Germania: Alocația pentru copii urmează să fie majorată la 250 de euro

Familiile se pot aștepta la mai multa alocații pentru copii în anul următor decât au fost planificate anterior. Potrivit informațiilor de la Agenția Germană de Presă, grupurile de semafor au convenit miercuri să majoreze sprijinul de stat la 250 de euro pe lună la 1 ianuarie.

Ar fi cu 31 de euro mai mult decât înainte pentru primii doi copii. Bundestagul urmează să voteze joi noua sumă.

Cu 13 euro mai mult decât era planificat

Până acum era deja planificată majorarea alocației pentru copii din cauza inflației mari și a crizei energetice. Dar era planificată doar o creștere la 237 de euro pentru primii trei copii. „Semaforul face un pas mai departe când vine vorba de uşurarea familiilor”, a declarat liderul grupului parlamentar al SPD, Rolf Mützenich. Aceasta înseamnă o reducere lunară suplimentară importantă, în special pentru familiile cu venituri mici și medii. Liderul grupului parlamentar al FDP, Christoph Meyer, a declarat: „Aceasta este cea mai mare creștere a alocației pentru copii din istoria Republicii Federale”.

Astăzi, alocația pentru copii este de 219 euro pentru primul și al doilea copil. Există 225 de euro pentru al treilea copil și 250 de euro pentru al patrulea și fiecare copil suplimentar.

Ar trebui să vină securitatea de bază pentru copii

În viitor, alocația pentru copii în Germania urmează să fie înlocuită cu securitatea de bază pentru copii, care ar combina diverse prestații familiale. Atunci ar trebui să existe o sumă garantată independentă de venit pentru toți copiii și tinerii.

Familiile cu venituri mici ar trebui să primească o sumă suplimentară. Ministrul Familiei Lisa Paus (Verzii) vrea ca primii bani din această garanție de bază să fie plătiți în 2025. Nu se știe nimic despre înălțime.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu