate” în jurul dispariției sale. În ultimele zile, au ieșit la iveală mai multe informații confirmate de poliție – în același timp, în diverse articole de presă au apărut “informații din interior” – alimentând zvonurile despre viața privată și profesională a angajatei de 39 de ani a băncii. De exemplu, Bild a relatat că telefonul mobil al Alexandrei R. a fost găsit într-o zonă de service de pe o autostradă de lângă Bologna.

Acesta fusese lipit de un camion acolo – șoferul l-a descoperit atunci când a sunat un prieten al femeii dispărute. Acesta a fost predat acum echipei de anchetă responsabile, după cum a explicat pentru inFranken.de un purtător de cuvânt al sediului central al poliției din Franconia Centrală. Faptul că a fost găsită în Italia nu va fi confirmat sau infirmat “din motive tactice de investigație”. “Am găsit mai multe telefoane mobile în apartamentul Alexandrei R., dar nu este vorba de aparatul pe care aceasta îl folosise ultima dată”, a precizat purtătorul de cuvânt. Telefonul din străinătate este în prezent “analizat din punct de vedere criminalistic digital”.

Poliția caută, de asemenea, indicii despre mai multe vehicule confiscate în legătură cu persoana dispărută, inclusiv un Twingo verde mentă. Aceasta ar putea avea legătură cu dispariția, potrivit poliției. Se caută indicii pentru a afla dacă mașina a fost văzută pe autostrada A9, între Nürnberg și Munchen, în dimineața zilei dispariției – în special la benzinării, stații de benzină sau pe drumuri forestiere. Prin urmare, pe internet se speculează din ce în ce mai mult dacă telefonul mobil al femeii dispărute a fost atașat aici la un camion.

Nici poliția nu dorește să comenteze acest lucru. “Căutăm indicii, dar în mod deliberat nu împărtășim cu publicul trecutul pe care îl bănuim”, subliniază purtătorul de cuvânt. Ceea ce este clar, însă, este că vehiculul Alexandrei R., un model BMW 1 cu numere de înmatriculare din Munchen, “era încă parcat în apartament” când Alexandra R. a fost dată dispărută. “Este evident că ea nu a plecat cu mașina”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliției. Aceasta își lăsase anterior copilul adoptiv la grădinița din Schwabach, în jurul orei 8.15 dimineața, dar nu s-a mai întors să îl ia; partenerul ei a contactat poliția.

Un al doilea vehicul, un Range Rover negru cu numărul de înmatriculare N-RB, a intrat, de asemenea, în atenția comisiei speciale. Poliția caută persoane care au văzut mașina “circulând sau parcată în zona din jurul Europakai” între orele 5 dimineața și 18.00, pe 9 decembrie. Bild a relatat că numele “RB” reprezenta o companie care ar fi aparținut unuia dintre foștii parteneri ai Alexandrei R.. De fapt, informațiile publice disponibile din registrul societăților comerciale arată că cel puțin două societăți sunt înregistrate pe numele Alexandrei R. – una dintre ele cu abrevierea în cauză.

Potrivit informațiilor, ambele societăți sunt active în sectorul imobiliar și în cel al comerțului cu amănuntul – Alexandra R. însăși nu figurează în registrele publice. “Bineînțeles, verificăm și relațiile de afaceri și private, dar suntem întotdeauna atenți la drepturile personale și la preocupările tactice ale anchetei”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției pentru inFranken.de. “În prezent există motive de suspiciune împotriva a două persoane apropiate de Alexandra R.”, explică el. Cu toate acestea, nu există în mod explicit nicio “suspiciune urgentă”, motiv pentru care cei doi bărbați nu au fost arestați. Faptul că aceștia sunt fostul partener al femeii dispărute și partenerul său de afaceri, după cum susține Süddeutsche Zeitung că ar fi aflat, este un aspect pe care departamentul de poliție nu dorește să îl comenteze.

Potrivit cotidianului, tot la Nürnberg a fost negociată anul trecut o executare silită împotriva Alexandrei R. în valoare totală de aproape 800.000 de euro. Potrivit Bild, fostul ei partener, antreprenorul, ar fi devenit de asemenea violent față de Alexandra R. “Nu are sens să treci cu o scroafă diferită prin sat în fiecare zi, dar totul nu servește la progresul anchetei”, explică purtătorul de cuvânt al poliției. Prin urmare, aceștia au decis să nu comenteze deocamdată speculațiile.

Între timp, comisia specială urmărește și piste spre România, țara de origine a femeii dispărute, care trebuia să nască pe 5 februarie 2023. Cotidianul Süddeutsche Zeitung a relatat că un Jaguar cu numere de înmatriculare de Nürnberg a apărut în România la sfârșitul lunii decembrie 2022, unde se spune că ar locui încă părți din familia Alexandrei R.. Sediul central al poliției a confirmat că a fost trimisă o cerere de asistență judiciară reciprocă autorităților de acolo pentru a putea investiga la nivel local. “Motivul este că Alexandra R. vine aici”, a declarat purtătorul de cuvânt.

“Scopul este de a interoga rudele”. Cu toate acestea, poliția nu dorește să comenteze faptul că o mașină joacă un rol în acest caz. Motivul reținerii este, în general, și “ca suspiciunile să poată fi din nou relativizate”. De aceea, ei se gândesc cu atenție “dacă solicităm public informații despre vehicule, de exemplu. La urma urmei, dacă o suspiciune nu este confirmată, cineva va dori să conducă din nou mașina”, spune purtătorul de cuvânt. De asemenea, acest lucru arată clar că poliția nu vede încă un sfârșit iminent al anchetei în cazul Alexandra R. “În ciuda situației dinamice, nu s-au schimbat încă prea multe pentru noi. Femeia nu a fost găsită și nu am reușit încă să identificăm posibilii autori”, a declarat purtătorul de cuvânt.

În cazul femeii însărcinate dispărute din Nürnberg, poliția verifică acum și piste din străinătate. Anchetatorii au depus o cerere de asistență juridică în România, a declarat luni un purtător de cuvânt al Direcției Generale de Poliție din Franconia Centrală. Acest lucru ar trebui să facă posibilă interogarea persoanelor sau verificarea faptelor acolo. Femeia de 39 de ani, care era însărcinată în opt luni în momentul dispariției, ar fi din această țară.

Anchetatorii au găsit, de asemenea, un telefon mobil aparținând femeii dispărute în străinătate. Aparatul este încă în curs de analiză, a precizat purtătorul de cuvânt. Suspiciunile împotriva a două persoane apropiate femeii sunt, de asemenea, investigate. Poliția nu a oferit deocamdată alte detalii.

Alexandra R., care era foarte însărcinată la momentul respectiv, a dispărut acum 58 de zile – iar copilul ei trebuia să se nască pe 5 februarie. Noile piste în acest caz sunt derutante. Iar acum există chiar și suspecți.

Potrivit ziarului Bild, o pistă misterioasă duce la Bologna, în Italia – la 700 de kilometri de Nürnberg. Telefonul mobil al femeii dispărute ar fi apărut acolo. “Un prieten a tot sunat-o pe Alexandra pe telefonul mobil după ce aceasta a dispărut”, citează ziarul o cunoștință apropiată a Alexandrei R., care dorește să rămână anonimă. “Apoi, brusc, a răspuns un șofer de camion din Italia. El dormea în cabină, a auzit soneria și a descoperit că cineva lipise telefonul mobil de camionul său”.

Alexandra R. a dispărut fără urmă pe 9 decembrie anul trecut. Ea a vrut să își ia copilul adoptiv de la un centru de zi din Schwabach, dar nu a mai apărut. Poliția a găsit pașaportul și documentele mamei sale în casa acesteia – dar nu și telefonul mobil privat. De la dispariția femeii de 39 de ani, care era foarte însărcinată la momentul respectiv, anchetatorii au lansat mai multe încercări de căutare nereușite – Canalul Main-Dunăre a fost, de asemenea, căutat pe scară largă.

Cel mai recent, cei 27 de membri ai echipei Soko au prezentat în mod repetat mașini care ar putea juca un rol în acest caz. Acum, Bild relatează că poliția s-a concentrat asupra a doi posibili suspecți. “Există suspiciuni, dar nimic urgent”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru ziar.

În urma campaniei de fluturași despre dispariția Alexandrei R., gravida în stare gravă, poliția a primit până marți după-amiază (31 ianuarie 2023) aproximativ 30 de ponturi, a declarat pentru inFranken.de un purtător de cuvânt al departamentului de poliție din Franconia Centrală. Acestea trebuie să fie acum verificate. Investigațiile intensive și operațiunile de căutare nu au avut până acum succes, motiv pentru care poliția a confiscat și examinat recent mai multe vehicule pentru o perioadă scurtă de timp.

Cu ajutorul unor fluturași, se caută în continuare martori sau persoane care au observat aceste vehicule în zona grădiniței din Schwabach în jurul datei dispariției, potrivit purtătorului de cuvânt. Alexandra R. din Nürnberg-Katzwang a fost văzută ultima dată la 9 decembrie 2022, când și-a adus copilul adoptiv la grădiniță dimineața. Seara, partenerul ei a anunțat apoi dispariția femeii de 39 de ani.

“După aceea, i-am pierdut urma”, spune purtătorul de cuvânt al poliției. “Suntem convinși că femeia a fost victima unei infracțiuni penale. Ceea ce este foarte ciudat este că nu există nicio informație din partea vecinilor. Acest lucru este atipic și, de asemenea, derutant, deoarece ne aflăm într-o zonă mai degrabă rurală aici și ea a dispărut în timpul zilei”. Autoritățile de investigare nu au fost informate despre acest caz timp de aproape două luni – o “stare de lucruri nesatisfăcătoare”, potrivit purtătorului de cuvânt.

Nu a fost “cu siguranță nu a fost un caz 08-15”. În loc de “informații specifice”, au existat multe speculații, ceea ce nu ar ușura munca poliției. “Bineînțeles, am analizat mai întâi împrejurimile imediate, am efectuat interviuri și am efectuat investigații. Am folosit câini de urmărit la casă, am cercetat intensiv canalul, au fost trimise elicoptere. Dar nu există nicio urmă”, a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului de poliție.

Cel mai recent, poliția a fost alertată cu privire la o a doua locuință a Alexandrei R. în Nürnberg-Reichelsdorf. “Fusese închiriată de ea, dar era goală”. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al poliției a precizat că o anchetă “nu a scos la iveală nicio dovadă a dispariției femeii”. Anchetatorii din Hilpoltstein, unde o proprietate comercială a fost percheziționată la jumătatea lunii ianuarie, nu au avut de asemenea succes.

Din acest motiv, poliția face mereu apel la public – cerându-i să raporteze chiar și “cele mai mici observații”. “Chiar dacă, de exemplu, cineva se plimbă mult în jurul grădiniței în zilele de vineri și poate își amintește de unul dintre vehicule, de o ceartă sau de o situație ciudată, solicităm informații”, a declarat purtătorul de cuvânt. Cazul Alexandra R. este investigat cu febrilitate.

O femeie însărcinată este dispărută din 9 decembrie 2022. Eforturile anterioare de căutare au rămas fără rezultat. Poliția a lansat recent o altă campanie: Anchetatorii au distribuit fluturași în cartierul în care Alexandra R. a fost văzută ultima dată. BR a relatat anterior despre acest lucru.

Deoarece 9 decembrie 2022 a fost, de asemenea, o zi de vineri, poliția a ales o vineri dimineața pentru campania de distribuire a fluturașilor. Anchetatorii caută în prezent alte două vehicule: un Mitsubishi Outlander înmatriculat în Nürnberg și un BMW Seria 1 înmatriculat la München.

Întrebat de inFranken.de, un purtător de cuvânt al poliției din Franconia Centrală a explicat că cele două mașini de pe fluturași “ar putea avea legătură cu persoana dispărută”. Poliția nu a fost autorizată să dea mai multe detalii cu privire la motivul exact pentru care sunt căutate aceste două vehicule.

Ofițerii solicită în mod special informații din zona Flurstraße, Penzendorfer Straße și Herderstraße din Schwabach. Dacă cineva a făcut observații în zilele de 8 sau 9 decembrie 2022 care au legătură cu vehiculele căutate, trebuie să contacteze sediul central al poliției din Franconia Centrală.

Alexandra R., în vârstă de 39 de ani, din cartierul Katzwang din Nürnberg, este dispărută din 9 decembrie 2022. Anchetatorii din cadrul comisiei speciale solicită acum în mod special informații despre un Range Rover care ar putea avea legătură cu dispariția Alexandrei R.

În cadrul anchetei privind dispariția femeii de 39 de ani, un Range Rover negru cu numărul de înmatriculare N-RB … a devenit obiectivul comisiei speciale, potrivit sediului poliției din Franconia Mijlocie. Mașina ar putea avea legătură cu dispariția Alexandrei R. și a fost confiscată de poliție.

Anchetatorii adresează publicului următoarele întrebări: “Cine a văzut Range Rover-ul negru circulând sau parcat în zona Europakai în data de 9 decembrie 2022 (vineri) între orele 5.00 și 18.00?” și “Cine poate oferi informații despre ocupanții mașinii?”.

Informațiile pot fi furnizate la departamentul de investigații criminale la numărul de telefon 0911/2112-3333.

În cadrul căutării unei femei însărcinate dispărute din Nürnberg, poliția a percheziționat marți o clădire din cartierul Roth. Dacă proprietatea comercială din Hilpoltstein are vreo legătură cu cazul femeii de 39 de ani dispărute nu este încă clar, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al poliției. Aceștia verificau informații cu o posibilă legătură cu dispariția femeii.

Purtătorul de cuvânt nu a oferit inițial un motiv specific pentru căutarea în acel loc. O evaluare a expertizei medico-legale este încă în curs, potrivit declarației.

Femeia din cartierul Katzwang din Nürnberg este dispărută din 9 decembrie 2022. Anchetatorii presupun acum o crimă violentă. Femeia, care era însărcinată în opt luni în momentul dispariției, lăsase în urmă bani, acte de identitate și pașaportul de maternitate. La începutul anului, poliția a căutat-o pe femeie, printre altele, pe canalul Main-Dunăre din Nürnberg.

În cazul femeii dispărute însărcinate din Nürnberg-Katzwang, poliția a finalizat căutările pe și în Canalul Main-Dunăre. Potrivit poliției, femeia în vârstă de 39 de ani nu a putut fi găsită.

În ultimele zile și până luni la prânz, numeroase servicii de urgență au cercetat zona din jurul canalului, de la Katzwang până la ecluza din Nürnberg. Au fost cercetați aproximativ 15 kilometri de apă. Scafandri ai poliției, o ambarcațiune cu sonar, câini de detectare a cadavrelor și o dronă s-au numărat printre cei implicați în căutări. Încă nu există nicio urmă a Alexandrei R.

Poliția presupune acum că aceasta a fost victima unei infracțiuni penale. Prin urmare, departamentul de investigații penale a înființat o comisie specială. Anchetatorii fac în continuare apel la informații din partea publicului. Orice persoană care ar putea oferi informații utile despre dispariția femeii trebuie să contacteze poliția la numărul de telefon 0911 2112-3333.

Luni, poliția a căutat din nou în canalul Main-Dunăre din Nürnberg femeia gravida dispărută din Nürnberg-Katzwang. Bărci cu sonar și scafandri au fost mobilizați pentru a căuta indicii pe canalul din portul Nürnberg până la ecluze, a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Femeia, în vârstă de 39 de ani, este însărcinată în opt luni și locuiește în zona canalului Main-Dunăre. Partenerul ei a anunțat dispariția ei pe 9 decembrie. Poliția presupune că este vorba de o crimă violentă, deoarece femeia dispărută a lăsat în urmă bani, acte de identitate și pașaportul de maternitate. Săptămâna trecută, poliția a cercetat deja anumite părți ale canalului cu scafandri și câini de detectare a cadavrelor, fără succes.

În căutarea unei femei însărcinate dispărute din Nürnberg, poliția a folosit joi pentru prima dată câini de detectare a cadavrelor. Animalele sunt antrenate special pentru a putea detecta mirosul de descompunere de sub apă chiar și la suprafața apei, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliției. În total, au fost desfășurați cinci câini, care au fost folosiți pe rând. Scafandrii au continuat, de asemenea, să o caute pe femeia dispărută.

Trei scafandri și un echipaj de barcă au căutat deja marți și miercuri, fără succes, zona din canal cu echipamente sonar. Căutările au fost îngreunate de vizibilitatea slabă sub apă, de doar o jumătate de metru.

Joi, scafandrii au căutat, de asemenea, zona de la nord de ecluza Eibach de-a lungul Europakai, folosind bărci cu sonar. Cu toate acestea, potrivit poliției, căutările nu au dat niciun rezultat relevant în momentul în care operațiunea s-a încheiat în jurul orei 15.0.

Până în prezent, poliția nu are nicio dovadă a unui posibil suspect sau alte indicii concrete privind desfășurarea unei posibile infracțiuni. Cu toate acestea, percheziția în canal este o măsură evidentă în astfel de cazuri.

Căutarea persoanei dispărute, la care au participat câinii poliției, a fost finalizată. Echipa de scafandri își va continua misiunea lunea viitoare (2 ianuarie 2023). Aceasta va fi ultima dată când va fi căutat în Canalul Main-Dunăre, tot în direcția nord.

După cum a anunțat departamentul de investigații penale din Nürnberg într-un comunicat de presă din 16 decembrie 2022, locul unde se află Alexandra R., dispărută, este încă neclar. Cu toate acestea, polițiștii au percheziționat apartamentul femeii gravide și au reușit să obțină noi indicii:

Printre obiectele lăsate în locuință se aflau bani lichizi și actele de identitate ale femeii dispărute, precum și pașaportul de maternitate al acesteia. Prin urmare, ofițerii presupun acum că Alexandra R. nu a planificat sau nu a părăsit în mod voluntar centrul vieții sale. În același timp, există din ce în ce mai multe indicii că dispariția Alexandrei R. ar putea fi rezultatul unei infracțiuni penale.

“Pentru noi, acest caz de dispariție nu a fost de la bun început unul obișnuit”, a declarat Michael Konrad, purtător de cuvânt de presă al direcției de poliție din Franconia Centrală, într-un interviu acordat NEWS5 despre dispariția femeii gravide în stare gravă. O femeie care avea un mediu de viață stabil, un copil în plasament și era însărcinată în opt luni – toate acestea erau “fapte suspecte” pentru poliție, a răspuns el când a fost întrebat despre o posibilă crimă violentă. Era “absolut curios” faptul că femeia dispărută “dispăruse de pe fața pământului”.

De asemenea, o căutare anterioară a telefonului mobil nu a avut succes. Câinii de căutare desfășurați de poliție în apropierea locuinței femeii dispărute nu au reușit, de asemenea, să găsească niciun miros. În etapa următoare, poliția dorește acum să cerceteze mai atent legăturile personale și profesionale ale persoanei dispărute. Pe baza noilor constatări, Departamentul de Investigații Criminale din Nürnberg a înființat un grup operativ special format din 24 de persoane, care încearcă în special să determine unde se află în prezent femeia gravida. Din grupul operativ special fac parte, de asemenea, investigatori digitali. Poliția continuă să se bazeze pe informații din partea publicului în acest caz.

Poliția continuă să investigheze cazul dispariției Alexandrei R. din Nürnberg-Katzwang – dar până acum fără informații noi. Acest lucru a fost confirmat joi pentru inFranken.de de către un purtător de cuvânt al sediului poliției din Mittelfranken. Prin urmare, ancheta continuă în toate direcțiile.

De vineri nu s-a mai găsit nicio urmă a femeii de 39 de ani, însărcinată gravide și cu sarcină grea. Întrucât nu poate fi exclus un accident sau chiar o crimă, în cazul femeii dispărute a fost implicată și brigada de omucideri. Alexandra R. a fost văzută ultima dată în apropierea locuinței sale din Katzwang.

În orele serii de vineri (9 decembrie 2022), Alexandra R. a fost dată dispărută la poliție. Femeia, în vârstă de 39 de ani, a fost văzută ultima dată în dimineața aceleiași zile în cartierul Katzwang. De atunci, nu se știe unde se află femeia dispărută.

Potrivit poliției, nu se poate exclude că a avut loc un accident sau că femeia dispărută ar fi fost victima unei infracțiuni violente. Din acest motiv, departamentul de investigații penale din Nürnberg a preluat sâmbătă (10 decembrie 2022) continuarea anchetei privind dispariția femeii de 39 de ani.

În acest sens, ofițerii brigăzii de omucideri din Nürnberg sunt în strânsă legătură cu procuratura din Nürnberg-Fürth.

Poliția cere acum ajutorul publicului în cazul dispariției Alexandrei R. Femeia dispărută poate fi descrisă după cum urmează:

  • Înălțime de aproximativ 175 cm.
  • Însărcinată (8 luni)
  • Ochi căprui, părul blond închis pe jumătate lung, cu despărțire laterală
  • Ultima dată a fost văzută purtând blugi albaștri, jachetă de iarnă neagră pe jumătate lungă, eșarfă de culoare deschisă, pantofi sport negri cu talpă albă.

Cine a văzut-o pe femeia dispărută de vinerea trecută (9 decembrie 2022)? Cine poate furniza informații despre locul unde se află în prezent sau ultima dată persoana dispărută? Informații pot fi obținute de la Departamentul de Investigații Criminale din Franconia Centrală la numărul de telefon 0911 2112-3333, precum și de la orice altă secție de poliție și de la numărul de urgență al poliției 110.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu