Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

Bundesrat au oprit deocamdată proiectul Bürgergeld “Bani Cetățeanului”

Banii cetăţenilor ai coaliţiei semafoare au fost opriţi deocamdată. Într-o sesiune specială a Consiliului Federal de luni, proiectul de lege pentru reforma socială nu a primit majoritatea necesară. Bundestagul a aprobat anterior reforma cu voturile coaliţiei semafoare .

Acum există o căutare dificilă a unui compromis în comitetul de mediere al Bundestagului și al Bundesratului – și sub o mare presiune a timpului. Potrivit experților, aceasta trebuie găsită cel târziu până la sfârșitul lunii noiembrie pentru ca venitul cetățeanului să poată fi introdus conform planificării la 1 ianuarie.

Președintele Consiliului Federal Peter Tschentscher (SPD) consideră că acest lucru este posibil. „Dacă legea nu primește aprobarea la această ședință, se poate desfășura un proces de mediere în noiembrie și se poate ajunge la un acord”, a spus primarul din Hamburg la „Rheinische Post” (abonament) . Venitul cetăţeanului reprezintă o „uşurare importantă pentru milioane de oameni care sunt dependenţi de sprijin, mai ales în momentele dificile”.

Venitul cetățeanului este destinat să înlocuiască garanția de bază anterioră Hartz IV . Planurile de semafor prevăd o creștere a tarifului standard actual de 449 de euro pentru persoanele singure la 502 de euro. Acest lucru este incontestabil și este susținut și de Uniune.

În plus, șomerii ar trebui să fie supuși mai puține presiuni în viitor de amenințarea retragerii prestațiilor (sancțiunilor), în special în primele șase luni de la primirea prestațiilor cetățenești („perioada de încredere”). Semaforul dorește să relaxeze cerințele privind valoarea permisă a bunurilor și dimensiunea apartamentului pentru beneficiarii de beneficii. În toate aceste puncte, Uniunea își ridică semnul de stop.

CDU și CSU anunțaseră anterior că vor bloca veniturile cetățenilor. Din punctul lor de vedere, reduce motivația de a accepta un loc de muncă. Partidele la guvernare SPD, Verzii și FDP au respins acest lucru și au militat pentru implementarea conceptului.

Argumentele opoziției

Prim-ministrul Bavaria Markus Söder (CSU), pe de altă parte, și-a reiterat respingerea: „Cu siguranță nu vom fi de acord”, a spus el în cadrul programului ARD „Raport de la Berlin” . Direcția este „pur și simplu greșită”.

Vicepreședintele CDU Carsten Linnemann a subliniat duminică seara în emisiunea ARD „Anne Will” (video) că sistemul „Förden und Demanden” trebuie păstrat. „Faptul că oamenii spun acum că în primele șase luni nu vor fi sancțiuni pentru încălcarea obligațiilor, nici cartonaș galben, nici cartonaș roșu – asta nu mai are nimic de-a face cu principiul statului bunăstării. Mulți oameni spun: De ce să mă trezesc dimineața și să merg la muncă?”

Argumentele coaliției semafoare

Secretarul general al SPD Kevin Kühnert a replicat: „Nu există nicio situație în Germania în care oamenii care merg la muncă (…) ajung să aibă mai puțin de cineva care primește venituri de cetățean” – cu condiția ca persoanele cu venituri mici să-și mărească drepturile. aplică, de asemenea, beneficiul de stat pentru locuințe.

Prim-ministrul SPD din Mecklenburg-Pomerania de Vest, Manuela Schwesig, a declarat pentru „Rheinische Post” că munca va merita în continuare. „Și pentru cei care refuză, mai există sancțiuni”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu