Rescrieți permisul de conducere din afara UE in unul German

Oricine se mută definitiv în Germania din SUA, Elveția, Marea Britanie sau altă țară terță poate fi nevoit să-și rescrie permisul de conducere. erichmocanuTV explică ce trebuie să știi.

Schimbare după șase luni cel târziu

Un permis de conducere străin este valabil în Germania timp de șase luni. Această perioadă începe din ziua în care aveți reședința normală (Anmeldung) în Germania. Acest lucru se aplică așa-numitelor permise de conducere din țări terțe din țări care nu aparțin Uniunii Europene sau Spațiului Economic European SEE (Islanda, Liechtenstein și Norvegia).

O traducere a permisului de conducere trebuie să fie purtată la dvs. în primele șase luni , cu excepția cazului în care licența este în limba engleză. După expirarea perioadei de șase luni, permisul de conducere nu va mai fi recunoscut .

Perioada poate fi prelungită dacă titularul permisului de conducere poate dovedi că nu își va avea „reședința normală” în Germania mai mult de douăsprezece luni.

Pentru a putea conduce un autovehicul după acest timp, aveți nevoie de un permis de conducere german. Permisul de conducere străin trebuie apoi schimbat cu un permis de conducere german . Cerințele pentru obținerea permisului de conducere german depind de țara în care a fost obținut permisul de conducere.

Acest lucru se aplică deținătorilor de permis de conducere minori

Deținătorii de permis de conducere minori cu un permis de conducere dintr-o țară terță nu au voie să conducă în Germania sau trebuie să solicite conversia într-un permis de conducere german ( B17 ). Acest lucru se aplică și deținătorilor de permis de conducere care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani și care stau doar temporar în Germania ca turiști .

Schimbare parțială fără examen

În principiu, examenul teoretic și practic (fără pregătire) trebuie finalizat în Germania. Există, totuși, excepții specifice țării . 

Nu este nevoie să susțineți un test pentru permisul de conducere dacă standardele minime uniforme ale UE pentru test sunt garantate în țara emitentă. Aceste cerințe sunt îndeplinite dacă există un acord de recunoaștere reciprocă între Germania și țara străină. Puteți afla dacă țara dvs. este inclusă în următoarea listă de țări . Vă rugăm să rețineți că la 1 iunie 2022 a intrat în vigoare o listă modificată de state.

Test teoretic și practic pentru permis de conducere

Deținătorii de permis de conducere din țări terțe care nu sunt incluși pe lista țărilor trebuie să promoveze un test de conducere teoretic și practic .

Cu toate acestea , nu există nicio pregătire la școala de șoferi în conformitate cu reglementările germane de formare a șoferilor. Nu sunt necesare ore minime sau obligatorii. Solicitantul decide singur dacă și când îndrăznește să susțină examenele. Proba practică în sine are loc în compania unui instructor auto.

permise de conducere din Marea Britanie

Chiar și cei care și-au obținut permisul de conducere în Regatul Unit ( Marea Britanie, Irlanda de Nord ) au fost nevoiți să îl schimbe încă de la Brexit pentru a putea continua să conducă în Germania după șase luni . Ieșirea din UE are ca rezultat caracteristici speciale:

Oricine era deja rezident în Germania la momentul Brexit -ului ar fi trebuit să-și schimbe permisul de conducere cu un permis de conducere german cu card de credit până la sfârșitul lunii iunie 2021 . Oricine nu a făcut acest lucru conduce fără un permis de conducere valabil și, prin urmare, comite o infracțiune . Cu toate acestea, schimbul este posibil și astăzi. Conducerea este permisă (din nou) odată ce cardul de cec german a fost eliberat.

Regatul Unit și Gibraltar sunt pe lista statelor de la 1 iunie 2022 , așa că schimbul este posibil fără un test de conducere teoretic și practic . Cu toate acestea, în cazul permiselor de conducere din Regatul Unit și din Gibraltar, autoritatea competentă poate solicita un test oftalmologic la transfer .

Nou pe lista statelor: Albania, Kosovo, Moldova

De la 1 iunie 2022 , au existat simplificări în transferul permiselor de conducere din Albania, Kosovo și Moldova . Acest lucru este valabil numai pentru permisele de conducere cu date speciale de eliberare: permisele de conducere albaneze eliberate după 24 ianuarie 2017 și permisele de conducere kosovene eliberate după 1 martie 2018. Un test de conducere practic este acum posibil doar la transcrierea permiselor de conducere moldovenești și este necesară clasa albaneză AM. . Toate celelalte permise de conducere din aceste țări vor fi schimbate fără examinare .

Unde transcriu Permisul de Conducere străin in permis German?

Cererea pentru un permis de conducere german trebuie depusă întotdeauna la biroul de trafic rutier responsabil de locul de domiciliu al conducătorului auto ( Führerscheinstelle ). Nu există un termen limită pentru aplicare. 

În permisul de conducere german se va include o notă care afirmă că acesta a fost eliberat pe baza unui permis de conducere dintr-o țară terță . Permisul de conducere străin este returnat autorității emitente de către autoritatea germană sau luat în custodie. Dacă autoritățile solicită o clasificare a permisului de conducere străin puteti contacta ADAC din regiunea dumneavostra.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu