Capăt de linie pentru “banda Media Markt” în închisoare

Românii au făcut anul trecut o oprire în Austria în cadrul unui “turneu european criminal”. Au fost jefuite telefoane mobile și obiective foto.

Aceștia au fost deja în închisoare în jumătate din Europa. Președinta enumeră condamnări anterioare din România, Germania, Italia, Franța și Belgia, printre altele. Din decembrie anul trecut, cinci dintre cei șase inculpați au cunoscut din interior și închisorile austriece. Și așa va rămâne pentru o vreme. Joi, cei cinci vor fi condamnați la pedepse cuprinse între doi și șase ani de închisoare. Nu sunt obligatorii din punct de vedere juridic.

Spargeri fulger

Raidurile lor au făcut vâlvă la Viena și în Austria Inferioară între octombrie și decembrie 2022. În spargeri planificate aparent cu precizie în mai multe magazine de electronice, ei au vizat în principal telefoane mobile și obiective de camere foto.

Deoarece infractorii știau despre sistemul de alarmă din magazine, s-au bazat pe rapiditate. În doar câteva minute, au împachetat cât mai multă pradă posibilă în gențile sport pe care le aduseseră cu ei și apoi au fugit. Pentru a face acest lucru, aceștia furaseră în prealabil o mașină din Viena și îi montaseră plăcuțe de înmatriculare care fuseseră furate de la o altă mașină.

Prada vândută

La început, au avut succes cu abordarea lor. Bunuri în valoare de peste 200.000 de euro au fost sustrase în două spargeri din Viena și Vösendorf și apoi vândute în România. Cu toate acestea, poliția a lovit apoi în timpul unei alte lovituri în Shopping City Süd. Banda a fost arestată.

Partenera unuia dintre spărgători se află joi în boxa acuzaților alături de aceștia. Se pare că aceștia s-ar fi întâlnit în apartamentul ei și ar fi plănuit jafurile. Femeia a scăpat cu 18 luni de închisoare – dintre care 12 cu suspendare condiționată.

În căutarea unui loc de muncă

“Am venit în Austria pentru a lucra aici”, a declarat în fața instanței presupusul șef al bandei. De fapt, el a lucrat și ca curier pentru o perioadă de timp. Apoi, însă, și-a pierdut locul de muncă și a început să elaboreze planul pentru spargeri împreună cu un al doilea complice, care, de asemenea, își căuta fără succes un loc de muncă.

Câți bani a primit fiecare dintre ei, vrea să știe președinta. “Prima dată au fost 1.200 de euro în total pentru toți. A doua oară a fost de aproximativ 2.000 de persoană”, spune inculpata. La fel ca și ceilalți inculpați, el pledează vinovat în totalitate.

Familiile lor din România ar aștepta probabil un sprijin financiar. Trei dintre cei șase au copii. Plătesc pensie de întreținere pentru ei? Răspunsurile sunt unanime: “Nu”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu