Galagie de la copii: ce este stipulat în legea locației?

Zgomotul copiilor nu este întotdeauna tolerabil

Zgomotul copiilor din apartamentele închiriate sau din ansamblurile de locuințe unifamiliale este adesea un subiect de dispută și poate ajunge cu siguranță în instanță . Dar împiedicarea copiilor să se joace și să se zbată astfel încât să nu existe hărțuire nu este realitatea în circumstanțe normale .

Dar ce este reglementat în legea locației în ceea ce privește zgomotul de la copii și când de fapt copiii provoacă poluare fonică ? Răspunsurile la ultima întrebare sunt adesea destul de subiective, deoarece fiecare persoană reacționează diferit la diferite tipuri de sunete, zgomot și volume .

Următorul ghid intră în mai multe detalii despre când vecinii trebuie să accepte sau să tolereze zgomotul provocat de copii și când zgomotul de la copii provoacă de fapt o tulburare a liniștii .

Cel mai important lucru despre poluarea fonică de la copii

Este zgomotul de la copii o tulburare a liniștii?
În principiu, zgomotul de la copii sau țipetele copiilor nu este considerat o tulburare a liniștii și trebuie întotdeauna tolerat până la un anumit nivel.

Poate zgomotul copiilor în apartamentul închiriat să justifice o reducere a chiriei ?
Dacă poluarea fonică de la copiii din apartament este neconsiderată sau dacă depășește nivelul admis, este posibilă o reducere a chiriei . Cât de mare este aceasta depinde de fiecare caz.

O dispută cu vecinii din cauza zgomotului copiilor poate ajunge în instanță?
Dacă vecinii nu se pot pune de acord asupra unui compromis, nu este neobișnuit ca procedurile judiciare să aibă ca rezultat tulburări de liniște. Nu este posibil să se facă o evaluare generală dacă o plângere cu privire la zgomotul copiilor are succes și dacă se poate face o reducere a chiriei din cauza zgomotului , deoarece aceasta depinde de circumstanțele individuale.

Copii care tulbură liniștea: într-o anumită măsură, acest lucru este tolerabil

Copiii vor să se joace și să se distreze . Aceasta include copiii care cântă, râd, strigă și, de asemenea, provoacă călcarea în picioare prin alergare. De fapt, toată lumea știe că acting -ul copiilor nu are loc în liniște și este cu siguranță parte dintr-o dezvoltare bună.

Cu bebelușii sau copiii mici, plânsul și țipetele contribuie și ele la un nivel de zgomot care poate fi perceput cu siguranță ca enervant. Vecinii trebuie să fie atenți unii cu alții, iar după o anumită vârstă, părinții îi pot învăța pe copii să fie atenți .

Dacă vecinii sunt deranjați de zgomotul copiilor sau de călcarea în picioare, primul pas ar trebui să fie întotdeauna să vorbești cu ei. Pentru că este fundamental adevărat că zgomotul copiilor nu trebuie privit ca o tulburare a liniștii sau poluare fonică. Acest lucru a fost deja consemnat într-o hotărâre din 1982 a tribunalului districtual Bergisch-Gladbach (AG Bergisch-Gladbach, 18 mai 1982, Az.: 26 C 14/82).

În plus, Legea federală privind controlul imisiilor definește în § 22 paragraful 1 a că zgomotul copiilor nu este considerat a fi un impact dăunător asupra mediului și, prin urmare, trebuie acceptat.

Deși reglementările se referă la zgomotul generat de instalații , acest lucru se aplică în principiu și poluării fonice de la copii . O tulburare a liniştii de către copii nu poate fi afirmată decât în ​​circumstanţe foarte specifice , întrucât zgomotul este considerat adecvat din punct de vedere social atât de lege, cât şi de jurisprudenţa actuală .

Cu toate acestea , acest lucru nu înseamnă că poluarea fonică de la copiii de la vecini trebuie tolerată pe termen nelimitat . Dacă se depășește o anumită sumă, chiriașii pot solicita și o reducere a chiriei în cazul poluării fonice de la copii și să ceară proprietarului să limiteze defectul. Cât de mare este reducerea depinde întotdeauna de fiecare caz în parte .

Poluarea fonică: perioadele de liniște se aplică și copiilor

Părinții sunt obligați să mențină poluarea fonică de la copiii lor cât mai scăzută posibil în orele de liniște între orele 22:00 și 6:00 sau 7:00. Perioadele locale de odihnă aplicabile sunt fie stabilite de municipalitate, fie specificate în regulile casei sau în contractul de închiriere . Cu toate acestea, cu cât copiii sunt mai mici, cu atât se poate aștepta mai multă clemență de la vecini .

Dacă părinții se comportă nechibzuit și acest lucru provoacă zgomot inutil, o deranjare a copiilor poate duce și la un avertisment și, în ultimă etapă, să justifice o concediere. Dacă zgomotul depășește un nivel rezonabil și permis , acesta nu mai trebuie acceptat. În ceea ce privește un astfel de zgomot de la copii, este importantă hotărârea Curții Federale de Justiție (BGH, decizia din 22 august 2017, dosar nr.: VIII ZR 226/16), întrucât potrivit deciziei, expunerea excesivă la zgomot. de la copii mai poate fi considerată poluare fonică.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu