Bilet de 49 de euro și aplicația de avertizare Corona: Asta se schimbă în luna MAI

La începutul lunii mai, va fi lansat biletul de 49 de euro, funcția de avertizare din aplicația Corona va fi eliminată, iar o lege europeană va aduce noi cerințe pentru societățile online. O trecere în revistă a celor mai importante schimbări pentru consumatori în luna mai.

Biletul Deutschlandticket este valabil de la 1 mai și permite efectuarea oricărui număr de călătorii cu mijloacele de transport regionale și locale pe întreg teritoriul Germaniei. Biletul poate fi achiziționat de la Deutsche Bahn – de pe site-ul web, din aplicația Navigator, din centrele de vânzare, precum și de la numeroase asociații de transport și alți furnizori de servicii, de exemplu prin intermediul aplicației “Dein Deutschlandticket”. În orice caz, trebuie să se încheie un abonament, dar acesta poate fi anulat lunar. BahnCard 100 include Deutschlandticket.

Industria se așteaptă la până la șase milioane de noi abonați prin intermediul Deutschlandticket – este posibil ca prețul să crească în curând, potrivit estimărilor Bahn. De asemenea, este posibil ca alte unsprezece milioane de persoane să treacă de la abonamentul actual la Deutschlandticket, care este mai ieftin.

49 de euro doar preț de lansare?

Guvernul federal subliniază că oferta de 49 de euro pe lună este doar un “preț de lansare”. Președintele “Asociației companiilor de transport germane”, Ingo Wortmann, oferă trei motive pentru ceea ce el consideră a fi o creștere previzibilă a prețurilor: “Inflația, personalul devine mai scump, materialele devin mai scumpe”.

Statele federale suportă jumătate din costuri. Acestea au insistat ca pe viitor prețul să depindă în mare măsură de cerere: Dacă mai puțini oameni decât era planificat decid să cumpere bilet, deficitul de venituri ar trebui compensat prin creșterea prețului.

Aus für Warnfunktion von Corona-Warn-App

Ab 1. Mai wird es nicht mehr möglich sein, andere Nutzerinnen und Nutzer über die Corona-App vor einem erhöhten Infektionsrisiko zu warnen. Die Warn-App dient der Kontaktnachverfolgung im Fall einer Ansteckung mit dem Coronavirus: Nutzer, die sich zuletzt in der Umgebung befanden, können über einen positiven Corona-Test und somit ein erhöhtes Infektionsrisiko informiert werden.

Diese Warnfunktion wird eingestellt, bevor die App Anfang Juni “in den Schlaf-Modus” versetzt wird, wie das Bundesgesundheitsministerium mitteilt. Die App werde dann nicht mehr aktualisiert, könne aber wieder “geweckt” werden, “sollte sich die Situation wieder ändern”. Die installierte App bleibt auf den Geräten erhalten, damit hinterlegte Impfzertifikate genutzt werden können.

Mai mulți bani: crește salariul minim în domeniul îngrijirii

Există, de asemenea, o schimbare importantă pentru lucrătorii din sectorul îngrijirii: salariul lor minim va crește de la 1 mai. Pentru lucrătorii calificați, salariul minim orar va crește la 17,65 euro, pentru lucrătorii din domeniul îngrijirii cu unul sau doi ani de formare la 14,90 euro și pentru stagiari la 13,90 euro.

Noi norme UE pentru grupurile online

Legea privind piețele digitale este menită să ducă la o concurență loială în sectorul digital și vizează în special marile grupuri online, precum Amazon, Facebook și Google. Începând din luna mai, acestora li se vor aplica norme mai stricte: De exemplu, Apple nu va mai avea voie să își favorizeze propriul serviciu de plată în App Store.

Amazon nu va avea voie să acorde un statut mai bun produselor pe care le vinde el însuși pe platforma sa comercială. Iar Google nu va mai avea voie să preinstaleze unele dintre propriile aplicații software pe smartphone-urile Android.

Facebook and Co.: Reguli mai stricte pentru publicitate

Rețelele online, precum Facebook, fac, de asemenea, obiectul unor reguli mai stricte privind publicitatea personalizată. În plus, serviciile mari de mesagerie trebuie să facă posibil schimbul de mesaje, fotografii sau mesaje vocale cu serviciile concurente. În cazul unor încălcări repetate și sistematice ale reglementărilor, corporațiile riscă amenzi mari.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu