Delicious meat on barbecue grill with coal on balcony. Grilling food on a balcony or a terrace with wonderful view. Small cheap BBQ grill at home.

LIMITA PENTRU GRĂTAR – TRIBUNALUL REGIONAL DECIDE

Vecinul pornește Grătarul de mai multe ori pe săptămână – mirosea foarte urat: un bărbat din Bavaria s-a luptat pentru o limită maximă pentru cât de des trebuie să suporte mirosul.

Pentru mulți, primăvara miroase a fum și grăsime arsă. Dacă vremea se încălzește peste 20 de grade încep si Grătarele sa ardă. Sezonul grătarului este din nou deschis. Ceea ce unii văd ca fiind cel mai frumos lucru din lume, pentru alții este doar mirosul de fripturi sau de dovlecel înăbușit. Mirosuri care își fac drum adânc în casă.

Cel puțin așa se simte un proprietar de apartament dintr-un bloc din Bavaria . Bărbatul din Bad Tölz nu ii place obiceiurile cu grătar ale vecinului său care locuiește în diagonală mai jos, la parter, deși folosește deja un grătar electric în loc de cărbune. Vecinul menționează, de asemenea, proprietarul de apartament, a făcut grătar „aproape în fiecare zi” când vremea era frumoasă, a spus pentru „ Münchner Merkur ”. Bărbatul a dat în judecată – și a avut dreptate în primă instanță în fața Tribunalului Regional din München.

VECINII AU VOIE SĂ FACĂ GRĂTAR DOAR O DATĂ PE SĂPTĂMÂNĂ

Judecătorii primei secții civile au făcut toate eforturile pentru a ajunge la fundul chestiunii. Au chestionat mai mulți martori cu privire la obiceiurile vecinului cu grătar – iar în sentința lor de 24 de pagini din 1 martie, ei au afirmat: Faptul că martorii au închis și fereastra dormitorului când inculpatul făcea grătar pe terasa lui „mai degrabă în favoarea lui” că grătarul creează un „oarecare miros” care ar putea fi perceput ca enervant. — Altfel nu ar fi nevoie să închizi fereastra.

Spre deosebire de tribunalul districtual din Wolfratshausen AG Wolfratshausen, (Decizia din 03.06.2022 – 1 C 734/20 WEG), judecătorii din München au ajuns la concluzia în litigiul de apel că a existat o încălcare a Legii privind proprietatea. Pentru a aduce liniște vecinilor în litigiu, aceștia s-au concentrat în cele din urmă pe frecvența grătarului – și au emis acum reguli care ar putea avea valoare simbolică pentru dispute de vecinătate comparabile din toată Germania : vecinului i se permite să facă grătar doar o dată pe săptămână.

ESTE AMENINȚATĂ CU AMENDĂ DE PÂNĂ LA 250.000 DE EURO

Concret, având în vedere riscul de repetare, hotărârea îi interzice „să facă grătar în două zile consecutive în weekend (sâmbătă și duminică) sau în două duminici și sărbători legale consecutive și în total mai mult de patru ori pe lună”. În caz contrar, există riscul unei amenzi de până la 250.000 de euro sau până la șase luni de închisoare.

Pentru avocatul reclamantului senior, acesta este un motiv de sărbătoare. I-a spus lui „Merkur“: „Interesele conflictuale ale vecinilor au fost aduse în echilibru.“ Greierii da, dar nu la fel de des.

Cu toate acestea, se poate pune la îndoială că liniștea la grătar din Bad Tölz este durabilă, având în vedere viața de zi cu zi în gospodărie. Acest lucru este deja indicat de un alt tenor al hotărârii, în care pârâtul este obligat de acum înainte să nu îndrepte camera către reclamant sau spre apartamentul și balconul acestuia.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu