Directorii școlilor din Bavaria vor putea în curând să trimită clase întregi acasă – în această condiție

Nürnberg – După multe critici la adresa regulilor Corona pentru școlile bavareze, acestea vor fi ajustate într-un singur punct: în cazul unor focare majore, directorii vor putea trimite cursuri întregi acasă și la învățământ la distanță în viitor.

Conducerea școlii poate comanda învățământ la distanță pentru cinci zile . În aceste cazuri, nu mai trebuie să așteptați instrucțiuni de la departamentul de sănătate, ci puteți acționa independent. Acest lucru a fost anunțat de ministrul Educației, Michael Piazolo (alegători liberi), marți, după o conferinta video a cabinetului din München, în care au fost conectați și câțiva directori. O „acumulare gravă” de cazuri corona poate fi presupusă dacă aproximativ 50% dintre elevii unei clase sunt afectați , a spus Piazolo.

Piazolo răspunde criticilor

În mod oficial, acesta nu este un ordin oficial de carantină pentru clasă sau pentru ceilalți copii – departamentul de sănătate rămâne singurul responsabil pentru acest lucru. În viitor, totuși, directorii pot decide dacă anumite clase trebuie să treacă la învățământ la distanță din cauza numărului mare de cazuri corona.

Acest lucru poate și ar trebui să se întâmple mult mai devreme decât este posibil în prezent, având în vedere supraîncărcarea masivă a multor autorități din domeniul sănătății. Elevii care au fost testați pozitiv trebuie să continue să meargă acasă imediat și izolat, ca înainte.

Ministerul Educației cedează după multe critici din partea asociațiilor de profesori, părinți și elevi. Cel mai recent, într-o scrisoare către școli și părinți, ministerul nu numai că a subliniat că numai departamentul de sănătate responsabil decide cine trebuie să intre în carantină, dar a mai spus în mod explicit: „Până la emiterea unui eventual ordin de carantină de către departamentul de sănătate, celălalt elevii din clasă frecventează continuă lecția.” Acest lucru a stârnit criticile uneori clare – pentru că unele școli aparent au acționat mai independent în prealabil.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu