Aceste produse ar putea dispărea în curând de pe rafturi

Tot în noul an, producătorii și comercianții cu amănuntul se ceartă pentru prețurile alimentelor și bunurilor de zi cu zi. Din cauza creșterilor de preț, produsele de la Pepsi, SC Johnson și Beiersdorf ar putea dispărea în curând de pe rafturile Edeka și Rewe.

Unii producători au cerut creșteri de preț cu până la 30%. Potrivit unui raport al „Lebensmittelzeitung”, Edeka nu vrea să meargă cu ea. Pentru clienți, asta înseamnă că produsele Nivea de la Beiersdorf și limonadele de la Pepsi ar putea să lipsească în curând de pe rafturile supermarketurilor. Producătorul de băuturi a răspuns la dispută oprind imediat livrările către Edeka.

Acest lucru ar putea duce și la pierderea altor produse din gamă. Pe lângă sucuri, Pepsi face și chipsurile Doritos și Lay’s, de exemplu. Beiersdorf aprovizionează supermarketurile cu produse cosmetice precum Nivea, Labello și Hidrofugal.

Rewe și Edeka boicotează producătorii

De asemenea, Rewe vrea să boicoteze prețurile majorate. Este adevărat că costurile pentru producători sunt în creștere, parțial din cauza prețurilor mai mari ale personalului și energiei electrice. Dar președintele Edeka, Markus Mosa, îi acuză pe marii producători de alimente de cerințe semnificativ excesive. „Pentru 2023 avem din nou cereri masive de preț din partea marilor grupuri de mărci pe masă. Și asta pe lângă creșterile de preț care au fost deja aplicate în Germania anul trecut”, a declarat el pentru „Bild”.

An de an, marile lanțuri precum Edeka, Rewe, Aldi și Lidl se tocmesc amarnic cu furnizorii pentru prețuri și condiții. Aceste negocieri de preț în comerțul cu alimente din Germania sunt luptate în mod regulat cu bandaje dure.

Potrivit Edeka, cererile suplimentare de preț de la furnizori pentru 2023 se ridică deja la 1,2 miliarde de euro în ianuarie. Aceasta este doar de la jumătate dintre producătorii de mărci, ar urma mult mai multe cerințe. Au fost deja înregistrate creșteri de preț de aproximativ 1,5 miliarde de euro în 2022. Cerințele inițiale ale industriei erau de peste două ori mai mari.

Disputele de preț cresc

Disputa dintre retaileri și producători a escaladat încă de la sfârșitul anului 2021, iar la un acord s-a ajuns la doar câteva luni mai târziu. Între timp, unele produse au dispărut de pe rafturi. Acesta ar putea fi și cazul de data aceasta.

Nu este de previzibil cât vor dura negocierile dintre părțile respective. Pentru clienți, asta înseamnă nu doar o selecție limitată, ci și că probabil vor fi mai puține oferte pentru articole de marcă.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu