Operatorii de rețele de telefonie mobilă riscă amenzi

Punctele moarte sunt încă o pacoste constantă în anumite regiuni din Germania. Agenția Federală pentru Rețele acuză operatorii de rețele de telefonie mobilă de nerespectarea acestei cerințe și, prin urmare, a inițiat o procedură de amendă.

Agenția Federală pentru Rețele a luat măsuri împotriva operatorilor germani de rețele de telefonie mobilă Deutsche Telekom, Telefónica Deutschland (O2) și Vodafone prin impunerea de amenzi. Acest lucru a fost făcut “din cauza neîndeplinirii culpabile a cerințelor de furnizare în totalitate și la timp”, potrivit unei scrisori a autorității, disponibilă pentru tagesschau.de. Acest lucru a fost raportat pentru prima dată de agenția de știri dpa.

Concret, există 500 de puncte moarte 4G în care niciunul dintre cei trei operatori de rețea nu permite recepționarea a 100 de megabiți pe secundă. Aceste “puncte albe” ar fi trebuit să dispară până la începutul anului 2022/23, iar companiile ar fi trebuit să construiască acolo noi stații radio. Acestea se angajaseră să facă acest lucru în cadrul licitației de frecvențe din 2019, dar Telekom, Vodafone și Telefónica Deutschland nu au reușit să facă acest lucru pentru toate. În plus, furnizorii încă nu au o rețea bună în unele tuneluri de autostrăzi federale, deși aceasta este necesară – acesta este, de asemenea, subiectul procedurii.

Procedurile de amendă împotriva celor trei operatori de rețele de telefonie mobilă fuseseră deja deschise în septembrie, dar nu au fost făcute publice până acum. Companiile pot acum să depună declarații. O decizie va fi luată anul viitor. În cadrul unor proceduri separate inițiate în același timp, companiile sunt amenințate și cu așa-numitele penalități cu titlu cominatoriu. este pentru prima dată când autoritatea de la Bonn recurge la astfel de măsuri drastice. Chiar și în cazul comportamentului evident necorespunzător al O2 în urma licitației din 2015, autoritatea a emis doar avertismente.

Operatorii de rețele, pe de altă parte, sunt de părere că nu au încălcat cerințele de extindere. Aceștia invocă o regulă de excepție: în cazul în care extinderea nu a fost posibilă din motive legale și de fapt – de exemplu, pentru că nimeni nu a dorit să închirieze un teren pe care să poată fi ridicat un stâlp de radio – se consideră că cerința a fost îndeplinită chiar și fără rețea.Cu toate acestea, Agenția pentru Rețele este de părere că această justificare nu se aplică în unele cazuri – și că, în cele din urmă, antenele ar fi putut fi instalate în unele locuri.

Potrivit cercurilor din industrie, numărul de infracțiuni este foarte mic. Dacă în cele din urmă se vor aplica amenzi, acestea vor fi probabil la fel de mici. Deschiderea procedurilor este mai degrabă considerată un semnal pentru industrie de a depune mai multe eforturi în ceea ce privește extinderea și de a respecta pe deplin cerințele de aprovizionare, iar faptul că autoritatea de la Bonn este acum din ce în ce mai preocupată de acest aspect ar putea fi datorat și lui Klaus Müller: Fostul șef al Asociației Federale a Centrelor de Consumatori este președinte al Agenției pentru Rețele din 2022. În noul său rol, el continuă să fie un apărător puternic al intereselor consumatorilor.

Politicienii federali și apărătorii consumatorilor au reacționat pozitiv la inițierea procedurii de aplicare a amenzii. Deputatul FDP Reinhard Houben și social-democratul Johanes Schätzl au lăudat această măsură, în timp ce politicianul CSU Reinhard Brandl a calificat inițierea procedurilor drept “absolut corectă”. Avocatul consumatorilor Felix Flosbach a salutat, de asemenea, abordarea mai dură adoptată de agenția rețelei. Dacă agenția controlează acum mai strict cerințele de rețea și pedepsește infracțiunile, acest lucru va ajuta consumatorii – “astăzi și în viitor”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu