În aceste trei domenii, fiscul va analiza în mod deosebit în 2023

Milioane de germani își depun declarațiile fiscale în fiecare an. Mulți încearcă să obțină ce este mai bun pentru ei înșiși. Dar unde ar trebui să fii atent la trucuri pentru că fiscul se uită foarte atent? erichmocanu.TV oferă informații cruciale pentru 2023.

Accentul este pus pe trei domenii în special:

  • Impozitarea profiturilor neretrase în parteneriate Comerciale: La cerere se poate aplica o rată de impozitare redusă.
  • Proprietari de imobile : Statul promovează măsuri de construcție eficientă din punct de vedere energetic la nivelul casei. În cazul unor cheltuieli ridicate, de exemplu pentru reparații și renovări, ar putea fi făcute investigații mai precise. În cazul locuințelor noi destinate închirierii, trebuie îndeplinite anumite condiții pentru a solicita rambursarea costurilor.
  • Șofer de mașină de serviciu : Există un beneficiu fără numerar? În cazul în care o mașină de serviciu este utilizată și în scop privat, venitul impozabil crește.

“Birourile fiscale dezvăluie indirect ce domenii nu sunt în atenție”.

“Domeniile de audit centralizate și descentralizate nu sunt de obicei verificate automat, ci aici funcționarii fiscali sunt chemați să investigheze”, declară Hans-Ulrich Liebern, expert fiscal la Asociația Contribuabililor NRW, pentru “Handelsblatt” . În cazul în care acestea nu sunt disponibile imediat, acest lucru ar putea întârzia procesarea declarației fiscale cu câteva săptămâni.

În același timp, Thomas Eigenthaler, fost președinte național al Sindicatului german al lucrătorilor fiscali, subliniază: “Cu ajutorul câmpurilor de control, birourile fiscale dezvăluie indirect și care sunt domeniile care nu sunt în centrul atenției. Contribuabilii ar putea astfel să trișeze.

Lista de verificare este trimisă consilierilor fiscali

“Lista de câmpuri de verificare centralizate și descentralizate” este trimisă consilierilor fiscali și are ca scop “să ușureze munca ambelor părți”. Scopul: evitarea solicitărilor din partea birourilor fiscale în cazul în care documentele necesare nu au fost prezentate în prealabil.

Aceasta deoarece obligația de păstrare a documentelor introdusă în 2017 prevede, de fapt, că documente precum facturile sau alte cheltuieli cu efect de reducere a impozitului sunt prezentate doar la cerere.

Proprietarii de imobile și șoferii de mașini de firmă la vedere

Pentru declarația fiscală pentru anul trecut 2022, așa-numita indemnizație de reținere este un domeniu central de examinare. Aceasta se referă la modul în care sunt impozitate profiturile neretracte din parteneriate. La cerere, se poate aplica cota redusă de impozitare de 28,25 la sută plus suprataxă de solidaritate.

În plus, proprietarii de imobile și șoferii de mașini de serviciu sunt atent analizați. Subiectele abordate aici sunt promovarea construcției de locuințe noi, a clădirilor istorice și a renovării eficiente din punct de vedere energetic.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu