HOTĂRÂREA BGH DĂ SPERANȚE PENTRU SUTE DE MII DE CĂLĂTORI – Ryanair TREBUIE să returneze plățile către pasageri

Vânzarea biletelor de avion este întotdeauna rapidă, numai că, atunci când vine vorba de rambursare, multe companii aeriene au dificultăți. Exemplu uluitor: Ryanair (168 de milioane de pasageri/an, aproape 1,4 miliarde de euro profit în prima jumătate a anului 2023)

Pasagerii care nu iau un zbor pot obține, de obicei, rambursarea de către compania aeriană a așa-numitelor taxe aeriene și taxe de aeroport dacă formulează o cerere scrisă. Totuși, acest lucru nu se aplică în cazul Ryanair. În Termenii și condițiile generale (AGB), o rambursare este exclusă de ani de zile.

Clauzele privind condițiile generale sunt ilegale

Marți, a avut loc audierea orală a unui recurs (număr de dosar: X ZR 119/22) între Ersatz-Pilot, un ajutor german pentru pasagerii aerieni, și Ryanair. Verdictul judecătorilor celui de-al zecelea Senat civil: clauzele corespunzătoare din termenii și condițiile generale sunt ilegale. De asemenea, compania aeriană irlandeză low-cost trebuie să plătească pentru biletele nefolosite.

Hotărârea BGH aduce speranță pentru sute de mii de călători Ryanair care au fost respinși până acum în ceea ce privește cererile de rambursare. Compania aeriană a respins pasagerii germani cu argumentul că se aplică legislația irlandeză. Judecătorii din Karlsruhe văd lucrurile diferit.Hotărârea BGH aduce speranță pentru sute de mii de călători Ryanair care au fost respinși până acum în ceea ce privește cererile de rambursare. Compania aeriană a respins pasagerii germani cu argumentul că se aplică legislația irlandeză. Judecătorii din Karlsruhe văd lucrurile diferit.

Experții presupun că în jur de cinci la sută dintre pasagerii unui zbor pur și simplu lasă zborul să cadă. Aceștia ar avea acum dreptul la o rambursare medie de 20-30 de euro. Bine: pretențiile pasagerilor se prescriu abia după trei ani de la data zborului. Prin urmare, pasagerii ar putea, de asemenea, să ceară rambursarea de la Ryanair retroactiv.

Sentința finală, inclusiv motivele judecătorilor, va fi emisă abia în septembrie. Abia atunci va deveni clar dacă hotărârea BGH se aplică și altor refuzuri. Easyjet, de exemplu, rambursează doar taxele, dar nu și comisioanele.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu