Bundesrat aprobă ajutorul de urgență pentru clienții de gaz

La 14 noiembrie 2022, Bundesrat a aprobat ajutorul de urgență din decembrie pentru consumatorii finali de gaze naturale și clienți de căldură, pe care Bundestagul îl hotărâse la 10 noiembrie 2022. Prin urmare, legea poate intra în vigoare conform planificării după semnarea ei de către Președintele Federal.

Reducere la reducere în decembrie

Clienții casnici și companiile mai mici cu un consum anual de până la 1.500 de megawați oră de gaz vor fi scutiți de costurile crescute dramatic prin ajutorul de urgență unic – ca măsură de legătură până când frâna planificată a prețului gazului va intra în vigoare anul viitor. Indiferent de consumul anual, sunt eligibile pentru asistență unitățile de îngrijire, reabilitare și cercetare, centrele de zi, atelierele pentru persoane cu dizabilități și asociațiile de proprietari.

Cei afectați nu mai sunt obligați să efectueze plățile anticipate convenite contractual pentru luna decembrie. În cazul furnizării de energie termică, scutirea ia forma unei plăți forfetare, care se bazează în esență pe valoarea avansului efectuat în septembrie.

Reguli speciale pentru chiriași

Pentru chiriașii care nu au contracte proprii cu furnizorii de energie, dar sunt afectați de facturile de costuri accesorii, sunt prevăzute reguli speciale diferențiate în funcție de contractul cu proprietarul. Scopul este de a scuti aceste gospodării de creșterea costurilor în timp util.

Rambursare prin KfW

Companiile de furnizare de gaze și căldură pot primi rambursarea plăților eșuate din decembrie de către Kreditanstalt für Wiederaufbau.

Promovarea afacerii ERP în milioane

Legea privind ajutorul de urgență pentru căldură pe gaz natural a fost anexată la Legea Planului Economic privind fondul special ERP pentru a accelera procedura în Bundestag. Printre altele, aceasta prevede ajutor financiar pentru înființarea de companii, sprijin pentru companiile mijlocii, burse pentru studenți și tineri oameni de știință, precum și sprijin pe termen lung pentru călătorii de informare ale tinerilor și multiplicatorilor germani/evrei-americani. către Germania. Baza este Programul european de redresare , care se întoarce la Planul Marshall de după război. În anul viitor, va oferi fonduri de aproximativ 943 de milioane de euro.

Intrare rapidă în vigoare

Legea a fost transmisă președintelui federal pentru semnare. Ajutorul de urgență pentru încălzirea pe gaz natural va intra în vigoare a doua zi după anunțarea în Monitorul Federal de Legi, iar subvențiile ERP la 1 ianuarie 2023.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu