INCA O DECIZIE TAMPITA LUATA DE JUDECATORII GERMANI! - erichmocanu.tv

Curtea Fiscală Federală: Suprataxa de solidaritate nu este neconstituțională

Tribunalul Fiscal Federal a respins un proces împotriva suprataxei de solidaritate. Taxa nu este neconstituțională, potrivit celei mai înalte instanțe fiscale. De asemenea, nu există un tratament inegal al contribuabililor bine câștigați care plătesc soli.

După un proces eșuat împotriva suprataxei de solidaritate, guvernul federal poate continua să planifice venituri anuale în zeci de miliarde din taxă. Tribunalul Fiscal Federal (BFH) continuă să considere suprataxa de solidaritate ca fiind legală. Suprataxa era încă acoperită de Legea fundamentală, a decis cea mai înaltă instanță fiscală germană din München.

Primii judecători financiari germani au respins astfel procesul introdus de un cuplu din Bavaria . Aceasta a dat în judecată împotriva plății suprataxei de solidaritate în 2020 și 2021. Dacă Tribunalul Fiscal Federal ar fi considerat suprataxa ca fiind neconstituțională, Curtea Constituțională Federală ar fi trebuit să se ocupe de aceasta. Cu toate acestea, Tribunalul Fiscal Federal a decis că un astfel de șablon nu este necesar.

Utilizarea suprataxelor la latitudinea legiuitorului

Decizia BFH va surprinde probabil mulți experți. Asociația contribuabililor se așteptase, de asemenea, ca instanța să verifice suprataxa de solidaritate de către Curtea Constituțională Federală. Este vorba despre venituri federale anuale de aproximativ unsprezece miliarde de euro. Din 2021, numai cei cu venituri de top și corporațiile au trebuit să plătească suprataxa de până la 5,5% din impozitul pe venit și impozitul pe profit. Aproximativ 90% dintre contribuabili sunt scutiți.

Spre deosebire de reclamanți, însă, judecătorii financiari au considerat irelevant dacă veniturile din suprataxa de solidaritate au fost utilizate efectiv pentru construcția Estului sau nu. Decizia cu privire la modul de utilizare a fondurilor ține de libertatea de proiectare a legiuitorului. Guvernul federal a explicat în mod concludent că reunificarea va duce la o creștere suplimentară a cerințelor financiare, chiar dacă pactele de solidaritate anterioare pentru finanțarea sarcinilor uniforme au expirat.

Fără tratament inegal al celor cu venituri mari

De asemenea, nu există un tratament inegal al contribuabililor bine câștigați, cu un venit impozabil de cel puțin în jur de 61.700 de euro, care în prezent mai trebuie să plătească suprataxa de solidaritate. Întrucât impozitele sunt orientate către capacitatea de plată a contribuabilului, se justifică, de asemenea, orientarea către aspectele sociale. Eșalonarea care este în vigoare din 2021 este, așadar, justificată prin prisma principiului statului bunăstării, potrivit judecătorilor.

„În speță, instanța nu este convinsă că suprataxa de solidaritate pentru 2020 și 2021 este neconstituțională”, a fost concluzia președintelui BFH, Hans-Josef Thesling. Simplele îndoieli nu justifică o sesizare la Curtea Constituțională Federală.

Critici ale reclamanților cu privire la suprataxa de solidaritate

Reclamanții, un cuplu căsătorit din Aschaffenburg, și asociația contribuabililor care îi susține au susținut că suprataxa de solidaritate este neconstituțională din două puncte de vedere. Reprezentantul ei legal, expertul fiscal de la Bochum, profesorul Roman Seer, a subliniat în ședință că scopul taxei lipsește acum. Odată cu expirarea Pactului de Solidaritate II, scopul suprataxei de solidaritate nu se mai aplică.

Acest lucru se reflectă și în cifre: în 2011, veniturile au fost de 12,8 miliarde de euro. Dintre acestea, 12,7 miliarde au mers către noile state federale. În 2019, veniturile au fost de 18,3 miliarde, dar cheltuielile au fost de 3,6 miliarde. Legislativul, în consultare cu statele federale, a renunțat în mod expres la un al treilea pact de solidaritate. Cu toate acestea, continuând să păstreze suprataxa de solidaritate, el a „perpetuat” această taxă, potrivit lui Seer – și a transformat-o într-o „taxă nejustificată pentru orice scop de finanțare”.

Soli un impozit pe avere ascuns?

În al doilea rând, reclamanții s-au plâns că suprataxa de solidaritate din noua versiune se aplică doar unei proporții reduse de contribuabili. Legislativul face fraudă de etichetă. Reiner Holznagel, președintele Asociației Contribuabililor, care finanțează procesul, s-a plâns și el că a introdus o „taxă pentru cei bogați” pe ușa din spate.

Legiuitorul a majorat astfel cota maximă de impozitare și și-a depășit astfel competențele. Guvernele federale și de stat au în comun dreptul la venituri din impozitul pe venit. Prin urmare, Consiliul Federal ar fi trebuit să fie de acord, ceea ce nu s-a întâmplat. De asemenea, cuplul nu a fost de acord că există încă o nevoie financiară. O realocare a veniturilor, de exemplu pentru plata poverilor corona sau a cheltuielilor suplimentare datorate războiului din Ucraina, este inadmisibilă.

Procesul de la Karlsruhe este deschis

În cazul în care Curtea Fiscală Federală consideră că reglementările privind soli nu sunt neconstituționale, observatorii se așteptau cu siguranță ca reclamanții să ridice o plângere constituțională și să se mute la Karlsruhe.

Cu toate acestea, avocatul reclamanților, Roman Seer, a spus la marginea procedurii că acum dorește să discute cu cuplul dacă ar trebui depusă o plângere constituțională. Acesta este încă deschis, a spus Seer. El s-a referit, de asemenea, la vârsta înaintată a reclamanților și la iminentul proces judiciar îndelungat. Cuplul are patru săptămâni pentru a decide asupra unei plângeri constituționale.

Ministerul Federal de Finanțe „note” decizie

De la Ministerul Federal de Finanțe s-a spus doar pe scurt că decizia Tribunalului Fiscal Federal a fost „luată la cunoștință”. După cum se știe, impozitul suplimentar este evaluat diferit în cadrul coaliției, potrivit ministerului: „Din punctul de vedere al ministrului federal de finanțe, desființarea ei ar contribui la întărirea competitivității fiscale a țării noastre și a credibilității angajamentelor politice. ” Reacția mut nu este surprinzătoare. Ministrul federal de finanțe Christian Lindner (FDP) pledează pentru abolirea solo-urilor.

Nici ministrul de Finanțe al Bavaria, Albert Füracker (CSU), nu a fost mulțumit de decizie: “Bavaria a cerut de mult eliminarea completă a suprataxelor de solidaritate. În aceste vremuri avem nevoie de ajutor și nu de poveri speciale”, a explicat el. Lindner trebuie „acum să urmeze cuvintele cu fapte și să desființeze complet solo-urile, așa cum a anunțat în repetate rânduri”. În acest scop, el trebuie să prezinte o lege cât mai curând posibil și „să lupte cinstit pentru aceasta în Bundestag”, a cerut Füracker.

Unirea: Îndoielile rămân – confirmă Scholz

CDU a avertizat guvernul federal să nu ia hotărârea BFH ca pe o licență pentru o politică bugetară mai relaxată. „Decizia Curții Fiscale Federale nu poate înlătura îndoielile cu privire la constituționalitatea suprataxei de solidaritate”, a declarat liderul grupului parlamentar Mathias Middelberg (CDU). Curtea Supremă de Finanțe a declarat doar că solo-urile sunt „încă” constituționale. Cu toate acestea, constituționalitatea rămâne dependentă de faptul că guvernul federal demonstrează o nevoie financiară specială pentru stabilirea unității germane. „În acest sens, este previzibil că autorizația soloului va expira”, a spus Middelberg.

Cancelarul Olaf Scholz (SPD), pe de altă parte, ar trebui să se vadă confirmat de decizia BFH. În calitate de ministru federal de finanțe, politicianul SPD a fost în mare măsură responsabil pentru faptul că solo-urile au fost desființate doar parțial din 2021. Scholz a respins eliminarea completă a suprataxelor cerute de Uniune atunci când a fost adoptată în Bundestag. Având în vedere sarcinile încă de asumat în unitatea germană, există „motive întemeiate” pentru a nu aboli complet taxa, a spus el la acea vreme.

Impozit suplimentar pentru peste 30 de ani

Suprataxa de solidaritate îi însoțește pe contribuabilii din Germania de peste 30 de ani. A fost introdus inițial în 1991 pentru a finanța sarcina Germaniei de a sprijini Războiul din Golf. Soli de astăzi este în vigoare din 1995 și a fost folosit pentru a suporta costurile reunificării Germaniei. Din 1998 a fost de 5,5 la sută din impozitul pe venit evaluat, corespunzător impozitului pe profit pentru companii.

Suprataxa de solidaritate este un impozit suplimentar care este supus unui scop. Pactul II de Solidaritate, care a asigurat acest sprijin pentru noile state federale, a expirat în 2019. Cu toate acestea, solo-urile pentru 2020 au continuat în vechea formă. În același an, marea coaliție a CDU/CSU și SPD a acceptat apoi reforma solo-urilor.

Majoritatea nu mai plătesc solo-uri

Drept urmare, impozitul suplimentar a fost eliminat pentru aproximativ 90 la sută dintre contribuabili. Până la un venit impozabil de aproximativ 61.700 de euro, nu se percepe nici un fel de solo. După aceea, începe o zonă de atenuare și doar dintr-un venit impozabil de 96.400 de euro se datorează suma integrală.

În cifre, aceasta înseamnă că Trezoreria a avut venituri de peste 18 miliarde de euro în 2020, 11 miliarde de euro în 2021 și 2022 până în noiembrie aproape zece miliarde de euro. Spre deosebire de impozitul pe venit, veniturile aparțin exclusiv guvernului federal. Acest lucru a făcut procesul legislativ pentru solo-urile modificate mult mai ușor, deoarece statele federale nu sunt supuse aprobării.

Rambursări solo de miliarde de dolari de temut

În cazul în care Curtea Constituțională Federală declară în cele din urmă suprataxa neconstituțională, guvernul federal este amenințat cu rambursări de taxe în valoare de miliarde. Biroul Federal de Audit a avertizat despre acest lucru cu ani în urmă. În cazuri extreme, Trezoreria ar trebui să ramburseze toate plățile de solidaritate din 2020, adică după expirarea Pactului de Solidaritate II. Pentru anii 2020-2022, aceasta ar fi în jur de 40 de miliarde de euro plus dobândă.

Având în vedere obligațiile continue ale guvernului federal, care au costat miliarde, aceasta ar fi o povară grea pentru autoritățile fiscale.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu