Vizibil mai mulți copii luați în îngrijire de către Oficiul de Protecție a Tinerilor din Potsdam

Raportul privind protecția copilului pentru Potsdam este disponibil: Mulți copii și adolescenți nu sunt în siguranță în propriile familii, numărul de riscuri identificate pentru bunăstarea copilului a crescut. În același timp, mai mulți copii au trebuit să fie îndepărtați din familiile lor de către Biroul de protecție a tinerilor. Dar au existat și câteva surprize.

Potsdam. Numărul de amenințări acute la adresa bunăstării copiilor din Potsdam a crescut anul trecut. În același timp, un număr sensibil mai mare de copii și adolescenți au fost luați în îngrijire de către Oficiul pentru Protecția Tinerilor. Acesta este rezultatul raportului privind protecția copilului din capitala landului, prezentat joi de coordonatorul pentru protecția copilului din Potsdam, Marco Kelch.

Au apărut 326 de cazuri suspecte. În 104 cazuri s-a stabilit că intervenția a fost de fapt necesară, deoarece copiii nu erau în siguranță în familiile lor: Pericolul pentru protecția copilului este definit ca fiind un “pericol prezent sau iminent care, dacă continuă sau dacă lucrurile continuă să se dezvolte, este aproape sigur că va avea ca rezultat un prejudiciu semnificativ pentru bunăstarea mentală, fizică și emoțională a copilului sau a tânărului”. Aceasta poate include neglijarea copilului, dar și violența mentală, fizică și sexuală și supravegherea inadecvată a odraslelor.

Un număr semnificativ mai mare de cazuri de custodie

În alte 86 de cazuri, nu a fost identificată nicio situație de urgență acută, dar s-a constatat totuși că familiile în cauză aveau nevoie de sprijin, de exemplu prin intermediul asistenților familiali. În 2021, Biroul de protecție a tineretului a raportat 80 de amenințări acute la adresa bunăstării copiilor și 114 nevoi de sprijin; în primul an Corona, numărul cazurilor a urcat la un nivel record, cu 109 copii în situație de risc acut și 155 de familii care aveau nevoie de ajutor.

“În ultimii trei ani, Potsdam a avut un număr relativ mare de cazuri de asistență socială pentru copii”, a declarat Marco Kelch în fața comisiei pentru protecția tineretului din oraș. “Iar procedurile sunt doar o parte, numărul lor nu spune nimic despre efort și gravitate.” Pe lângă cazurile de periclitare identificate, există un număr mare de alte rapoarte care s-au dovedit a fi nefondate, dar care trebuie examinate la fel de atent.

În același timp, Oficiul pentru Protecția Tinerilor a luat în grijă mult mai mulți copii și tineri pentru a-i proteja. În 2020, un total de 83 de copii și tineri au fost luați în îngrijire, în 2021 65 – iar în 2022 161.

Acest tip de custodie are loc atunci când copiii și adolescenții se adresează ei înșiși biroului de protecție a tineretului pentru protecție sau atunci când autoritatea devine conștientă de un pericol. Aceasta îi ia atunci pe tineri de lângă familia lor și îi plasează în altă parte, de exemplu într-un cămin sau într-un centru de plasament.

Această creștere extremă are doar o semnificație limitată, spune Marco Kelch. În primul rând, este posibil ca cifrele din anii anteriori să nu fie foarte fiabile din cauza inexactităților statistice. Pe de altă parte, 36 dintre copiii în cauză nu sunt din Potsdam, ci doar au locuit aici. “Dacă găsim un copil de 15 ani în gara principală seara târziu, suntem responsabili, chiar dacă părinții locuiesc în Leipzig, de exemplu”, explică Kelch.

Un factor de denaturare este reprezentat și de presupușii refugiați minori, dintre care 41 au fost luați în grijă de către Biroul de Asistență Socială pentru Tineret – cu toate acestea, în cursul procedurii s-a descoperit că 21 dintre ei erau deja majori și, prin urmare, nu ar trebui de fapt să fie incluși în statistici.

Serviciul de criză pentru Potsdam este gata să înceapă în iulie

Adesea, serviciul de urgență al Biroului de Asistență Socială pentru Tineret este responsabil pentru aceste cazuri de custodie – mai exact: linia telefonică de urgență, care este supravegheată de angajații Serviciului Social General în afara orelor normale de program, în plus față de activitatea zilnică normală a asistenților sociali. În repetate rânduri, angajații s-au plâns că nu pot face această muncă, iar în cele din urmă consiliul de personal al administrației orașului a reziliat dotarea serviciului de gardă la sfârșitul anului 2023.

Ca urmare, au fost create nouă posturi noi în cadrul serviciului de criză și, după cum a explicat directorul Biroului de Asistență Socială pentru Tineret, Robert Pfeiffer, în cadrul comisiei, activitatea ar putea începe probabil în luna iulie. Patru membri ai personalului au fost deja angajați, iar două noi numiri sunt în curs de pregătire. Serviciul de criză urmează să “acopere exclusiv serviciul de gardă”, a declarat Pfeiffer, și astfel să îi degreveze pe ceilalți colegi din cadrul Serviciului Social General. “Admiterea și luarea în custodie sunt, de asemenea, efectuate de serviciul de criză”, a explicat el.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu