Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

Noi legi și modificări în august 2023: Acest lucru se schimbă pentru tine!

Chiar și în timpul verii, legislația nu încetează să se schimbe. Pe lângă legile noi, în august 2023 vor fi și unele schimbări. Vă spunem ce se întâmplă aici.

Tuburile fluorescente vor fi interzise

Cine nu le cunoaște, acele tuburi fluorescente lungi și strălucitoare care încep să pâlpâie la întâmplare în cele mai nepotrivite momente, mai ales în filmele de groază. Acest lucru este acum de domeniul trecutului, cel puțin în Germania, deoarece clasicele tuburi luminoase – la fel ca și lămpile cu halogen de înaltă tensiune & joasă tensiune – vor fi retrase din circulație printr-o nouă lege începând cu august 2023 și nu vor mai putea fi vândute.

Așadar, dacă vă doriți astfel de experiențe înfricoșătoare, ar trebui să mergeți repede la cumpărături – altfel va trebui să vă repliați pe lămpile cu LED, care sunt non-toxice în comparație cu tuburile fluorescente. Deocamdată, nu se știe dacă și acestea vor începe să pâlpâie ca prin farmec. Pe lângă efectul înfricoșător, însă, veți economisi și bani, deoarece consumul lor de energie este semnificativ mai mic.

Declarația de impozit 2021: Se împlinește termenul limită pentru asistență de consultanță fiscală

În timp ce persoanele care trebuiau să depună declarația de impozit pentru anul 2021 și au făcut-o singuri au depus-o deja de mult timp, celor care au beneficiat de ajutorul consultanților fiscali li s-a permis să ia mai mult timp. Cu toate acestea, termenul de depunere se apropie, chiar dacă a fost prelungit din cauza unei modificări legate de pandemie: Și în acest caz, declarația fiscală trebuie să fie depusa până la 31 august.

Schimbare în august 2023: Telefoanele Android devin mai bune

Google și Samsung au pregătit o schimbare pentru tine în august 2023 – pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android. Noile reguli Android 14 au ca scop să se asigure că aplicațiile care rulează în fundal nu sunt pur și simplu terminate și că ceasul deșteptător este oprit brusc sau că mesajele nu sunt trimise. Data de începere este 31 august.

Acest lucru va fi realizat prin solicitarea dezvoltatorilor de a specifica faptul că aplicațiile lor trebuie să ruleze în fundal. Un plus suplimentar este faptul că durata de viață a bateriei va fi prelungită cu noile reguli, deoarece se face o distincție strictă între aplicațiile din prim-plan și cele din fundal. În cazul smartphone-urilor Samsung, au existat probleme recurente pentru utilizatori din cauza regulilor stricte privind bateria, încă de la Android 11.

Designer pentru medii imersive” devine o ocupație de formare profesională

O persoană care, de exemplu, proiectează medii pentru utilizatori care sunt generate pe calculator sau îmbogățite cu informații virtuale se numește “designer media imersiv”. Aceștia proiectează, de exemplu, lumi în cadrul unor ochelari VR (realitate virtuală) sau o aplicație care oferă informații suplimentare la realitatea pură prin intermediul imaginii camerei telefonului mobil (AR (augmented reality)). Această profesie va deveni o ucenicie începând cu 1 august 2023, motiv pentru care există o nouă lege.

Creșteri ale salariului minim în această industrie

Acestea fac adesea parte din filmele cu gangsteri și, de obicei, nu ies bine: transportă bani și obiecte de valoare. Deoarece persoanele care lucrează în acest domeniu au o mare responsabilitate, dar sunt expuse și la un anumit risc, primesc un salariu minim mai mare decât alte persoane.

Totuși, acesta este diferit în fiecare land federal și, prin urmare, va fi ajustat doar în Renania de Nord-Westfalia: În loc de 20 de euro, cât era până acum, salariul minim va crește la 20,64 de euro pe oră în urma unei modificări la 1 august 2023.

Microsoft închide serverele unor jocuri populare de pe Xbox

Microsoft își pune banii la bătaie și face o schimbare în august 2023 care va afecta jucătorii popularelor jocuri “Forza Horizon 1” & “Forza Horizon 2”. Serverele online pentru aceste titluri vor fi oprite, iar jocurile de curse vor putea fi jucate doar offline începând cu 22 august 2023. Edițiile mai noi ale seriei nu sunt afectate deocamdată.

Xbox: Prețurile pentru consolă și Gamepass cresc

În plus, prețul pentru Xbox Series X va crește de la 500 la 550 de euro – data limită este 1 august 2023. În aceeași zi, prețul abonamentului pentru Xbox Gamepass va crește, de asemenea, de la 9,99 euro la 10,99 euro, iar prețul abonamentului pentru Xbox Gamepass Ultimate va crește de la 12,99 euro la 14,99 euro.

Mașini hibride plug-in: subvențiile devin mai stricte

Până în prezent, oricine opta pentru un model hibrid plug-in atunci când își cumpăra o mașină putea planifica să primească o subvenție consistentă din partea guvernului. Totuși, acest lucru va deveni istorie de la 1 august 2023, deoarece subvenția se va aplica doar vehiculelor care pot demonstra o autonomie electrică de minimum 80 de kilometri.

Și în cazul autoturismelor de firmă, lucrurile vor fi mult mai stricte pentru modelele hibride. Acestea vor fi impozitate preferențial doar dacă se poate dovedi că mașinile funcționează în mod pur electric pentru mai mult de 50 % din călătorii. În caz contrar, se va aplica rata standard de impozitare. Cu toate acestea, acest lucru este mai mult teorie decât practică: în prezent, nu există nicio tehnologie care să poată citi acest lucru și, în același timp, nu este clar cine ar trebui să o facă.

Legea Europeana despre Digitalizare

Începând cu 25 august, utilizatorii de pe 17 platforme online, cum ar fi TikTok, YouTube, Facebook și Co. vom avea mult mai multe drepturi… printre altele, plângerile trebuie verificate în 24 de ore și conținutul trebuie să fie șters dacă este necesar și, de exemplu, aplicațiile preinstalate pe smartphone-uri trebuie să poată fi șterse.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu