Studenții ar putea fi exmatriculați

Studenții care fac schimb de idei cu alții într-un grup de chat în timpul unui examen își riscă locul în curs. Nu contează dacă informația este corectă sau incorectă, potrivit VG Berlin.

Dacă studenții fac schimb de idei intens într-un grup de chat în timpul unui examen online, aceștia pot fi exmatriculați pentru înșelăciune. Aceasta a fost decisă de Tribunalul Administrativ din Berlin (VG) (hotărârea din 6 februarie 2023, Az. VG 12 K 52/2).

Potrivit instanței, nu este important dacă schimbul a fost într-adevăr util și a oferit răspunsurile corecte. Procesul intentat de un student la cursul de licență „Administrație Publică”, care fusese exmatriculat din cauza caracterului deosebit de grav al înșelăciunii, a rămas fără succes.

Potrivit instanței, studentul a susținut un examen online în iulie 2021. După ce le-a corectat, examinatorului i s-au oferit capturi de ecran ale unui istoric de chat în care numeroși participanți la test au făcut schimb de idei. Universitatea a inițiat o procedură de examinare împotriva acestor studenți sub suspiciunea de înșelăciune. Aceasta s-a încheiat cu exmatriculare. Pe bună dreptate, potrivit judecătorilor. După ce s-au produs un număr mare de înșelăciuni în timpul examenelor online, universității i s-a permis să aleagă o sancțiune cu efect descurajant, a subliniat instanța.

Hotărârea este definitivă.