Pantaloni de trening în clasă? Du-te acasă! – PĂRINȚI SUPĂRAȚI PE CODUL VESTIMENTAR DUR

Wermelskirchen (NRW) – Șapcă? Nu. Egării/Colanți? În regulă cu o fustă peste. Dar pantaloni de jogging?

DELOC.

La școala secundară din Wermelskirchen (NRW), de săptămâna trecută a fost aplicat un cod vestimentar strict: decolteurile adânci sunt la fel de interzise ca și hainele care arată burta și pantalonii de jogging. Oricine se mai prezintă la cursuri în stil neglijent poate pleca imediat.

Acest lucru provoacă groază – în rândul părinților! “Primesc la serviciu un telefon de la școală care mă informează că copiii mei au fost trimiși acasă”, spune D. Thomas pentru ” Rheinische Post”. Copiii săi (de 13 și 16 ani) au fost dați afară. Și nu sunt nici pe departe singurii: Stefan și Eric (ambii de 15 ani) au fost exmatriculați joi din clasă. Anunț: “Va schimbați, apoi reveniți!”.

Redacția a vizitat școala miercuri și a întâlnit-o pe Annia(16 ani) din clasa 10c – într-o cămașă fără burtă. Chiara a fost cool: “Întotdeauna port o cămașă fără burtă. Nu-mi pasă ce spun profesorii. Hainele nu au nimic de-a face cu cât de bine înveți. Nu vreau să fiu lipsit de respect față de profesori, este doar stilul meu.”

Alin (16 ani), din clasa paralelă, protestează împotriva noii reguli: “Îmi port pantalonii de trening destul de des la școală. Astăzi un pic din provocare. Dacă vei avea probleme pentru asta depinde și de profesor. Dacă aș fi exmatriculată, cu siguranță i-aș spune profesorului că mi se pare ridicol. Până acum, nimeni nu m-a întrebat despre pantalonii de trening.”

Școala invocă misiunea educațională

Într-o scrisoare adresată părinților (disponibilă pentru redactie), școala face referire la “misiunea sa educațională” și la “pregătirea pentru o viață publică și profesională”.

Excesivă și neconformă cu vremurile actuale

Acest lucru nu este pe placul tuturor părinților. M.U. (36 de ani) pentru redactie: “În opinia mea, școala vrea să distragă atenția de la lipsa de profesori, există anulări aproape în fiecare zi.” Potrivit lui U., această interdicție era în vigoare de mult timp. Dar nimeni nu ar fi fost interesat vreodată. Abia după Corona, când copiii s-au întors la școală, a devenit brusc o problemă – “se presupune că din cauza faptului că copiii s-au lăsat în voia sorții în ceea ce privește îmbrăcămintea”.

Fiicei sale (13 ani) îi plac, de asemenea, pantalonii de trening. Tatăl: “Cred că această interdicție este total excesivă și nu este în concordanță cu vremurile”.

Școala nu a dorit să comenteze atunci când a fost întrebată de erichmocanu.TV, dar se ține de codul vestimentar.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu