Chemat ca martor? Cumpărătorii trebuie să țină cont de asta

Oricine cumpără licențe Windows ieftine de la o terță parte, cum ar fi vânzătorii de pe eBay, poate fi pasibil de urmărire penală. Parchetul face cercetări împotriva furnizorilor acestor „key” și cheamă cumpărătorii să depună mărturie. Dacă cumpărătorii depun mărturie, ei înșiși pot deveni ținta anchetei.

Ideea pare inițial tentantă: în loc să cheltuiți mai mult de 200 de euro pe Key Windows, pur și simplu cumpărați aceeași licență de pe eBay sau alte platforme de vânzare pentru doar câțiva euro.

Așa-numita „revânzare key” funcționează deoarece vânzătorii cumpără mai întâi licențe Windows în vrac la un preț mic. Apoi codurile oficiale și de lucru pentru Windows pot fi revândute ieftin, uneori cu mai puțin de 10 €. Cu toate acestea, nu există permisiunea de a transmite așa-numitele „key”. Deoarece vânzarea neautorizată încalcă drepturile de autor și mărcile comerciale ale Microsoft, procuratura investighează vânzătorului.

Pe parcursul anchetei, cumpărătorii vor fi contactați de procuror. Acestea ar trebui să furnizeze declarații ale martorilor oculari pentru a contribui la anchetă. Cu o declarație, dumneavoastră ca persoană vizată vă puteți incrimina și astfel ajungeți în vizorul autorităților de anchetă! Prin urmare, este necesară o mare prudență aici și consilierea juridică prealabilă este inevitabil. Reprezentăm deja numeroase victime și suntem întotdeauna disponibili să vă sfătuim. 

Acuzație de spălare de bani

Pe lângă vânzătorii licențelor, cei care le cumpără pot fi și pasibili de urmărire penală. Aceștia sunt acuzați de spălare de bani și încălcare a drepturilor de autor.

Spălarea banilor conform secțiunii 261 alin. 1 teza 1 nr. 3 din Codul penal poate fi de fapt presupusă în aceste cazuri. Pentru că vânzarea neautorizată este infracțiune și cine dobândește aceste „chei” le-ar „păstra” sau „folosește”, potrivit argumentului procurorului.

Cu toate acestea, pentru ca o astfel de acuzație să existe efectiv, cumpărătorul trebuie să fi acționat în mod intenționat. În orice caz, ar fi trebuit să accepte că originea licențelor achiziționate provine dintr-un act ilegal. Parchetul vede acest lucru ca un dat, pentru că cumpărătorul ar fi trebuit să știe la prețuri atât de mici că aceste licențe nu ar fi putut fi dobândite în mod legal. Dar poate arăta diferit, mai ales dacă cumpărătorul a căutat în mod special un dealer de renume.

Nu este diferit când vine vorba de acuzațiile de încălcare a drepturilor de autor. Prin introducerea codului de licență pentru a activa software-ul, poate exista o duplicare conform § 106 paragraful 1 din legea dreptului de autor. Intenția este la fel de necesară aici ca și pentru

Acuzațiile nu sunt neapărat nefondate, iar destinatarii citațiilor sunt sfătuiți să fie precauți. Înainte de a acționa prematur, păstrează-ți calmul și cere sfat.

Echipa noastră experimentată de avocați s-a ocupat deja de o serie de astfel de cazuri și va fi bucuroasă să vă sfătuiască cum să procedați. Dacă ai primit o scrisoare, nu fi tentat să faci o declarație pripită care te poate incrimina pe tine. Completati formularul si atasati documentul primit, apoi va contactam si discutam detaliile. aici

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu