Biletul de 49 de euro pentru transportul public începe pe 1 mai

Guvernele federale și de stat au convenit vineri să înceapă biletul lunar de 49 de euro pe 1 mai. „Ceea ce își doresc mulți va deveni realitate la 1 mai”, a declarat vineri, președintele conferinței miniștrilor transporturilor, ministrul Transporturilor NRW Oliver Krischer (Verzii), după întâlnirea unui grup de lucru federal-stat.

Prin urmare, vânzările de bilete la nivel național pentru autobuze și trenuri în transportul regional ar trebui să înceapă pe 3 aprilie, a spus el. Nu numai că s-au făcut progrese în privința acestor probleme, „dar s-a ajuns la un acord final asupra punctelor cu adevărat importante”, a spus Krischer.

Comisia UE încă trebuie să fie de acord

Cu toate acestea, acordul este încă condiționat de aprobarea de către Comisia UE a biletului de 49 de euro. Proiectul se referă la aspecte legate de ajutorul de stat pe care Comisia le examinează în prezent.

Potrivit lui Krischer, guvernele federale și de stat au ajuns, de asemenea, la un acord cu privire la așa-numitul bilet de muncă . Prin urmare, angajatorii ar trebui să aibă posibilitatea de a cumpăra biletul cu o reducere de cinci procente. Condiția prealabilă este să o transmită angajaților lor cu o reducere de cel puțin 25 la sută.

Formular digital sau hârtie?

Potrivit informațiilor dpa, nu s-a ajuns la un acord cu privire la cât de digital va fi biletul , cel puțin inițial. Ministrul federal al transporturilor, Volker Wissing (FDP), urmărește un bilet exclusiv digital.

Asociația Companiilor Germane de Transport (VDV) a cerut recent posibilitatea ca asociațiile de transport să poată emite un bilet de hârtie, cel puțin temporar. Prin urmare, nu toate asociațiile sunt în măsură să ofere un bilet digital.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu