Pachet de ajutor 2022: 100 de euro în plus – pentru cei cu venituri mici

Decizia a fost luată: beneficiarii Hartz IV ar trebui să beneficieze și de pachetul de ajutor pentru 2022. Din cauza costurilor cu energia, o nouă subvenție este acum în vigoare.

Berlin – Ajutor pentru milioane de șomeri: Guvernul federal dorește să scutească beneficiarii Hartz IV de creșterea costurilor cu energie și alimente. Beneficiarii de prestații sociale ar trebui să primească din nou o subvenție de 100 de euro în plus față de rata standard . „Coaliția de semafoare demonstrează că acționează chiar și în vremuri dificile”, a declarat liderul partidului SPD, Lars Klingbeil, care, împreună cu liderii coaliției de semafoare, a prezentat joi pachetul de ajutor pentru 2022 la Berlin. Bonusul, care are scopul de a amortiza prețurile mari la energie electrică, benzină sau motorină, este destinat ca o plată unică.

Hartz IV: Ampel prezintă pachetul de ajutor pentru 2022 și promite granturi pentru beneficiarii ALG-II

Pentru beneficiarii lui Hartz IV, este deja a doua plată specială. Cu câteva săptămâni în urmă, un bonus de 100 de euro fusese deja promis într-un pachet de ajutor inițial . După ce prețurile la energie electrică, gaze, benzină, dar și la alimente crescuseră deja brusc la începutul anului, războiul din Ucraina a dus recent la creșterea enormă a costurilor. Guvernul federal din jurul cancelarului Olaf Scholz (SPD) a elaborat acum un pachet de măsuri în valoare de peste 13 miliarde de euro și acum dublează bonusul pentru șomeri. Pe lângă plata subvenției pentru ALG II, există și prețuri mici ale biletelor la autobuze și trenuri, un bonus energetic pentru angajați și o reducere a prețului combustibilului, precum unul exact.

Partenerii de semafor nu au oferit inițial detalii precise cu privire la data plății bonusului pentru costul energiei. Dar bonusul este fix. Nu se știe ce va urma în cursul crizei din Ucraina și nu se poate amortiza fiecare povară, a spus liderul Partidului Verzilor Ricarda Lang despre măsurile din pachetul de ajutor pentru 2022. „Dar trebuie să acționăm.” A fost întotdeauna clar. Ea a subliniat că procedura și ameliorarea planificată ar trebui să fie echilibrate din punct de vedere social. Klingbeil și ministrul de finanțe Christian Lindner (FDP) au făcut anterior declarații similare.

Hartz IV: Subvenția pentru energie – pachet de ajutor acordă șomerilor 100 de euro în plus față de tariful standard

De mai bine de două săptămâni, partenerii semaforului s-au luptat între ei pentru un pachet de ajutor. A existat întotdeauna un acord fundamental conform căruia consumatorii germani trebuie scutiți de creșterea costurilor la energie. Singurul argument era legat de cale. Când a fost vorba de ajutorul Hartz IV, Verzii în special au insistat recent pentru o acțiune rapidă privind o subvenție pentru energie, care acum a fost acordată șomerilor sub formă de 100 de euro. „ Avem nevoie de un pachet de salvare pentru oameni ”, a declarat președintele Green Youth

Ca alternativă la plata unică de 100 de euro, Verzii au propus și creșterea permanentă a ratei standard cu 44 de euro . Acest lucru reiese dintr-o lucrare de consultanță publicată de Business Insider. Totuși, această idee, care vine și din programul electoral al Verzilor în mod similar, nu a fost bine primită de SPD și FDP.

Bonus în pachetul de ajutor: susținătorii consumatorilor critică ajutorul pentru beneficiarii Hartz IV ca fiind prea puțin

Pe termen scurt, bonusul oferă acum ajutor șomerilor. Rămâne de văzut, nu numai pentru beneficiarii Hartz IV, dacă poverile pot fi aduse sub control pe termen lung. După cum a raportat agenția de presă dpa, susținătorii consumatorilor au criticat plata unică a politicii pentru beneficiarii Hartz IV ca fiind prea scăzută. Din ianuarie, cerințele standard ar trebui apoi crescute în mod corespunzător, având în vedere creșterile de preț. În mod ironic, ajutorul nu a fost suficient pentru oamenii cărora le-ar fi oricum greu să-și facă rost de bani, s-a spus despre o posibilă creștere orientată spre viitor a tarifelor standard Hartz IV.

Rata Hartz IV: O nouă creștere a ratei standard nu este planificată până în ianuarie 2023

Ca măsură de precauție, guvernul federal a respins criticile în documentul său privind pachetul de ajutor. Subvenția ar putea compensa prețurile mai mari în prezent. În ianuarie 2023, tarifele Hartz IV ar fi ajustate la condițiile de viață, așa cum era programat. Apoi, este important să se țină seama în mod corespunzător de posibilele creșteri de preț pentru energie electrică sau combustibil.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu