Permisul de conducere va fi în curând cu 1000 de euro mai ieftin

Dacă doriți să obțineți un permis de conducere în Germania în prezent, trebuie să plătiți până la 4.500 de euro. Acest lucru este prea mult pentru mulți tineri. CDU/CSU prezintă acum un concept și vrea să ieftinească permisele de conducere cu 1000 de euro. În același timp, rezolvă problema lipsei de examinatori.

Potrivit unui calcul al ADAC, obținerea unui permis de conducere poate costa în prezent până la aproximativ 4.400 de euro. Acest lucru face ca pregătirea pentru conducere să fie inaccesibilă pentru mulți. CDU/CSU dorește să schimbe acest lucru. Pregătirea pentru conducere trebuie să devină mai digitală și mai modernă. Acest lucru ar trebui să reducă și prețul cu 25% – adică cu aproximativ 1000 de euro. Permisele de conducere vor fi împărțite în diferite clase.

Dar ce anume este planificat? Într-un document, grupul de lucru pentru transporturi al grupului parlamentar CDU/CSU propune o utilizare sporită a simulatoarelor de conducere în cadrul instruirii, astfel încât elevii șoferi să poată reduce numărul de lecții practice de conducere. În același timp, școlile de șoferi ar trebui să reducă și costurile de operare, deoarece nu ar mai avea nevoie de mai multe vehicule.

Pentru că școlile de șoferi caută cu disperare personal, dar nu-l găsesc, lecțiile teoretice vor fi parțial digitalizate. Propunerea prevede, de exemplu, ca simulatoarele de conducere să poată fi utilizate și pentru cele douăsprezece curse speciale obligatorii pe autostrăzi și pe întuneric. Deoarece există și o lipsă de examinatori, cerința urmează să fie suplinită de forțele armate germane sau de poliția de stat. Scopul este de a stimula piața și de a crește calitatea prin concurență, prin autorizarea altor furnizori în afară de TÜV și DEKRA.

Acest lucru ar trebui, de asemenea, să permită conducătorilor auto începători să obțină mai rapid datele de examinare. “Rheinische Post” a relatat pentru prima dată despre acest document de măsuri. Cu toate acestea, propunerea provine de la grupul de lucru pentru transporturi al CDU. Grupul parlamentar CDU/CSU mai trebuie să aprobe propunerea.

Între timp, acordul de coaliție al guvernului de coaliție prevede ca simulatoarele să joace un rol mai important în pregătirea pentru obținerea permisului de conducere. În același timp, actuala “conducere însoțită” va fi posibilă de la vârsta de 16 ani. Acest lucru este menit să deschidă calea pentru ca tinerii să dezvolte de la o vârstă fragedă un simț al pericolelor pe care le presupune condusul.

În textul acordului se precizează: “Dorim să permitem mai multe elemente digitale în cadrul instruirii pentru obținerea permisului de conducere, să promovăm digitalizarea documentelor vehiculelor și să eliminăm monopolul asupra testelor de conducere, menținând în același timp standardele de calitate aplicabile.”

Criticii avertizează asupra riscurilor pe care le-ar putea implica conducerea însoțită și se tem de o creștere a numărului de accidente. Cu toate acestea, susținătorii consideră planurile ca fiind un pas important în direcția modernizării educației rutiere și a creșterii siguranței rutiere.

Pentru mulți tineri, obținerea permisului de conducere este un pas important către independență. Înainte ca visul de a conduce să devină realitate, viitorii șoferi trebuie să stăpânească cerințele teoretice și practice. Aceste cerințe includ atât teste teoretice, cât și practice.

Pregătirea șoferilor începe cu teoria. În total, sunt necesare 14 lecții duble de 90 de minute fiecare pentru a obține un permis de conducere de categoria B sau B17. Materialul general de bază cuprinde douăsprezece lecții duble, în timp ce două lecții duble se ocupă în mod special de subiecte relevante pentru conducătorii auto.

Pregătirea practică este împărțită în ore obligatorii și ore de practică suplimentară. Numărul de lecții obligatorii este fix, în timp ce numărul total de lecții de conducere depinde de progresul și abilitățile personale. Orele obligatorii, cunoscute și sub numele de “ore speciale de conducere”, includ

  • cinci lecții de conducere de 45 de minute fiecare pe drumuri naționale sau de țară,
  • patru lecții de conducere de câte 45 de minute pe autostrăzi
  • și trei lecții de conducere de câte 45 de minute fiecare la apus sau pe întuneric.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu