Peste 60% dintre germani doresc ca Lambrecht să demisioneze din funcția de ministru al Apărării, arată sondajul

Aproape două treimi dintre germani doresc demisia lui Christine Lambrecht din funcția de ministru german al Apărării, potrivit unui nou studiu realizat de Institutul pentru Noi Răspunsuri Sociale (INSA).

Sondajul INSA a arătat că 64% dintre respondenți cred că Lambrecht ar trebui să demisioneze. Doar 15% au spus că doresc ca ministrul apărării să rămână în postul ei și doar 9% au apreciat performanța ei ca fiind pozitivă.Studiul a arătat că 59% dintre germani dezaprobă performanța lui Lambrecht. 

Un total de 1.001 de respondenți au participat la sondaj.Ministrul apărării a fost criticat pentru gestionarea politicii de apărare a țării și, mai recent, pentru că a vorbit ușor despre conflictul din Ucraina în timpul discursului ei de Anul Nou.

Friedrich Merz și Markus Soeder, liderii conservatorilor germani, l-au vizat pe Lambrecht într-un interviu acordat cotidianului Muenchner Merkur săptămâna trecută, argumentând că cabinetul lui Scholz își pierde autoritatea cu fiecare oră în care a zăbovit.

Wolfgang Buechner, un purtător de cuvânt al cancelarului german, a declarat săptămâna trecută că Olaf Scholz are încredere în Christine Lambrecht, în ciuda solicitării acesteia să plece.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu