Peek & Cloppenburg Düsseldorf este în insolvență

Retailerul de modă Peek & Cloppenburg KG Düsseldorf (P&C) solicită salvare în cadrul procedurilor privind scutul de protecție, având în vedere situația dificilă a pieței. Conducerea a depus vineri cererea pentru a accelera procesul de restructurare care fusese deja demarat, a spus compania. Toate cele 67 de puncte de vânzare din Germania și magazinul online au rămas deschise fără restricții. „Wirtschaftswoche” a raportat anterior despre asta.

P&C dorește să folosească procedura scutului de protecție pentru a se adapta la condițiile de piață schimbate din Germania și pentru a se repoziționa pentru viitor. Conform planurilor actuale, nu există planuri de închidere a caselor, după cum a subliniat dealerul.

Scutul de protecție este o procedură de restructurare judiciară prin care societatea poate dezvolta pe propria răspundere măsurile necesare pentru restructurare și reorganizare și le poate implementa în scurt timp – deși sub supravegherea unui administrator provizoriu desemnat de instanță.

În 2020 și 2021, pandemia de Covid 19 a dus la o scădere masivă a vânzărilor la Peek & Cloppenburg Düsseldorf, a raportat compania. „Efectele ne-au lovit puternic și au provocat o pierdere de trei cifre de milioane”, a declarat Steffen Schüller, directorul general al companiei din iunie 2022.

În plus, comportamentul de consum al clienților este încă foarte precaut din cauza războiului din Ucraina care se desfășoară din februarie 2022. Blocajele de livrare, costurile crescute, creșterea ratelor dobânzilor și recesiune ușoară au tulburat și mai mult situația economică a retailerului spre sfârșitul anului trecut.

O cerere pentru o procedură de scut de protecție a fost depusă și pentru Peek & Cloppenburg Retail Buying GmbH & Co. KG. Alte companii ale grupului din Germania și din străinătate, precum și compania soră Peek & Cloppenburg din Austria nu sunt afectate de scutul de protecție. Ei își continuă activitățile comerciale fără restricții. Acest lucru afectează și casele de modă ANSON din Germania. 

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu