Guvernul German interzice preluarea chineză a producătorului de cipuri Elmos

Cabinetul federal a interzis vânzarea unei unități de producție de cipuri de către compania Elmos din Dortmund unui investitor chinez. Agenția de presă germană a aflat acest lucru de la cercurile guvernamentale miercuri. Potrivit informațiilor dpa, cabinetul a interzis o altă investiție chineză.

De asemenea, urmează să fie oprită vânzarea unei companii bavareze de semiconductori

„Spiegel” raportase că guvernul federal a vrut să interzică achiziționarea companiei ERS Electronic din Bavaria de către un investitor chinez. ERS Electronic este o companie globală în industria echipamentelor semiconductoare.

În cazul lui Elmos, ministrul federal al economiei Robert Habeck (Verzii) a propus cabinetului ca achizițiile de către o companie chineză să fie interzise . O achiziție a fabricii de cip ar pune în pericol ordinea și securitatea publică în Germania, potrivit cercurilor Ministerului Economiei, marți. „Mijloace mai blânde” decât o interdicție – adică condiții – nu sunt potrivite pentru eliminarea pericolelor.

Compania Elmos din Dortmund a anunțat la sfârșitul anului trecut că dorește să vândă producția de așa-numite napolitane din Dortmund concurentului suedez Silex pentru un total de aproximativ 85 de milioane de euro. Silex este o filială a grupului chinez Sai.

Habeck: „Luați în considerare sectoarele critice cu o sensibilitate deosebită”

Habeck a declarat, marți, la Stuttgart, că zonele sectoarelor critice, cum ar fi semiconductorii și cipurile, ar trebui privite cu o sensibilitate deosebită. „Acest lucru înseamnă că ar trebui să presupunem în mod rezonabil că investițiile chineze acolo au obstacole mai mari de depășit – și pentru mine asta îl include și pe Elmos”. Politicianul Verzilor a avertizat din nou împotriva deschiderii neprotejate către investitorii străini din Germania.

Primarul Dortmund este îngrijorat de reducerile de locuri de muncă
Primarul Dortmund Thomas Westphal (SPD) a criticat că dacă afacerea ar fi interzisă, 225 de locuri de muncă din Dortmund ar fi în pericol. „Nu ar fi fost cazul cu vânzarea – acum Elmos trebuie să se gândească cum să procedeze.” Chipsurile produse la Dortmund sunt o tehnologie veche pe care Elmos nu o mai poate folosi pentru propria linie de produse. Pe de altă parte, producția de napolitane care este acum la vânzare este importantă pentru dispozitivele de testare medicală ale căror cipuri se bazează pe tehnologie mai veche.

Compromis privind participarea Chinei în portul Hamburg

Împotriva rezistenței mai multor departamente și la îndemnul cancelarului Olaf Scholz (SPD), cabinetul a decis recent că grupul chinez Cosco ar putea lua un pachet de 24,9 la sută într-un terminal din portul Hamburg – în locul celor 35 la sută planificate. Mai mulți miniștri, inclusiv Habeck, au vrut să interzică complet participarea. Cancelarul a subliniat că nu este vorba despre vânzarea portului, ci „doar” despre o participație la un singur terminal.

Habeck intenționează să îngreuneze investitorii chinezi să preia companii germane în tehnologii cheie, de exemplu, potrivit cercurilor din minister. Dependențe unilaterale ar trebui reduse și ar trebui prevenită o ieșire tehnologică a tehnologiilor cheie.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu