Șmecheria cu alocația pentru copii – Afacerile cu Indemnizatia este în plină expansiune în Germania

Raidul de mare amploare într-un complex de locuințe dărăpănate din Duisburg a ținut prima pagină a ziarelor marți: 430 de sud-est-europeni au fost verificați în cele 140 de apartamente. Este vorba despre o fraudă socială la scară foarte mare.

Cât de periculoasă este această afacere a bandelor mafiote pentru Germania?

Achim Schmitz (59 de ani), director principal de investigații penale la Biroul de poliție penală de stat din Düsseldorf (Departamentul de crimă organizată), a declarat pentru BILD: “Frauda cu beneficii sociale continuă să crească. De aceea am compilat toate descoperirile într-un grup operativ.”

Rezultatul este înspăimântător. Oficialul LKA: “Din Bulgaria și România sunt aduse familii organizate cu mulți copii, cărora li se promite o viață mai bună în Germania. Se presupune că aici vor găsi de lucru, iar copiii o educație școlară bună.” Dar mulți dintre acești oameni nu știu nici să scrie și nici să citească.

“Odată ce aceste familii au ajuns în Germania, le duci imediat la biroul de înregistrare a rezidenților și la biroul de numerar pentru familii, le înregistrezi, le pui să semneze toate cererile și apoi deschizi conturi bancare.”

Schmitz continuă: “După ce toate acestea se termină în două-trei zile, familia este din nou înghesuită într-o dubă. Li se spune că au fost respinși de către birou. Apoi trebuie să se întoarcă în Bulgaria. Aici, susținătorii încasează apoi alocația pentru copii, deoarece au acces la conturile care au fost deschise.”

Infractorii profită, de asemenea, de pe urma europenilor din sud-estul Europei care rămân aici, spune oficialul LKA. “Aceștia sunt înregistrați ca persoane cu venituri mici prin intermediul unor companii false, care au dreptul la beneficii suplimentare. Pe de altă parte, acești oameni trebuie apoi să muncească la negru, primesc doar câțiva euro, majoritatea banilor sunt încasați tot de susținătorii de aici.”

În orașul bulgăresc Plovdiv a existat un chioșc special, spune Schmitz. “Acolo puteai obține, contra cost, cererile deja completate pentru birourile germane.

Ce ar fi deosebit de util pentru investigatorii LKA? “Este important ca diferite birouri și autorități să își împingă birourile împreună, ca să spunem așa, deoarece schimbul de informații este adesea dificil din cauza secretului social și fiscal. Autoritatea educațională, biroul de asistență socială pentru tineret, biroul de prestații familiale, agenția de ocupare a forței de muncă și poliția trebuie să lucreze mână în mână.”

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu